25 Aralık 2023 Pazartesi

Noel meselesi

Kendilerini İslamın sözde muhafızı addeden ancak Kur'an ilminden yoksun olan bazı çevrelerin "Noel'i kutlamanın günah olduğu" yönündeki beyanları maalesef ayetlerle uyum arzetmemektedir. 

Yukarıdaki tespitin teyidi için öncelikle "Noel" kelimesinin anlamının bilinmesi gerekmektedir. "Noel" kelimesi "Yeni, Yeni olan, Doğum" anlamlarını barındırmaktadır. Batı dillerinde "Yeni, Yeni olan, Yeni bilgi, Haber" anlamlarına gelen "New / News" ( ing. ), "Nouveau / Nouvelle" ( fra. )"Neu" ( alm. ) kelimeleri ve "Doğmak, Doğumla ilgili" anlamlarına gelen "Naitre" ( fra. ), "Natal" ( fra. ) kelimeleri "Noel" kelimesi ile ortak kökten türemedirler.

Dolayısıyla "Noel" kelimesi Mesih İsa'nın doğumunu / doğum gününü temsil eden bir kelimedir ki söz konusu doğum günü 25* Aralık olarak kabul edilmiştir. 

* "İsa" kelimesi Kur'an'da 25 kere tekrarlanmaktadır.

Meryem suresinde Mesih İsa'nın doğumuna vurgu yapılması, bu doğumun ilahi nizamdaki önemine işaret niteliğindedir. 

19/33 Ves selamu aleyye YEVME VULİDTU ve yevme emutu ve yevme ub'asu hayya

( Ve DOĞDUĞUM GÜNDE, öldüğüm günde ve diri olarak dirildiğim, gönderildiğim günde selam benim üzerimedir. )

19/34 Zalike İYSEBNU MERYEM kavlel hakkillezi fihi yemterun

( Bu MERYEM OĞLU İSA, o hakkında şüphe ettikleri gerçek sözüdür. )

Al'i İmran suresinin aşağıdaki ayetinde Mesih İsa'nın yaratılışındaki ( doğumundaki ) mucize Hz. Adem'inki ile özdeşleştirilmektedir.

3/59 İnne mesele iysa indellahi ke meseli adem halekahu min turabin summe kale lehu kun fe yekun

( Kesinlikle İsa’ nın misali Allah’ın indinde Adem’ in misali gibidir. Onu topraktan yarattı ve sonra ona "Ol." dedi de o oldu. )

Nisa suresinin aşağıdaki ayetinde ise müminlerin Mesih İsa'ya inanmalarının kader planının kesin bir gerekliliği ve onlar için kurtuluş yolu olduğu bildirilmektedir.

4/159 Ve in min ehlil kitabi illa le yu'minenne bihi kable mevtih ve yevmel kiyameti yekunu aleyhim şehida

( Ve kesinlikle kitap sahiplerinden olanlar ölümlerinden önce mutlaka ona ( Mesih İsa ) inanacaklardır. Ayağa kalkış gününde o, onlara şahit olur. )

Dolayısıyla, ayetler baz alındığında,  tek din olan İslam'ın habercilerinden biri ve miladi takvimin de ( doğumsal takvim ) kaynağı olan Mesih İsa'nın doğum gününü ( Noel ) ve yılbaşını samimiyetle kutlamanın caiz olduğu idrak edilebilmektedir. Zira, islami ve samimi duygular ile anlamlandırılması durumunda "Noel" kavramının, Hz. Muhammed'in doğumu ile ilişkilendirilen "Kutlu Doğum Haftası" kavramından bir farkı bulunmamaktadır.

Ancak bu noktada, küreselciler tarafından batıni ve şeytani anlamlar yüklenmek üzere oluşturulmuş olan Noel Baba, Noel Ağacı** vb. gibi sembolik unsurlarla yapılan iletişimlere de dikkat edilmesinde fayda bulunmaktadır.

** Noel Ağacı, şeytani küresel kontrol ve tahakküm sisteminin sembolü olan ve tepesinde tek göz bulunan illuminati piramidinin temsili bir tezahürüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder