13 Aralık 2016 Salı

Bile bile...


İnsanın içine düşebileceği en büyük günah, yanlış olanı, yanlış olduğunu bile bile yapmasıdır. Allah'ın Kur'an'da tanımladığı, "kendilerine kitap verilmiş ilim sahibi zalimler", yanlış yaptıkları şeylerin "gerekli" ve "iyi" olduğuna toplumu inandırmaya çalışırlar. Bu süreçte öyle ileri giderlerki kendilerini dahi buna ikna etme aşamasına gelirler.

"Bile bile" yanlış yapma hususu Kur'an'da “11” ayette geçmektedir. Evvelce bahsedildiği üzere döngünün ve düalitenin sembolü olan “11” sayısı satanist müşriklerce "Allah'a karşı üstünlük" ( Haşa ) kavramını sembolize etmektedir. Bu sembolizmde Allah'ın ilahi mühürü olan 10 sayısını referans noktası olarak kabul etmektedirler. 

Kur'an'da "Bile Bile" yapılan "8" temel yanlış ve günah bildirilmiştir.  

1-Şirk Koşmak
2-Gerçeği Gizlemek
3-Allah'ın Kelamını Tahrif Etmek
4-Hakimlere Rüşvet Vermek
5-Yalan Söylemek
6-Yanlışta Israr Etmek
7-İhanet Etmek
8-Yalan Üzerine Yemin Etmek

Bakara 2/22 - Ellezi ceale lekümül erda firaşen ves semae binaa ve enzele mines semai maen fe ahrece bihı mines semerati rizkan leküm fe la tec'alu lillahi endaden VE ENTÜM TA’LEMUN ( O size yeri döşek ve göğü bina yaptı. Gökten su indirdi de onunla size faydalısından meyveler, ürünler rızıklar çıkardı. O halde SİZLER BİLE BİLE Allah için eşler oluşturmayın. )

Bakara 2/42 - Ve la telbisül hakka bil batılı ve tektümül hakka VE ENTÜM TA’LEMUN ( Ve gerçeği batıl ile örtmeyin ve BİLE BİLE gerçeği gizlemeyin. )

Bakara 2/75 - E fe tatmeune en yü'minu leküm ve kad kane ferıkun minhüm yesmeune kelamellahi sümme yüharrifunehu min ba'di ma akaluhü VE HÜM YA’LEMUN ( Böylece size inanmalarını mı ümit edersiniz? Ve onlardan bir kısmı Allah’ ın kelamını işitip akılları erdikten sonra BİLE BİLE onu tahrif ettiler. )

Bakara 2/146 - Ellezine ateynahümül kitabe ya'rifunehu kema ya'rifune ebnaehüm ve inne ferıkan minhüm le yektümunel hakka VE HÜM YA’LEMUN ( O kitap verdiklerimiz, onu oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Kesinlikle onlardan bir kısmı BİLE BİLE gerçeği gizlerler. )

Bakara 2/188 - Ve la te'külu emvaleküm beyneküm bil batıli ve tüdlu biha ilel hukkami li te'külu ferıkan min emvalin nasi bil ismi VE ENTÜM TA’LEMUN ( Ve mallarınızı aranızda batıl ile boşuna yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını, sizler BİLE BİLE günah ile yemek için onlarla hakimlere fidye vermeyin. )

Al'i İmran 3/71 - Ya ehlel kitabi lime telbisunel hakka bil batıli ve tektümunel hakka VE ENTÜM TA’LEMUN ( Ey kitap sahipleri, neden gerçeği batıl ile örtersiniz de gerçeği BİLE BİLE gizlersiniz? )

Al'i İmran 3/75 - Ve min ehlil kitabi men in te'menhü bi kıntarin yüeddihı ileyk ve minhüm men inte'menhü bi dınarin la yüeddihı ileyke illa ma dümte aleyhi kaima zalike bi ennehüm kalu leyse aleyna fil ümmiyyıne sebıl ve yekulune alellahil kezibe VE HÜM YA’LEMUN ( Ve kitap sahiplerinden kime kantarlarca yüklerle emanet edersen, onu sana iade eder. Bir dinarı onlardan kime emanet edersen, onun tepesinde sürekli dikilmeden onu sana döndürüp, iade etmez. Bu kesinlikle onların, "Okuma yazma bilmeyenler hakkında bize asla yol yok." demelerindendir. Onlar BİLE BİLE Allah’ a yalan söylerler. )

Al'i İmran 3/78 - Ve inne minhüm le ferıkan yelvune elsinetehüm bil kitabi li tahsebuhü minel kitabi ve ma hüve minel kitab ve yekulune hüve min ındillahi ve ma hüve min ındillah ve yekulune alellahil kezibe VE HÜM YA’LEMUN ( Ve kesinlikle onlardan bölükler, gruplar vardır ki, onu kitaptan sanmanız için dillerini kitaba doğru bükerler. O kitaptan değildir. "O Allah’ ın indindendir." derler de o Allah’ ın indinden değildir. Onlar BİLE BİLE Allah üzerine yalan söylerler. )
Al'i İmran 3/135 - Vellezine iza fealu fahışeten ev zalemu enfüsehüm zekerullahe festağferu li zünubihim ve men yağfiruz zünube illellah ve lem yüsırru ala ma fealu VE HÜM YA’LEMUN ( Ve onlar ahlaksızlık yaptıklarında ve nefislerine zulmettiklerinde Allah’ ı hatırlarlar da günahları için af isterler. Allah’ ın haricinde günahları kim affeder? Ve onlar o yaptıklarında BİLE BİLE ısrar etmezler. )

Enfal 8/27 - Ya eyyühellezine amenu la tehunüllahe ver rasule ve tehunu emanatiküm VE ENTÜM TA’LEMUN ( Ey o inananlar, Allah' a ve resule ihanet etmeyin. BİLE BİLE kendi emanetlerinize ihanet etmeyin. )

Mücadele 58/14 - E lem tere ilellezine tevellev kavmen ğadıballahu aleyhim ma hüm minküm ve la minhüm ve yahlifune alel kezibi VE HÜM YA’LEMUN ( Allah' ın o üzerlerine öfke eylediği kavime yüz çevirenleri görmedin mi? Onlar sizlerden ve onlardan değildirler. Onlar BİLE BİLE yalan üzerine yemin ederler. )

“Bile bile” yanlış yapmak şeytanın hipnotik tesirinin de bir sonucudur. Ölümüne sebebiyet vereceğini bilmesine rağmen sigara içmeye devam eden bir insanın durumu buna en çarpıcı örnektir. Hatta bir bacağı kesilmesine ve sigaraya devam etmesi durumunda diğer bacağının da kesileceğini bilmesine rağmen sigara içmeye devam eden insan örnekleri bulunnmaktadır.

“Bile bile” yanlış ve günah konusu İncil’de şu ayetler ile izah edilmiştir.

58 İbraniler 10-24 Ve birbirimize sevgi ve iyi işleri telkin edelim.
58 İbraniler 10-25 Yaklaşan günü gördüğünüzde, bazılarının yaptığı gibi bir araya gelip toplanmayı ihmal ederek değil, birbirimizi buna zorlayarak.
58 İbraniler 10-26 Çünkü gerçeği bilme aşamasına geldikten sonra BİLE BİLE günah işlersek, artık günahlara karşı sunu diye bir şey kalmaz.

61-2 Peter 3-5 Ne var ki, göklerin çok önceden Tanrı'nın sözüyle var olduğunu, yerin sudan ve su aracılığıyla şekillendiğini BİLE BİLE unutuyorlar.
61-2 Peter 3-6 O zamanki dünya yine suyla, tufanla mahvolmuştu.
61-2 Peter 3-7 Şimdiki yer ve göklerse ateşe verilmek üzere aynı sözle saklanıyor, tanrısızların yargılanarak mahvolacağı güne dek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder