13 Aralık 2023 Çarşamba

Rakamların Arapça'daki sembolizmi

Rakamlar Arapça'da aşağıdaki gibi yazılmaktadır.

Bazı rakamların Arapçadaki şekilleri ise semantik sembolizm içermekte gibidir. Misalen;

- 7 ve 8 sayılarını temsil eden aşağıdaki şekiller, bu sayıların simgeledikleri anlamlar ile uyum arzetmektedir. 

7 ٧
8 ٨

Döngü sonunu ve tamamlanmayı simgeleyen 7 sayısının aşağı yönlü üçgene, yeni döngü başlangıcını ve halden hale geçişi simgeleyen 8 sayısının ise yukarı yönlü üçgene benzemeleri Davut Yıldızı olarak bilinen ve boyutlar arası geçişi simgeleyen sembolü çağrıştırmaktadır. 

- "Allah" ( الله ) kelimesini oluşturan Elif, Lam, Lam, He harflerinin ebced değerleri olan 1, 30, 30, 5 sayılarının   nümerolojik değerlerini temsil eden sayıların ( 1,3,3,5 ) Arapça yazılışları da ( ۱۳۳٥ ) bu harflerin yazılışını andırmaktadır.

۱۳۳٥ şekli baş aşağı çevrildiğinde ve 1 sayısı sağda olacak şekilde yazıldığında "Allah" ( الله )  kelimesinin Arapça yazılışına benzeyen bir şekil oluşmaktadır.

1,3,3,5 sayılarının baş aşağı ve sağdan sola yazılışı

"Allah" kelimesini oluşturan Elif, Lam, Lam, He harfleri

- Atomun iç yapısı derinlemesine incelendiğinde "boşlukla" yani "yoklukla" karşılaşılması "Atom" kelimesinin "Adem" ( Yokluk ) kelimesiyle olan fonetik bağını da ortaya koymaktadır. Yokluğu ifade eden 0 sayısının Arapça'da "Nokta" ile sembolize edilmesi bu bağlamda dikkat çekmektedir. Örneğin yaratılışın cevheri olan Hidrojen ( H ) atomunun %99.9999999999996 oranında "boşluk"tan oluştuğu bilinmektedir.

https://education.jlab.org/qa/how-much-of-an-atom-is-empty-space.html#:~:text=A%20hydrogen%20atom%20is%20about,meters%20(600%20feet)%20across.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder