22 Ocak 2023 Pazar

Ahlâksızlığın normalizasyonu!

Toplumsal sistemin doğru ve faydalı şekilde işleyebilmesini sağlayan "ahlâk kuralları", esasen vicdani frekans olarak tanımlanabilecek ve insanda zaten mevcut olan ruhsal kodlar vasıtasıyla hissedilen ve kutsal kitaplar ile de desteklenip şekillenen olgudur. 

İnanç mekanizmasının da temelini oluşturan ahlak kuralları, vücuttaki organların işleyiş kurallarına veya mekanik / elektronik bir sistemin işleyişini sağlayan ve formüllerden, hesaplamalardan oluşan kurallar silsilesine benzetilebilir. Örneğin momentum korunumunun formülü olan "m.g.h = 1/2 m.v^2" veya bir dairenin alanının formülü olan "s = π.r^2" ifadelerindeki değişkenlerden birini veya birkaçını keyfi olarak dikkate almamak nasıl sonuçsuzluğa götüren yanlış bir yaklaşım ise, toplumsal mekanizmanın formülü olan ahlâk kurallarını dikkate almamak da aynı derecede yanlış bir yaklaşımdır. Diğer bir örnek olarak, bir organın, anatomik sistemdeki işleyiş kuralına aykırı işlev görmesi veya işlevsiz hale gelmesi nasıl vücudun çöküşüne sebep oluyorsa, ahlâk kurallarına aykırı hareket etmek de aynı şekilde toplumsal ve ruhsal çöküşe sebep olmaktadır.

Ahlâk kurallarını, özgürlük, çağdaşlık, modernizm, tabuları yıkma, bağnazlıktan kurtulma, değişim, gelişim vb. gibi batıl kisvelerle manipüle etmeye veya ortadan kaldırmaya çalışmak negatif frekanslara hizmet eden ve tekâmülü engelleyen şeytani bir eylemdir. Asırlardır şirketler vasıtasıyla insanlığı tahakküm altına almış olan ve son dönemde yoğunlugu daha da artırmış olan küresel şeytanların, toplumu dejenere etmek ve Allah inancını ortadan kaldırabilmek için giriştikleri eylemlerden biri de ahlâk kurallarını yıkmaya, ahlâksızlığı normalize* etmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik sinsi ve planlı telkin çalışmalarıdır. Bu girişim bir kalenin içten fethedilmesine benzetilebilir. Medya destekli olarak yapılan ve özellikle genç nesli hedef alan bu şeytani telkin çalışmalarının odağında da eşcinsellik, zina, küfürlü konuşma, yalan, aile kavramının yokedilmesi, güç kullanarak adaletsiz ve haksızca sahip olma ( gasp ) vb. gibi unsurlar bulunmaktadır. Şeytanın bu metodu ayetlerde bildirilmiştir.

* "Normal" kelimesi "Norm" ( Kural ) kökünden ve "al" ( gibi olan ) sonekinden oluşan ve "Kuralsal, Kurala uygun ) anlamına gelen bir kelimedir. Dolayısıyla ilahi nizamın ruhsal tekâmül ilkesi itibarıyla "Normal" kelimesi, vicdan mekanizmasının belirlediği ve kutsal kitaplarda da yazılı olan ve idrakli varlıkların düşünce, söylem ve eylemlerini yönlendiren bilişsel, ruhsal kurallar olarak tanımlanabilmektedir. Bu bağlamda "Ahlâksızlığın normalleştirilmesi" ifadesi "Ahlâksızlığın kurallaştırılması, kural haline getirilmesi" anlamına gelmektedir.

2/169 İNNEMA YE'MURUKUM BİS SUİ VEL FAHŞAİ ve en tekulu alellahi ma la ta'lemun

( O ( Şeytan ) SİZE KESİNLİKLE KÖTÜLÜĞÜ VE AHLAKSIZLIĞI ve Allah’a  o bilmediklerinizi söylemenizi EMREDER. )

2/268 Eş şeytanu YEİDİKUMUL FAKRA ve YE'MURUKUM BİL FAHŞA vallahu yeidukum mağfiraten minhu ve fadla vallahu vasiun alim

( Şeytan size FAKİRLİĞİ VAAD EDER ve size AHLAKSIZLIĞI EMREDER. Allah size kendisinden ve üstünlüğünden affı vaad eder. Allah geniştir bilendir. )

Ayette gerçek fakirliğin, ahlâki frekanslardan yoksunluk olduğu bildirilmektedir.

7/28 Ve iza fealu FAHİŞETEN kalu vecedna aleyha abaena vallahu emerana biha kul innellahe la ye'muru bil fahşa' e tekulune alellahi ma la ta'lemun

( Ve onlar AHLAKSIZLIK yaptıkları zaman "Babalarımızı onun üzerinde bulduk. Bize onu Allah emretti." derler. De ki: "Kesinlikle Allah ahlaksızlığı emretmez. Allah’a  o bilmediklerinizi mi söylüyorsunuz?" )

24/19 İNNELLEZİNE YUHİBBUNE TEŞİAL FAHİŞETU fillezine amenu lehum azabun elimun fid dunya vel ahirah vallahu ya'lemu ve entum la ta'lemun

( Kesinlikle o inananlar içinde AHLAKSIZLIĞIN YAYILMASINI SEVENLERE, dünyada ve ahirette elim azap onlaradır. Allah bilir de sizler bilmezsiniz.  )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder