30 Ocak 2023 Pazartesi

"Addams Ailesi" sembolizmi...

"The Addams Family" ( Addams Ailesi ) isimli hikaye Amerikalı karikatürist Charles Addams tarafından* ilk olarak 1938 yılında çizgi roman olarak yayınlanmış, 1964 yılında ise TV dizisi olarak çekilmiştir. Daha sonraki yıllarda sinema filmi ve TV dizisi olarak çekimleri yapılmıştır.

* Hollywood yapımları farklı yazarlar, prodüktörler, yönetmenler tarafından sanki bağımsız ve münferit olarak üretilmiş gibi algılatılmaya çalışılsa da ( Oscar ödülleri vb. ) esasen tüm süreçler merkezi olarak yönetilmekte ve her üretimin zamanı, içeriği, sembolizmi ve mesajları merkezi olarak belirlenmektedir.

1938 yılında yayınlanan "The Addams Family" çizgi romanı

1964 yılında yayınlanan "The Addams Family" dizisi

Esasen okült satanik bir tarikat olan Hollywood'un bu üretiminde, "Addams Ailesi" kavramı batini olarak "Ademgiller / Adem'in Ailesi" anlamını temsil etmektedir. Bir başka deyişle Adem'in ilk ve en büyük hatayı yaparak yasak ağaca ( cin soyağacına ) yaklaşarak cin ile ilişkiye girmesinden oluşan saflığı bozulmuş reptilian ( sürüngen ) kompleksli cin hibridi insanlığın sembolizmi yapılmaktadır. Ailenin anne karakteri olan Morticia Addams** "cadıların soyundan" yani cin soyundan gelmekte ve Adem'in, eşi yerine ilişkiye girdiği cini ( yasak ağacın / soy ağacının meyvesi ) simgelemektedir.

** "Morticia" kelimesinin kökünde "Mort" ( Ölüm ) kelimesi bulunmaktadır. Morticia Addams = Adem'in Ölümü / Adem'i Öldüren

1-Genesis-2-17 "Ama iyiyle kötüyü bilme AĞACINDAN YEME. Çünkü ondan YEDİĞİN GÜN kesinlikle ÖLÜRSÜN."

Addams Ailesinin yanında Homer" adında bir örümcek, LUCIFER adında bir KERTENKELE ve "Thing" isminde canlı bir el bulunması da diğer satanik sembolizm unsurlarıdır.

"Lucifer" isimli kertenkele

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder