7 Aralık 2023 Perşembe

"İlim olsun!"

Yaratılışın kaynak kodunun "Harfler" ve dolayısıyla onların oluşturduğu "Kelimeler" olduğu ve kutsal kitaplarda bu kavramların "Ruh", "Işık", "İlim" gibi kelimelerle temsil edildiği görülmektedir. Dolayısıyla aşağıdaki gibi bir ilahi denklem tezahür etmektedir.

Harf = Kelime = Ruh = Işık = İlim

Arapça LM kökünden olan  "Lamia" ( Parlak, Parıldayan, Işık saçan ), "İlm" ( Bilgi ) ve "Alleme" ( Bilgilendirmek, Ögretmek ) kelimeleri, batı dillerindeki "Luminate" ( Işıklandırmak ), "Illuminate" ( Aydınlatmak ) kelimeleriyle fonetik ve semantik ortaklığa sahiptirler. Cehaletin karanlık, ilmin aydınlık olarak tasvir edilmesi, bilgili insana "aydın" sıfatının nakşedilmesi de konuyla ilintilidir.

Bakara suresinin aşağıdaki ayetinde her şeyin Rab'bin "Ol" kelimesiyle yaratıldığı bildirilmektedir. Bu ayet vasıtasıyla da "kelimenin" kaynak kod olduğu teyid edilmektedir.

2/117 Bedius semavati vel ard ve iza kada emran fe innema YEKULU lehu KUN FE YEKUN

( O gökleri ve yeri yaratandır. Bir işe hükmettiğinde, kesinlikle ona "OL." DER DE O OLUR.  )

Tevrat'ın Yaratılış suresinin 3. ayetinde "א֑וֹר" ( Aur* ) ( Işık ) "kelimesinin" yaratılışın kaynak kodu olduğu bildirilmektedir. Dolayısıyla yine esas olanın "kelime" olduğu batinen vurgulanmaktadır. Zira zaten "madde" kavramı, "kelimenin" ( ruhun ) algısal bir tezahüründen, bir temsilinden ibarettir.

* İnsan bedenini çevreleyen enerji frekansı da spiritüalizmde "Aura" olarak isimlendirilmiştir. Fransızcada "Aurore" kelimesi "Şafak, Tanyeri ağarması" anlamına gelmektedir. Işık misali sarı ve parlak niteliğe sahip olan Altın" ( Au ) elementinin kimyasal ismi olan "Aurum" kelimesi de "Işık, Aydınlık" anlamını taşımaktadır. 

1-Yaratılış-1-3 Ve Tanrı, "IŞIK OLSUN" dedi ve ışık oldu. 

Nisa suresinin aşağıdaki ayetinde "Ruhun" esasen "Kelime" olduğu Mesih İsa misaliyle bildirilmektedir.

4/171 ... innemel mesihu iysebnu meryeme rasulullahi ve KELİMETUH elkaha ila meryeme ve RUHUN MİNHU ... 

( ... Meryem oğlu Mesih İsa, kesinlikle Allah’ın resulü, Meryem'e attığı KELİMESİ ve O’NDAN RUHTUR. ... ) 

Bakara suresinin aşağıdaki ayetlerinde "Rab'bin Adem'e isimleri öğrettiği" yani kaynak kod olan "kelimeleri" öğrettiği ve "Adem'in Rab'den kelimeler aldığı" bildirilmektedir.

2/31 Ve ALLEME ademel ESMAE kulleha summe aradahum alel melaiketi fe kale enbiuni bi esmai haulai in kuntum sadikin

( Ve Adem’e İSİMLERİN hepsini ÖĞRETTİ. Sonra onları meleklere arzedip sundu. "O halde, eğer doğrular iseniz, bunları bana isimleriyle haber verin." dedi. )

2/32 Kalu subhaneke la İLME lena illa ma ALEMTENA inneke entel alimul hakim

( "Yücesin sen. O bize ÖĞRETTİĞİNİN haricinde bize İLİM yoktur. Kesinlikle sen bilensin hakimsin." dediler. )

2/37 Fe TELEKKA ademu min rabbihi KELİMATİN fe tabe aleyh innehu huvet tevvabur rahim

( Böylece Adem Rab’binden KELİMELER ALDI da onun üzerine tevbe eyledi. Kesinlikle O, O tevbeyi kabul edendir merhametlidir.  )

Taha suresinin aşağıdaki ayetinde ise NR kökünden olan ve "Nur" ( Aydınlık, Işık ) kelimesinin de bir tezahürü olan "Nar" ( Ateş ) kelimesi, "Huda" ( Yönlendirme, Yönlendirici bilgi ) anlamını yani nihayetinde "Kelime", "İlim", "Işık" anlamlarını temsil etmektedir.

20/10 İz raa NARAN fe kale li ehlihimkusu inni anestu NARAN lealli atikum minha bi kabesin ev ecidu alen NARİ HUDA

( Zamanında ATEŞ gördü de ailesine "Durun, kesinlikle ben ATEŞ gördüm. Umulur ki ben size ondan ateş parçası kor getiririm veya ATEŞTE YÖNLENDİRME bulurum" dedi.  )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder