2 Mayıs 2017 Salı

Korku Frekansı ... 19 Hz

19 Hz seviyesindeki ses frekansının insan üzerinde korku, panik, huzursuzluk ve buğulu görüntüler yarattığı bilimsel deneylerle ortaya konmaktadır.

Konuya ilişkin kaynak alıntıları aşağıda yer almaktadır.


"The fear frequency 
......The key here is frequency: 19 hz is in the range known as infrasound, below the range of human hearing, which begins at 20hz. Tandy learned that low frequencies in this region can affect humans and animals in several ways, causing discomfort, dizziness, blurred vision (by vibrating your eyeballs), hyperventilation and fear, possibly leading to panic attacks. ...."

"There is a sound frequency that causes fear in humans.........

...........So horror movies should be watched with a speaker that can do 19 Hz? Good to know."

İlginçtir ki "Debelenen" yani frekans yaratan anlamına gelen "Dabbe" kelimesi Kur'an'da 19 kez tekrarlanmaktadır. Aşağıdaki ayet ikilisi de dikkat çekici görünmektedir. "Dabbe" kelimesinin frekans tablosu aşağıdadır.


16/49 Ve debelenenlerden o göklerdekiler ve o yerdekiler ve melekler Allah için yere kapanırlar. Onlar kibirlenmezler.
16/50 Onların üzerinde olan Rabb' lerinden korkarlar ve o emrolunduklarını yaparlar.

16/49 kodlu ayette yer alan "dabbet" ( debelenenler ) kelimesinin aynı ayetteki zamiri olan ve "dabbet" kelimesinin ayetteki son temsili olan "hüm" ( onlar ) kelimesinin sıra numarası da 19'dur.

16/49 Ve debelenenlerden o göklerdekiler ve o yerdekiler ve melekler Allah için yere kapanırlar. Onlar kibirlenmezler.
Ve ( Ve ) li ( için ) allahi ( Allah ) yescüdü ( yere kapanırlar ) ma ( ne ) fi ( içinde ) es ( ön ek ) semavati ( gökler ) ve ( ve ) ma ( ne ) fi ( içinde ) el ( ön ek ) erdı ( yer ) min ( -den ) dabbetin ( debelenenler ) ve ( ve ) el ( ön ek ) melaiketüe ( melekler ) hüm ( onlar ) la ( -mezler/mazlar ) yestekbirun ( kibirlenirler )

Ve (1) li (2) allahi (3) yescüdü (4) ma (5) fi (6) es (7) semavati (8) ve (9) ma (10) fi (11) el (12) erdı (13) min (14) dabbetin (15) ve (16) el (17) melaiketüe (18) hüm (19) la (20) yestekbirun (21)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder