10 Kasım 2023 Cuma

Sosyovirüs Pandemisi

Antivirüs programı bir bilgisayarın "immün"* sistemi olarak kabul edilebilir. Antivirüs programının zayıf kalması durumunda virüsler aktive olarak bilgisayar sistemini bozabilir ve çökertebilirler. Böyle bir durumda o bilgisayara format atılır ve yeni sistem kurulumu yapılır. Bunun başka bir çözümü yoktur.

Benzer şekilde insanın immün sistemi de "iman"*dır. Allah inancı, iyilik, doğruluk, yardımseverlik, özveri gibi tüm rahmani değerleri kapsayan geniş bir kavram olan "imanın" zayıflaması, tetikte bekleyen ve tıpkı virüs niteliğinde olan şeytani frekansların aktive olmasına ve insanlığı çökertmesine sebebiyet verir. Tıpkı yukarıdaki örnek gibi şayet bir  topluma şeytan virüsü girmiş ve ahlaki, sosyal, duygusal, bilişsel, algısal bileşenler kontamine olmuş ve bozulmuş ise o toplum ilahi nizam tarafından belirli bir zamanda formatlanır yani helak edilir ve yeni bir toplumun oluşumuna imkân verilir. 

* "İmmune" ( İmmün ) ve "İman" kelimeleri ortak "MN" kökünden olup, "Güven, Güvenli, Emin, Korunmuş" anlamlarını içermektedirler.

İşte dünya toplumunun halihazırda içinde bulunduğu durum "Sosyovirüs Kontaminasyonu" veya "Sosyovirüs Pandemisi" olarak tanımlanabilir. Zira dünya adı verilen kaba madde planının cehennem olan gerçek niteliği görünmeye başlamış, insani ve ahlaki değerlerin unutulduğu, akli fonksiyonların bloke olduğu, adalet, hukuk ve ahlak kavramlarının ortadan kalktığı, gerçeklikten kopulduğu ve yalanın adeta sosyal kurala dönüştüğü, isteyenin istediğini çekinmeden vurabildiği, paranın tek değer parametresi olduğu ve genel dejenerasyonun hakim olduğu bir ortam tezahür etmiştir. Bu pandemik durumun sebebi olan virüs nevi şeytani frekans salgını Nur suresinin 19. ayetinde ( COVID19'a atıf gibi ) "Teşial fahişetu" ( Ahlaksızlığın yayılması ) olarak tanımlanmışlardır. ( "Fahişet" ( Ahlaksızlık, Azgınlık, Bozukluk ) kelimesi çok geniş kapsamlı bir kavramdır. )

24/19 İnnellezine yuhibbune en TEŞİAL FAHİŞETU fillezine amenu lehum azabun elimun fid dunya vel ahirah vallahu ya'lemu ve entum la ta'lemun

( Kesinlikle o inananlar içinde AHLAKSIZLIĞIN YAYILMASINI sevenlere, dünyada ve ahirette elim azap onlaradır. Allah bilir de sizler bilmezsiniz. )

Allahu Teala'nın takdiriyle, büyük döngü sonunun bir gereği olan bu genel kontaminasyon ve dejenerasyon hususu da, her husus gibi ayetlerde kodlanmış olup bu sürecin esasen "insanlığın kendi kendine zulmetmesi" süreci olduğu da vurgulanmıştır.

4/133 Eğer dilerse sizi giderir ey insanlar. Ve diğerlerini getirir. Allah, buna gücü yetendir. 

6/133 Ve Rab’bin, ganidir, muhtaç değildir, rahmet sahibidir. Eğer dilerse, sizi giderir ve sizi başka bir kavmin soyundan inşa ettiği gibi sizden sonra dilediğini halife kılar.  

14/19 Görmez misiniz ki, kesinlikle Allah gökleri ve yeri gerçekten yarattı. Eğer dilerse sizi giderir ve yeni yaratış getirir. 

30/9 Ve yerde gezmezler mi? Kuvvetçe onlardan daha şiddetli olan o öncekilerin sonu nasıl oldu baksınlar. Toprağı sürdüler ve onu o imar ettiklerinden daha çok imar ettiler. Resulleri onlara açık deliller ile geldiler. Allah onlara zulmetmemekteydi ve lakin nefislerine zulmetmekteydiler.

İsra suresinin aşağıdaki ayetlerinde insanın, tezahürüne kendisinin imkân verdiği kötülüğün, nihayetinde kendisini yok edeceğine yani "insanın hesabını yine kendisinin göreceğine" vurgu yapılmakta ve sosyal helak sürecinin de yine "insanın insana karşı şeytani eylemi" neticesinde tezahür edeceği özellikle belirtilmektedir. 

17/14 Kitabını oku. O gün nefsin, hesaplayan / hesap görücü olarak sana yeter. 

17/16 Ve şehri helak etmeyi istersek, oradaki refah şımarıklarına emrederiz de orada günah işlerler. Artık onların üzerine söz gerçek olur da orayı yıkıp mahvederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder