13 Mayıs 2017 Cumartesi

Geri Dönüşlü Gök ve Çatlamalı Yer … Ayrışım Sözü

Tarık 86/11 - Ves semai zatir rec' ( Ve geri dönüşlü gök )

Tarık 86/12 - Vel ardı zatis sad' ( Ve çatlamalı yer )

Tarık 86/13 - İnnehu le kavlün fasl ( Kesinlikle o ayrışım sözüdür. )

Allahü Teala, Tarık suresinin 11,12 ve 13. ayetlerinde inananlar ve inkarcıların arasının nasıl ayrılacağını ve “Fasl” ( Ayrışım ) kelimesini nasıl gerçekleşeceğini bildirmektedir.

86/11 kodlu ayette inanan kulların sınav için gönderilmiş oldukları ve ait olmadıkları “Yer”den ait oldukları manevi frekansa,boyuta döndürülme süreci ifade edilmektedir. Bu süreç muhtelif ayetlerde “Göklerin kapılarının açılması” ve "Fevzül Azim" ( Büyük Kurtuluş ) olarak da tanımlanır.

86/12 kodlu ayette ise, inkarcıların o çok sevdikleri, uğruna Allah’ı inkar edip, İblis’e ve onun neferi cinlere kulluk ederek her türlü kötülüğü yapmaya razı oldukları Dünya’nın ( Yer’in ) çatlayıp yarılacağı, içindeki magmayı açığa çıkararak cehenneme dönüşeceği bildirilmektedir. İşte o vakit ayetlerde sıkça bahsedilen “aldatıcı dünya hayatı” ifadesinin anlamı ortaya çıkacak ancak inkarcılar için çok geç olacaktır.

86/13 kodlu ayette de bu süreç “Fasl” ( Ayrışım ) olarak tanımlanmaktadır.

Süreci tanımlayan diğer ayetler ise aşağıda yer almaktadır.

İbrahim 14/48 - Yevme tübeddelül erdu ğayral erdı ve semavatü ve berazu lillahil vahıdil kahhar ( O gün yer başka yere dönüşür. Gökler de. Ve tek kahredici Allah için meydana çıkarlar.)

Zilzal 99/1 - İza zülziletil erdu zilzaleha (Yer zelzelesiyle sarsıldığında. )

Zilzal 99/2 - Ve ahracetil erdu eskaleha (Ve yer ağırlıklarını çıkardığında. )

* Yer zelzele ile çatlıyor ve magma ateşi açığa çıkıyor.

Tekvir 81/6 - Ve izel biharu succiret (Ve denizler ateşlenip kaynatıldığında, ) *

* Çıkan magmanın etkisiyle denizler kaynıyor.

Mearic 70/8 - Yevme tekunus sema'u kel MUHL ( O gün gök ERİMİŞ MADEN gibi olur. )

* Fışkıran lavlar göğe yükseldiği için "gök erimiş maden gibi olur." teşbihi yapılmıştır.

Ankebut 29/55 - Yevme yağşahümül azabü min fevkıhim ve min TAHTİ ERCÜLİHİM ve yekulü zuku ma küntüm ta'melun ( O gün azap onları üstlerinden ve AYAKLARININ ALTINDAN örter. "O yapmakta olduklarınızı tadın." der. )

* Yer çatlıyor magma açığa çıkıyor.

Meryem 19/68 - Fe ve rabbike le nahşürannehüm veş şeyatıne sümme le nuhdırannehüm HAVLE CEHENNEME CISİYYA ( Böylece ve Rabb' in, onları ve şeytanları kesinlikle toplayacağız. Sonra kesinlikle onları CEHENNEMİN ETRAFINDA DİZ ÇÖKMÜŞ OLARAK hazır edeceğiz. )

( * Çatlayan yer ve açığa çıkan öagma felaketi karşısında tüm insanlar diz çökmüş durumda Allah'tan merhamet diliyor. )

Meryem 19/71 - Ve in MİNKÜM İLLA VARİDUHA kane ala rabbike hatmen makdıyya ( Ve kesinlikle SİZLERDEN OLANLAR İLLAKİ ORAYA VARIRLAR.. Rabb' inin üzerine akdedilmiş hükümdür. )

( * Tüm insanlar yerin başka yere yani cehenneme dönüştüğüne şahit oluyorlar. İbrahim 14/48 )

Meryem 19/72 - Sümme nüneccillezınettekav ve nezeruz zalimıne fıha cisiyya ( Sonra o sakınanları kurtaracağız. Zalimleri de orada diz çökmüş olarak bırakacağız. )

( * İyiler için göklerin kapıları açılıyor ve iyiler madde frekansını / boyutunu terk ediyorlar. Kötüler için ise göklerin kapıları açılmıyor ve kötüler cehenneme dönüşen yerde / dünyada kalıyorlar. )

Nahl 16/45 - E fe eminellezine mekerus seyyiati en yahsifellahü bihimül erda ev ye'tiyehümül azabü min haysü la yeş'urun ( Kötülük hileleri, tuzakları kuranlar, Allah' ın onları yere geçirmesinden veya onlara farketmedikleri yerden azabın gelmesinden emin midirler, güvende midirler? )

*Çatlayan yerin içine düşüyorlar.

İbrahim 14/50 - Serabilühüm min katıranin ve tağşa vücuhehümün nar ( Gömlekleri katrandandır ve yüzlerini ateş örter.) ( Bkz. “Karbon Gezegen” başlıklı makale )

Tevbe 9/35 - Yevme yuhma aleyha fı nari cehenneme fe tükva biha cibahühüm ve cünubühüm ve zuhuruhüm haza ma keneztüm li enfüsiküm fe zuku ma küntüm teknizun (O gün onların üzerlerinde cehennem ateşi kızdırılır da onlarla alınları, yanları ve sırtları dağlanır. İşte bunlar o nefisleriniz için biriktirip haznettikleriniz. Haydi, o haznetmiş olduklarınızı* tadın. )

*Dünya hayatının aldatıcı metası

A'raf 7/40 - İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha la tüfettehu lehüm ebvabüs semai ve la yedhulunel cennete hatta yelicel cemelü fı semmil hıyad ve kezalike neczil mücrimın (O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, onlara göğün kapıları kesinlikle açılmaz. Deve iğne deliğinden geçene kadar bahçeye giremezler. İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )


* İnkarcılara göklerin kapıları açılmadığı için bulundukları madde dünyasında hapis olarak kalırlar. Ki o dünya artık cehenneme dönüşmüştür.

Hud 11/108 - Ve emmellezine süıdu fe fil cenneti halidıne fıha madametis semavatü vel erdu illa ma şae rabbük ataen ğayra meczuz ( Ve o mesud olanlar artık bahçenin içindedirler. Rabb' inin dilemesi hariç, gökler ve yer daim olduğu sürece, kesintisiz bağış olarak, onun içinde ebedidirler. )

*Cennet ve Cehennem gökler ve yer daim olduğu sürece var olacaktır. Cennet gökleri, Cehennem ise yeri ifade etmektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder