30 Aralık 2016 Cuma

Alaca ( Vitiligo )

Vitiligo ( Alaca ), pigment bozukluğu sebebiyle dış derinin renk kaybına uğrayarak beyaz plaklar oluşturması hastalığına verilen isimdir.

 
Yapılan tıbbi araştırmalar MYG1 ( Melanocyte proliferating gene 1 ) 119 C/G kodlu Promoter Polymorphism ( Çok Şekillilik Geliştirici ) geninin aktif ilerleyen vitiligo hastalığında etkisi olduğunu ortaya koymuştur.

"Conclusions

Our study demonstrated that both MYG1 promoter polymorphism -119C/G and Arg4Gln polymorphism in the mitochondrial signal of Myg1 have a functional impact on the regulation of the MYG1 gene and promoter polymorphism (-119C/G) is related with suspectibility for actively progressing vitiligo."
"................Vitiligo - Promoter polymorphism -119C/G in MYG1 (C12orf10) gene is related to vitiligo susceptibility and Arg4Gln affects mitochondrial entrance of Myg1.         "
 
MYG1_C12orf10_gene_is_related_to_vitiligo_susceptibility_and_Arg4Gln_affects_mitochondrial_
entrance_of_Myg1
 
 
"..............MYG1 gene contains 10 polymorphisms that are defined as SNPs but two polymorphisms are potentially functional. SNP is located at 119 bp upstream of MYG1 translation start site (ATG) and MYG1 promoter polymorphism (-119C/G). (64). Promoter polymorphism 119C/C in MYG1 gene is associated to vitiligo susceptibility, (64) suggesting a strong role of MYG1 gene polymorphism with vitiligo. " 

Vitiligo ( Alaca ) hastalığı Kur'an'da "Ebras" ( Alacalı ) olarak yer almakta ve Al'i İmran suresinin 3/49 ve Maide suresinin 5/110 kodlu ayetlerinde geçmektedir.
 
Al'i İmran 3/49 - Ve rasulen illa benı israıle ennı kad ci'tüküm bi ayetin min rabbiküm ennı ahlüku leküm minet tıyni ke hey'etit tayri fe enfühu fıhi fe yekunü tayran bi iznillah ve übriül ekmehe vel ebrasa ve uhyil mevta bi iznillah ve ünebbiüküm bima te'külune ve ma teddehırune fı büyutiküm inne fı zalike le ayeten leküm in küntüm mü'minın ( Ve ancak İsrailoğullarına resuldür. "Kesinlikle ben size Rabb' inizden ayet getirdim. Kesinlikle ben size, çamurdan kuşun şekli gibi olanı yaratırım. Böylece onun içine üflerim de o Allah’ ın izni ile kuş olur. Doğuştan körü, alacalıyı iyileştiririm. Allah’ ın izni ile ölüyü diriltirim. O yediklerinizi, o evlerinizin içinde biriktirdiklerinizi size haber veririm. Eğer inananlarsanız, kesinlikle bunda size ayetler vardır." )
 
Maide 5/110 - İz kalellahü ya iysebne meryemezkür nı'metı aleyke ve ala validetik iza eyyedtüke bi ruhıl kudüsi tükellimün nase fil mehdi ve kehla ve iz alemtükel kitabe vel hıkmete vet tevrate vel incil ve iz tahlüku minet tıyni ke hey'etit tayri bi iznı fe tenfühu fıha fe tekunü tayran bi iznı ve tübriül ekmehe vel ebrasa bi iznı ve iz tuhricül mevta bi iznı ve iz kefeftü benı israıle anke iz ci'tehüm bil beyyinati fe kalellezine keferu minhüm in haza illa sıhrun mübın ( Zamanında Allah "Ey Meryemoğlu İsa, sana ve annene olan nimetimi hatırla. Seni kutsal ruh ile desteklediğimde beşikte ve erişkinlikte insanlara kelam edip söz söylerdin. Sana yazıyı, sırrı, Tevrat' ı ve İncil' i öğrettim. İznimle çamurdan kuşun şekli gibi olanı yarattın. Onun içine üfledin de iznimle kuş oldu. Doğuştan körü ve alacalıyı iznimle iyileştirdin. Ölüleri iznimle çıkardın. Onlara ayetlerle geldiğin ve onlardan inkar edenlerin "Bu kesinlikle apaçık sihirdir." dedikleri zaman İsrailoğulları' nı üzerinden çektim. )
Ebras ( Alacalı ) kelimesinin 3/49 kodlu ayetteki sıra numarası 43, 5/110 kodlu ayetteki sıra numarası ise 76'dır. Anılan sıra numaralarının toplamı 43 + 76 = 119 sayısını vermektedir. 119 sayısı vitiligo hastalığına sebep olan genin kodunda yer almaktadır.
 



 
 














































































 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder