26 Aralık 2023 Salı

Fitrat / Hilkat ve Sanat

Fitrat / Hilkat = Yaratım, Yoktan yaratma 

Sanat = Üretim, Allah tarafından yoktan yaratılmış olanları hammadde olarak kullanmak veya onlardan faydalanmak suretiyle farklı nitelikte şekil, madde oluşturma

Küreselciler, "Fitrat / Hilkat" ile "Sanat" kelimeleri arasındaki semantik farkı bilinçli olarak ihmal etmeye / ettirmeye çalışmakta ve dijital teknoloji, moleküler biyoloji, genetik teknolojisi gibi ilimler vasıtasıyla "Chimera" ( Yapay Varlık ) üretmeyi "Yaratmak" addetmekte, basın haberlerinde özellikle "Create" ( Yaratmak ) fiilini kullandırtmakta ve dolayısıyla kendilerini de "yaratıcı ilah" olarak algılatmaya çalışmaktadırlar.


https://time.com/5954818/first-human-monkey-chimera-embryo/

https://www.economist.com/science-and-technology/2021/04/15/researchers-have-created-embryos-that-are-part-human-and-part-monkey?utm_medium=cpc.adword.pd&utm_source=google&ppccampaignID=18151738051&ppcadID=&utm_campaign=a.22brand_pmax&utm_content=conversion.direct-response.anonymous&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAkKqsBhC3ARIsAEEjuJgc6rgByMWJ8pOtyMgLV1GlPz18-KRoRjsIEktqofd6yRFl7eo0euUaAhRrEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Oysa Kur'an'da "Yaratan" ve "Yaratılan" farkı açıkça vurgulanmakta ve "Yaratmak" fiilinin inkarcılar tarafından şirk vasıtası kılınmasına özellikle dikkat çekilmektedir.

7/191 E yuşrikune ma LA YAHLUKU şey'en ve HUM YUHLEKUN

( O hiçbir şey YARATMAYAN ve kendileri YARATILMIŞLARI mı ortak koşuyorlar?  )

16/20 Vellezine yed'une min dunillahi LA YAHLUKUNE şey'en ve HUM YUHLEKUN 

( Ve o Allah’tan başka çağırdıkları hiçbir şey YARATAMAZLAR ve ONLAR YARATILMIŞLARDIR. )

25/3 Vettehazu min dunihi aliheten LA YAHLUKUNE şey'en ve HUM YUHLEKUNE ve la yemlikune li enfusihim darran ve la nef'an ve la yemlikune mevten ve la hayaten ve la nuşura

( Ve bir şey  YARATMAMIŞ olan ama KENDİLERİ YARATILMIŞ olan, kendileri için ne zarara, ne de faydaya malik olamayan, öldürmeye, hayat vermeye ve ölümden sonra diriltmeye malik olamayan, O'ndan başkalarını ilahlar edinirler.  )

"Halk" ( Yaratmak ) fiilinin ilk kez geçtiği ayetin ilk cümlesinde 11 kelime bulunmaktadır ki bu sayı halden hale geçişin sembolüdür.

2/21 YA (1) EYYU (2) HA (3) EL (4) NASI (5) U'BUDU (6) RABBE (7) KUM (8) ELLEZİ (9) HALEKA (10) KUM (11) ve (12) ellezine (13) min (14) kabli (15) kum (16) lealle (17) kum (18) tettekun (19)

( EY İNSANLAR, SİZİ ve sizden öncekileri YARATAN RAB'BİNİZE KULLUK EDİN. Umulur ki sakınırsınız. )

"Fatr" ( Yoktan yaratmak ) fiilinin ilk kez geçtiği ayetin kodundaki rakamların toplamı 11 ( 6+1+4 ) olmaktadır. 

6/14 Kul e ğayrallahi ettehizu veliyyen FATİRİS SEMAVATİ VEL ERDİ ve huve yut'imu ve la yut'am kul inni umirtu en ekune evvele men esleme ve la tekunenne minel muşrikin

( De ki: “GÖKLERİ VE YERİ YOKTAN YARATAN, besleyen, fakat kendisi beslenmeyen Allah’tan başkasını mı edineyim?” De ki: "Kesinlikle ben teslim olan kimselerin ilki olmaya emrolundum." Kesinlikle ortak koşanlardan olma.  )

Yunus suresinin 24. ayetinde, Allah'ın bahşettiği nimetleri, kendilerinin de oluşturmaya kadir olduklarını zanneden inkarcı müşriklerden bahsedilmektedir 

10/24 Kesinlikle dünya hayatının misali gökten indirdiğimiz su gibidir. Böylece onunla yerin bitkileri, o insanların ve hayvanların yediklerinden muhtelif oldu. Nihayet yer süslerini aldığında süslendi. SAHİPLERİ , KESİNLİKLE ONLAR ONA KADİR OLDUKLARINI ZANNEDERLER. Emrimiz ona gece veya gündüz yetti. Böylece, sanki dün şenlik ganilik olmamış gibi onu hasat edilmiş kıldık. Fikreden kavim için ayetleri işte böyle ayrıntılandırırız. 


Aşağıdaki ayetlerde de "Sane" ( Üretmek ) fiili vasıtasıyla inkarcıların şeytani "üretimlerinden" bahsedilmektedir.

26/129 Ve tettehizune MESANİA leallekum tahludun

( Ve ebedi olacağınızı umarak ÜRETİM YERİ* mi edinirsiniz? )

* "Mesania" ( Üretim Yeri ) kelimesinin çoklu anlamlarından birinin de "genetik araştırma laboratuarları" olması muhtemeldir.

5/14 ... ve sevfe yunebbiuhumullahu bima kanu YASNEUN

( ... Yakında Allah ÜRETMİŞ olduklarını onlara haber verecektir.  )

5/63 Lev la yenhahumur rabbaniyyune vel ahbaru an kavlihimul isme ve eklihimus suht LE Bİ'SE MA KANU YASNEUN

( Rab’be adanmışların ve bilginlerin, onları günah sözlerinden ve haram yemelerinden men etmeleri gerekmez miydi? O ÜRETMİŞ OLDUKLARI NE KÖTÜDÜR. )

16/112 ... fe keferat bi en'umillahi fe ezakahallahu libasel cui vel havfi bima kanu YASNEUN

( ... Ama Allah’ın nimetlerini inkar ettiler de Allah, o ÜRETMİŞ olduklarından dolayı açlık ve korku elbisesini tattırdı. )

Not: Bu bölümde dikkat çekilmek istenen nokta Allah'ın bahşettiği ilim ve teknoloji nimetinin rahmani olmayan amaçlarla da kullanılabiliyor olmasıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder