5 Ocak 2023 Perşembe

7 ve 10 ilişkisi

10 sayısı yani nümerolojik olarak 1 sayısı bütünleşmeyi, kolektif bilinci, tamamlanmayı ve vahdeti ( ünite, teklik, birlik ) simgelemektedir.

7 sayısı ise bir döngülük frekansı, döngü sonunu, tamamlanmayı, olgunlaşmayı, nihai noktaya erişimi simgelemektedir.

Bu iki sayının Kur'an'da ilintili olarak yer aldıkları görülmektedir.

- 10 sayısı Kur'an'da 7 kere tekrarlanmaktadır. 

- 10. sure olan Yunus suresi 109 ( 1+0+9 = 10 ) ayetten oluşmaktadır.

- "On sure" kavramından bahsedilen Hud suresinin 13. ayetinin ilgili ilk cümlesindeki "Suver" ( Sureler ) kelimesi 10. kelimedir.

11/13 EM (1) YEKULUNE (2) İFTERA (3) H (4) KUL (5) FE (6) E'TU (7) Bİ (8) AŞRİ (9) SUVERİN (10) misli (11) hi (12) mufterayatin (13) ve (14) ud'u (15) men (16) isteta'tum (17) min (18) duni (19) allahi (20) in (21) kuntum (22) sadikin (23)

( "ONU UYDURDU." MU DİYORLAR? DE Kİ: "O HALDE alde onun aynısından, uydurulmuşundan ON SURE GETİRİN. Eğer doğrular iseniz, o Allah’tan başka istidatı olanları da çağırın." )

- Bakara suresinin 196. ayetinde yer alan "Ona tamamlanma" ifadesi "Vahdet / Ünite" mesajı vermekte ve 10 ( 1+0 = 1 ) sayısının "tamamlanmayı" simgelediğini teyid etmektedir. Ayrıca bu ayette 1 sayısıyla ilintili olan 3* ve 7* sayıları da yer almaktadır. 

2/196 ... fe men temettea bil umrati ilel hacci fe mesteysera minel hedy fe men lem yecid fe siyamu SELASETİ eyyamin fil hacci ve SEB'ATİN iza raca'tum tilke AŞERATUN KAMİLEH ...

( ... Sizlerden kim hasta olursa veya ona başından eziyet olursa, oruçtan, sadakadan veya ibadetten fidye verin. Emin olduğunuzda, umre ve hacca kadar kim faydalanırsa hediyeden gönderin. Kim bulamazsa, hac içinde ÜÇ ve döndüklerinde de YEDİ GÜN oruç tutsun. BUNLAR ONA TAMAMLANIRLAR.... )

* 37 x 73 işleminin sonucu 2701 sayısını vermektedir ki bu sayı "Allah" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedidir. Ayrıca 2701 sayısının nümerolojik değeri de "Vahdetin / Ünitenin" sembolü olan 1 sayısını vermektedir. ( 2+7+0+1 = 10 ... 1+0 = 1 )

2701 sayısı, içerdiği rakamlar itibarıyla da önem arzetmektedir. 27 sayısı "İkili Yedi" kavramını yani "Dualite döngülerini", 1 sayısı ise döngüler sonunda ulaşılan vahdeti simgelemektedir. 

- Kasas suresinin 27. ayetinde de "Ona tamamlanma" ifadesi yer almaktadır.

28/27 Kale inni uridu en unkihake ihdebneteyye hateyni ala en te'curani semaniye hicec fe İN ETMENTE AŞRAN fe min indik ve ma uridu en eşukka aleyk seteciduni in şaellahu mines salihin

( "Kesinlikle ben, bana sekiz yıl ücretlenmen karşılığında şu iki kızımdan birini sana nikahlamayı isterim. EĞER ONA TAMANLARSAN senin indindendir. Sana meşakkat vermeyi istemem. Eğer Allah dilerse beni iyilerden bulacaksın." dedi. )

Sure numarasının ( 28 ) nümerolojik değeri 10 sayısı üzerinden 1 sayısını vermekte, ayet numarası ( 27 ) ise "İkili Yedi" kavramına yani "Dualite döngulerine" işaret etmektedir.

- 7 ve 10 sayılarının çarpımı olan 70 sayısı da ayetlerde yer almaktadır. Tevbe suresinin aşağıdaki ayetinde tersten dolaylı misalleme yoluyla "70 kere zikrin" gerçekleşme vasıtası olduğu bildirilmektedir.

9/80 İstağfir lehum ev la testağfir lehum İN TESTAĞFİR LEHUM SEB'İNE MERRATEN fe len yağfirallahu lehum zalike bi ennehum keferu billahi ve rasulih vallahu la yehdil kavmel fasikin

( Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ KERE AF İSTESEN DE Allah onlara af eylemeyecektir. Bu, kesinlikle onların Allah' ı ve resulünü inkar etmelerinden dolayıdır. Allah günahkarlar kavmini yönlendirmez. )

Ayetin kodunu ( 9/80 ) oluşturan rakamların toplamı 17 sayısını vermekte olup yine 1 ve 7 rakamları tezahür etmektedir. 

- Hakka suresinin 31 ve 32. ayetlerinde yer alan "Yetmiş kol uzunluğundaki zincir ile cehenneme salınmak" ifadesi "Tekâmül edemeyen ruhların kaba madde planı dünyadaki 70,000 yıllık büyük reenkarnasyon döngüsünü tekrar deneyimlemesini" simgelemektedir. 

69/31 Summel CEHİME salluhu

( Sonra onu CEHENNEME salın. )

69/32 Summe fi SİLSİLETİN* ZER'UHA SEB'UNE ZİRA'AN feslukuhu

( Sonra ÖLÇÜSÜ YETMİŞ KOL UZUNLUĞU ZİNCİRİN* içinde, böylece onu sokun. )

* "Silsilet" ( Zincir ) birbirine geçmiş "halkalardan" oluşur ki bu halkalar 90-100 yıllık enkarnasyon sürecini ( insan ömrünü ) simgelemektedir. "Yetmiş kol uzunluğundaki zincir" ise 700 - 800 enkarnasyondan oluşan 70,000 yıllık büyük reenkarnasyon döngüsünü simgelemektedir.

- Mearic ( Merdivenler, Dereceler ) suresinin numarasının 70 olması da ruhsal tekâmül seviyelerinin kodlaması niteliğindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder