26 Ocak 2023 Perşembe

Ergenekon Destanı'nın gizemi

Destan = İlahi, mistik ve olağanüstü olayları anlatan yazı türü ( Batı dillerinde "Kader, Yazgı" anlamına gelen "Destiny", "Destin" kelimeleri de ortak DSTN kökündendir. )

Efsane = Gerçek olmayan söz, Gerçek olabileceğine inanılması zor olan mucizevi olgu veya olay ( "Efsun" ( Büyü, Sihir ) kelimesi de ortak FSN kökünden türemiş olan ve özünde "gerçek olmayana inandırma" anlamı bulunan bir kelimedir. )

Göktürklerin "türeyiş"ini konu alan "Ergenekon Efsanesi" veya "Ergenekon Destanı"'nın kayıtlarda yer alan zahiri özeti şöyledir.

"Ergenekon Destanı antik Türklerin büyük krizini anlatmaktadır. Askeri bir yenilgiden sonra Türkler, 400 yıl boyunca mahsur kalacakları efsanevi Ergenekon Vadisi'ne sığınırlar. Nihayet bir demircinin dağın demirle kaplı bölümünü eritip bir geçit açması ve Asena isimli bir "Kurt"'un da onları yönlendirmesi vasıtasıyla Ergenekon'dan çıkarlar. Göktürklerin bu çıkış destanı her yıl 21 Mart'ta Yeni Yıl temasıyla kutlanagelmiştir."

Destanın batini içeriğinin ise "Göktürk"*lerin türeyişini, yeniden doğuşunu yani göksel boyuttan ( üst süptil plan ) yeryüzüne inmelerinin, yerde belirmelerinin anlatısı olması kuvvetle muhtemeldir.

* "Gök" + "Türk" ( Türemiş olan, Yükselmiş olan ) = Gökten türemiş olan, Göğe yükselmiş olan

Atatürk'ün, aşağıda alıntısı yer alan "Hakikat" isimli şiirindeki ifadeler, "Türk" kelimesinin esasen tüm insanlığı temsil etmekte olduğunu belirtmekte ve "Ergenekon Destanı"nın da esasen insanın üst süptil boyuttan ( cennet, Sirius ) kaba madde boyutu dünyaya ( yeryüzüne ) indirilişini yani yerde yaratılışını anlatmakta olduğunu düşündürmektedir. 

"....
TÜRK SADECE BİR MİLLETİN ADI DEĞİL,
TÜRK, BÜTÜN ADAMLARIN BİRLİĞİDİR.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın İNSAN GAFLETLERİ!
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Dünya o zaman görecek hakikat nerede,
Hakikat nerede?"

"Ergenekon" kelimesi "Ergene"* ( Geçit ) + "Kon" ( Yer, KONum, KONak, KONuşlanılan ) kelimelerinden oluşmakta olup "Geçit Yeri / Erişim Yeri / Erişilen Yer / Geçilen Yer" anlamına gelmektedir. Dolayısıyla batini açıdan bu kelimenin "Star Gate" ( Yıldız Kapısı ), "Boyut Kapısı" ( Boyutlar arası geçiş portalı ) anlamını içermekte olması kuvvetle muhtemeldir. Kaynaklarda Ergenekon'un coğrafi konumuna ilişkin bilgi de mevcut değildir. 

* "Ergene / Ergen" kelimesi "Er" ( Ermek, Ulaşmak ) kökü ve "gen" ( gibi olan, -li olan ) sonekinden oluşmakta olup "Erilen, Erlebilir olan, Ulaşılabilir olan, Geçilebilir olan" anlamına gelmektedir.

Göktürkleri, Ergenekon'dan ( boyutlar arası geçiş portalından ) çıkışa yönlendiren "Kurt"'un da "Canis Majoris" ( Büyük "Köpek" ) takımyıldızının en parlak yıldızı olan "Sirius" yıldızı olması muhtemeldir. "Sirius" kelimesi "Türs / Tiras" ( Kalkan, Kuvvet / Kalkanlar, Kuvvetler ), "Thrace / Trakya / Türkiye" kelimeleri ile fonetik uyum arzetmektedir. ( Dillerde S ve T harfleri birbirlerini ikame edebilmektedirler. )

10.11.1938 tarihinde yayınlanan "Ergenekon" dergsinin kapağındaki "Kurt / Köpek" figürü ( Derginin yayınlanma tarihindeki 11 nümerolojisi de ( 11 ve 1938 ... 19 ... "1" ve 38 ... 3+8 = "11" ) dikkat çekmektedir. Hatırlanacağı üzere 11 sayısı düalitenin, döngünün ve halden hale geçişin ( boyutlar arası geçişin ) nümerik sembolüdür. )

Göktürk bayrağında gök rengi "Mavi" zemin üzerinde "Kurt / Köpek" kafası

Kur'an'ın "Kehf" ( Mağara, Oyuk, Geçit ) suresinde bahsedilen "Ashabı Kehf" ( Mağara Sahipleri )'in ve "Köpek"'in de Ergenekon ve Göktürkler ile sembolik manada ilintili olma ihtimali mevcuttur. Zira ilgili ayetlerde Ashabı Kehf'in kaç kişi olduğunu sadece Allah'ın bildiğinden, teşbihi olarak sekizincilerinin "Köpek" olduğundan ( Canis Majoris ( Büyük Köpek ) takımyıldızı 8 yıldızdan oluşmaktadır. ), mağarada 300+9 yıl kaldıklarından ( Ergenekon Destanı'nda Türklerin Ergenekon'da 400 yıl kaldıklarından bahsedilmektedir. ), Ashabı Kehf'in trans haline geçerek üst göksel boyutlardaki yüksek frekansları algılamalarından ve buna bağlı olarak maruz kaldıkları kozmik bilgi akışından bahsedilmektedir.

Amerikalı yazar Gene D. Matlock tarafından yazılan "Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türksünüz" isimli kitap da konu bağlamında önem arzetmekte ve Atatürk'ün "Türk, bütün adamların birliğidir." cümlesiyle uyum arzetmektedir.


Spiritüel konuları içeren 70'li yıllara ait bir kitapta yer alan ve Türkiye'yi, Sirius'un dünyadaki projeksiyonu olarak gösteren resim de dikkat çekmektedir.


Kaynaklarda, dünyanın coğrafi merkezinin Türkiye'deki "Çorum" ili olduğu bildirilmektedir. Çorum ilinin plaka numarasının 19 olması da nümerolojide "Vahdeti" ( Ünite, Birlik ) simgeleyen 19 sayısı ile uyum açısından önem arzetmektedir.


Atatürk'ün, bölümün konusu bağlamında da derin anlamlar içeren meşhur iki cümlesi 19'ar harften oluşmaktadır.

"NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE." .... Bu cümle, "Türk" olmanın yani ilimde, ahlakta, sanatta "Yükselmiş" olmanın, "yüksek" karakterli insan olmanın mutluluk kaynağı olduğu mesajını vermektedir. Zira Atatürk, cumhuriyetin 10. yılı nutkumda sarfettiği "Türk milletinin karakteri YÜKSEKTİR." sözü ile yine bu hususa dikkat çekmiştir.

"İSTİKBAL GÖKLERDEDİR." .... Refahın ve geleceğin göklerde olduğu anlamına gelen bu cümle de spiritüel açıdan derin bir mesaj vermekte olup, ruhsal tekamül yani ilme dayalı bilinç seviyesi "yükselmesi" vasıtasıyla öze dönüşü, göğe dönüşü ( üst süptil plana dönüş ) ifade etmektedir.

Ayrıca bkz.

1 yorum:

  1. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum soylent Green filminde yamyamlara karşı mücadele eden baş karakterin ismi thorn(turan), sürekli eski dünyanın güzelliklerini anlatan Ve thorna yardımcı olmaya çalışan diğer baş karakterin fidel castro ile büyük bir fiziksel benzerliği var ve adı da “sol”.

    YanıtlaSil