12 Ocak 2023 Perşembe

Aciz bırakmaya çalışanlar

İdraksizleştirme, sevgisizleştirme, merhametsizleştirme, milliyetsizleştirme, dinsizleştirme, eğitimsizleştirme, sağlıksızlaştırma, cinsiyetsizleştirme, öksüzleştirme mülksüzleştirme, ..... vb.

Küresel seytanların, önceden planladıkları, kurguladıkları ve aşama aşama devreye aldıkları küresel olaylar ( operasyonlar ) ile ulaşmak istedikleri nihai hedef, yukarıda "-sizleştirme" örnekleriyle bazı potansiyel sonuçları belirtilen "Aciz Bırakma" projesinin gerçekleştirilebilmesidir. Zira yoksunlaştırma ve yoksullaştırma suretiyle "aciz bırakma", Yeni Dünya Düzeni kisvesiyle kurulmak istenen köleliğe dayalı tam tahakküm sisteminin esasını teşkil etmektedir. 

Ancak ayetlerde, "şeytanların tuzaklarının kendi başlarına geçeceğinden" yani insanlara kurdukları her tuzağın esasen insanların ruhsal tekâmülüne vesile olmaktan ileri gitmediğinden  bahsedilmesinin yanısıra "Ma entum bi mu'cizin" ( Aciz bırakanlar değilsiniz ), "La ya'cizun" ( Aciz bırakamazlar ) ve "Lem yekunu mu'cizine fil erdi" ( Yerde aciz bırakanlar olamazlar ) ifadeleriyle de ilim sahibi inananlara cesaret, kuvvet ve sebat bahşedilmektedir. 

Anlamı gayet açık olan konuya ilişkin bazı ayetler şöyledir.

6/134 İnnema tuadune leatin ve MA ENTUM Bİ MU'CİZİN

( Size vaad edilenler kesinlikle gelecektir. SİZ ACİZ BIRAKANLAR DEĞİLSİNİZ. )

8/59 Ve la yahsebennellezine keferu sebeku innehum LA YA'CIZUN 

( Ve o inkarcılar ileri geçtiklerini sanmasınlar. Kesinlikle ONLAR ACİZ BIRAKAMAZLAR.  )

9/2 Fe siyhu fil erdi erbeate eşhurin va'lemu ennekum ĞAYRU MA'CİZİLLAHİ ve ennellahe muhzil kafirin

( O halde, yerde dört ay gezin. Bilin ki, kesinlikle siz ALLAH'I ACİZ BIRAKAMAZSINIZ. Allah inkarcıları kesinlikle rezil eder. )

10/53 Ve yestenbiuneke ehakkun hu kul i ve rabbi innehu le hakkun ve MA ENTUM Bİ MU'CİZİN

( Ve sana "O gerçek mi?" diye haber sual ediyorlar. De ki: "Evet ve Rab’bim, kesinlikle o gerçektir. SİZLER ACİZ BIRAKANLAR DEĞİLSİNİZ." )

11/20 Ulaike LEM YEKUNU MU'CİZİNE FİL ERDİ ve ma kane lehum min dunillahi min evliya' yudaafu lehumul azab ma kanu yestetiy'unes sem'a ve ma kanu yubsirun

( İşte onlar YERDE ACİZ BIRAKANLAR OLAMAZLAR. Onlara azabı savacak Allah’tan başka dostlar olmaz. Duyma istidatında olamadılar ve görememekteydiler. )

24/57 LA TAHSEBENNELLEZİNE KEFERU MU'CİZİNE FIL ARD ve me'vahumun nar ve le bi'sel mesir

( O İNKAR EDENLERİN YERDE ACİZ BIRAKABİLECEKLERİNİ SANMAYASIN. Onların varacakları yer ateştir. Ne kötü varış yeridir. )

29/22 Ve MA ENTUM Bİ MU'CİZİNE FİL ERDİ VE LA FİS SEMAİ ve ma lekum min dunillahi min veliyyin ve la nasir

( Ve SİZLER NE YERDE, NE DE GÖKTE ACİZ BIRAKANLAR DEĞİLSİNİZ. Size Allah’tan başka ne dost ne de yardımcı yoktur. )

34/38 VELLEZİNE YES'AVNE Fİ AYATİNA MUACİZİNE ulaike fil azabi muhdarun

( VE O AYETLERİMİZİ ACİZ KILMADA ÇABALAYANLAR, işte onlar azabın içinde hazırlananlardır. )

39/51 Fe ESABEHUM SEYYİATU MA KESEBU vellezine zalemu min haulai seyusibuhum seyyiatu ma kesebu ve MA HUM Bİ MU'CİZİN

( BÖYLECE ONLARA, O KAZANDIKLARI KÖTÜLÜKLER İSABET ETTİ. Ve işte onlardan o zulmedenler, onlara da o kazandıkları kötülükleri isabet edecektir. ONLAR ACİZ BIRAKANLAR DEĞİLLERDİR. )

72/12 VE ENNA ZANENNA EN LEN NU'CİZALLAHE FİL ARDİ ve len nu'cizehu hereben

( VE KESİNLİKLE BIZ YERDE ALLAH'I ACİZ KILAMAYACAĞIMIZI ve kaçarak da onu aciz kılamayacağımızı ANLADIK. )

"Aciz bırakamama" hususunun son kez geçtiği Cin suresinin 72/12 kodlu ayetinde cinlerin bu durumu idrak ettiklerinden bahsedilmektedir. Cinler dahi anlamış olmalarına rağmen onlara kulluk eden inkarcı müşrik insansıların hala anlamamış olmaları da Rab'bin bir hikmetidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder