19 Kasım 2023 Pazar

Sibernetik teknolojisi ve dijital Golemler

Dijital teknolojiyi bir silah, bir tahakküm aracı olarak kullanmaya çalışan küresel siyonistlerin Cybernetics, Transhumanism, Singularity, Global Future 2045 Project Avatar* vb. gibi isimlerle iletişimini yaptıkları ve sözde "ölümsüzlük" vadettikleri tuzak projelerin özünde, zaten ölümsüz varlıklar olan insanları, Yapay Zeka ( YZ ) yazılımı kontrolündeki robotlara dönüştürmek ve bu yolla ruhsal tekamüllerini ve üst süptil plana geçişlerini bloke ederek onları kaba madde planı dünya cehennemine hapsetmek ve tamamen köleleştirmek hedefi bulunmaktadır. Diğer bir deyişle "Ruhun / Bilincin sentetik bedene aktarılması yolu ile ölümsüzlük" iddiası bir aldatmacadan ibaret olup, yapılmak istenen, bireylerin YZ tarafından her an işlenen ve big data olarak kaydedilen verilerinin yazılım vasıtasıyla "sentetik beden"lere aktarılabilmesidir.

* Avatar = Madde bedene bürünmüş süptil boyut varlığı ( ilahi varlık )

Kutsal kitaplarda yer alan "Rab'bin insanı çamurdan yaratması ve içine ruhundan üflemesi" tasvirine dayandırılan ve haşa Rab gibi yaratabilme iddiasından ibaret olan bu şirk planının dayandırıldığı kaynaklardan biri de, Tevrat'ın Psalms ( Mezmurlar ) bölümünde yer alan ve "Golem" kelimesini içeren ayettir.

19-Psalms-139-16 Gözlerin GOLEMİMİ / ham halimi / cevherimi gördü. Ve üretilmeleri öncesinde, daha hiç biri ortada yokken tüm bileşenlerim senin kitabında yazılıydı.

Ayette yer alan "גלמי" ( Golmi / Golemim ) kelimesi, içine ruh üflenmemiş yani henüz bilinç aktarılmamış ham ve kaba madde bedeni tanımlamaktadır. "Golem" kelimesi, dijital teknoloji diliyle "henüz Yapay Zeka yazılımına bağlanarak içine veri yüklenmemiş sentetik beden" anlamına gelmektedir.

"Golem" kelimesi Kur'an ayetlerinde "Ğulam" ( Genç, Çocuk ) ve "Ğılman" ( Gençler, Çocuklar ) olarak tezahür etmektedir.

Yahudi mistisizmi Kabala öğretisi kaynaklarından biri olan Sefer Yetzirah ( Oluşum Kitabı )'da mistik rabbilerin şekilsiz çamura belirli adetlerde harf veya kelime tekrarı yaparak ( Allah'ın isimlerini zikrederek ), içinde belirli harflerin yer aldığı bir kağıdı, oluşturulmuş Golem şeklinin alnına yapıştırarak veya ağzının içine koyarak ( bilgisayar sürücüsüne disket yerleştirir gibi! ) bilinçli varlık oluşturabileceklerinden bahsedilmektedir.

Yahudi mistisizmi Kabala'ya göre Golem'lerin "konuşmama" özelliği bulunmaktadır. Bu durum, Göbeklitepe'de bulunan ve Urfa Adamı olarak bilinen "ağızsız" insan heykeline farklı bir anlam yüklemekte gibidir.


Golem ilüstrasyonları ( Ağız yok )

Ağzı olmayan "Urfa Adamı" heykeli

Golem ve Hayat Ağacı

Golem hususu, Al'i İmran suresinin 49. ayetinde yer alan Mesih İsa'nın, Rab'bin izniyle, çamurdan kuş şekli oluşturup içine üflemesi ( kelime tekrarıyla frekans iletisi ) ile yaşayan kuş oluşturması misaline de benzemektedir. Elbette ki bu misalde, "yoktan yaratmak" ile "vardan türetmek" arasındaki farka dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yapay Zeka vasıtasıyla sentetik bedenlere veri aktarılması ve böylelikle merkezcil komutlarla yönlendirilen robotlar** oluşturulması planı mitolojik Golem  uygulamasının teknolojik versiyonudur. Zira kutsal kitaplarda ifade edilen "bedene ruhtan üflenmesi" misali "beden formuna tekrarlı kelime iletisi yapma" eyleminin dijital versiyonu sentetik bedene "yazılım yüklenmesi"dir.

** Batı dillerindeki "Robot" kelimesiyle Arapça'daki "Rabit" ( Bağlı ) ve "Rabıta" ( Bağlantı, Birleşme ) kelimeleri ortak RBT kökünden türemedirler. Zira "Robot", merkezi bir bilgisayara "bağlı" olan ve bu bilgisayardan verilen komutlarla yönlendirilen cihaz anlamına gelmektedir. 

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/01/sura-uflendigi-gun.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/10/transhumanism-urunu-golemler.html?m=1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder