10 Ocak 2023 Salı

Time dergisinin kapağındaki sembolizm

Küreselciler, kitle zihin programlama aracı olarak kullandıkları medya kanallarında ve özellikle periyodik yayınlarında sembolizmi iyice yoğunlaştırmış ve durumu bir "bilmece - bulmaca oyununa" dönüştürmüşlerdir. 

Time dergisi Ocak 2023 sayısında, tıpkı The Economist dergisinin yeni yıl sayısında olduğu gibi, kapağın tamamını sembolizmden oluşturmuştur.

Kapaktaki sembollerin, zahiri olarak derginin içeriğindeki konularla ilintili olduğu algısı oluşsa da genele yönelik batıni mesajları, kodları da mevcuttur.

- Derginin kapağında sembolizm içeren 11 farklı çerçeve bulunmaktadır. ( 11 sayısının ilahi kozmik anlamını tekrar zikretmeye gerek bulunmamaktadır. )

- Kapağın ortasında 5 kelime ve 28 harften oluşan bir cümle* bulunmaktadır. ( 5+28 = 33 ... Bu sayı okült cemiyet sembolizminde üst dereceyi simgelemektedir. Zira 33 sayısının nümerolojik değeri, Rab'bin "yaratışının" sembolü olan 6 sayısına eşittir.

* "The Secrets of Happiness Experts" ( Mutluluk Uzmanlarının Sırları )

Bu cümle esasen, 1999 yılında çekilen Matrix filminin bir sahnesinde, matrixte kalmak isteyen Cypher karakterinin Ajan Smith karakterine söylediği "Ignorance is bliss" ( Cehalet mutluluktur. ) cümlesinin imalı bir tezahürüdür. Zira kapaktaki sembollerde "Beyni kontrol altına alınmış ve sadece maddi ve nefsani tatmine programlanmış insan" tasvirinin telkin edildiği görülmektedir.

"Çerceveler"** içine yerleştirilmiş ve çoklu anlamları temsil eden semboller sol üstteki ilk çerçeveden başlanıp, dairesel olarak ilerleyip tekrar sol üstteki ilk çerçeveye gelinecek şekilde incelendiğinde şu tespitler oluşmaktadır. ( ** "Çerçeve", insan üzerindeki küresel kontrol sistemini simgelemektedir. )

- Üstten ilk sıradaki ilk çerçeve :

Ağızdan çıkan bir virüs tasviriyle, bundan böyle virüs konusunun daima gündemde tutulacağı mesajı verilmektedir. Virüsün güler yüzlü resmedilmesi esasen küreselcilerin bu durumdan memnuniyetini simgelemektedir.

Ayrıca ağız figürü saat yönünün tersine bir kere döndürüldüğünde ortaya bir kalp ve içinde de karşıt cinsel organlar yani cinsel birleşme tasviri ortaya çıkmaktadır. Bu tasvir cinsel yolla bulaşan bir virüs mesajı içermekte gibidir. Zira nüfusun azaltılması projesi kapsamında cinsel yolla bulaşan virüs korkusu yaymak oldukça etkili şeytani bir taktik niteliğindedir.

- Üstten ilk sıradaki ikinci çerçeve :

Dışarıdan ( Yapay Zeka, HAARP, Medya vb. ) beyine iletilen frekansların ( sinyallerin ) tesiriyle insan beyninin sanal bir mutluluk haline sokulmuş olması resmedilmektedir. Bu tasvir sanal gerçeklik platformu olan Metaverse veya Matrix filmindeki sanal gerçeklik kabinleri ile de özdeşleştirilebilir. Beynin, mide gibi bağırsak bağlantısı olacak şekilde resmedilmiş olması da insan beyninin saçmalamaktan başka hiçbir zihinsel üretim yapamaz hale getirildiğinin tasviri niteliğindedir. ( 2022 yapımı "Sıcak Kafa" filmindeki "Abuklama virüsü" teması hatırlanmalıdır. )

Ayrıca bu tasvirde beyin için  mutluluk algısının sadece "açlığın giderilmesinden" ibaret hale getirildiği de vurgulanmaktadır.

Bu sembolizm, evvelce analizi yapılan The Economist dergisinin yeni yıl kapağında da mevcuttur.

- Üstten ilk sıradaki üçüncü çerçeve :

Meditasyon halindeki insanın "kafasının alevlendiği" görülmektedir. Alevin şeklinin "üç çatallı" olması şeytanı ve negatif frekansları simgelemektedir. Murselad suresinin aşağıdaki ayetinde "alev / ateş" ile ilintilendirilmiş olan "Zıllin ziy selasi şu'abin" ( Üç çatallı gölge ) ifadesi bu hususa dikkat çekmektedir.

77/30 İntaliku ila zillin ziy selasi şu'abin

( Üç çatallı gölgeye gidin. )

77/31 La zalilin ve la yuğniy minel lehebi

( Gölgelendiren değildir ve alevden koruyup fayda vermez. )

77/32 İnneha termi bi şererin kel kasri

( Kesinlikle o saray gibi kıvılcımlar atar. )

Dolayısıyla bu tasvirde insandaki yükselen kozmik enerji frekanslarının, küresel sistemi yöneten hibrid cin soyu şeytanlar tarafından manipülasyonu ve emilimi de simgelenmiş olabilir. 

Ayrıca bu sembolizm, bir süre önce vizyona giren ve evvelki bölümlerde analizi de yapılan "Sıcak Kafa" konseptiyle de uyum arzetmektedir. Filmde, konuşarak bulaşan ve insanın saçma konuşmasına ( abuklamasına ) sebep olan bir semantik virüsten ve bu virüse maruz kaldığında virüsten etkilenmeyen ancak kafası ısınan biri konu edilmekteydi. Dolayısıyla bu tasvirde meditasyon yapmak suretiyle yukarıda anılan dış frekanslardan korunmak isteyenlerin de ruhsal / zihinsel sıkıntılar yaşayacakları resmedilmiş olabilir.

- Üstten ikinci sıradaki ilk çerçeve :

Klozete dönüştürülmüş yani saçma, gereksiz ve yalan bilgilerle doldurulmuş insan beyni ve bu durumu sevgiyle karşılayıp mutlu olan hipnozdaki insan resmedilmiş gibidir.

- Üstten ikinci sıradaki ikinci çerçeve :

İçinde "bulut ve yıldırım" bulunan bir kafa ile yine insan beyninde kaos ve şiddet algısı yaratılması ancak hipnozdaki insanın bu durumdan memnun olduğu simgelenmektedir.

- Üstten üçüncü sıradaki ilk çerçeve :

Ayakları olan para çuvalı ve sağ üstteki beyzbol topuyla, sadece parayı ve eğlenceyi düşünen insan resmedilmektedir.

- Üstten üçüncü sıradaki ikinci çerçeve :

TV ekranında görülen bazı istatistiki tablolarla her şeyin yolunda olduğunun insanlara telkin edilmesi simgelenmiştir.

- Üstten üçüncü sıradaki üçüncü çerçeve :

Mutluluk veya üzüntü yaratacak olayların dengeli şekilde sistem tarafından kurgulanıp kontrol edileceği ve böylelikle toplum kontrolünün devamlılığının sağlanacağı simgelenmektedir.

- Üstten dördüncü sıradaki ilk çerçeve :

Avuç içindeki gülen surat figürü vasıtasıyla, tam kontrol altına alınmış yani küreselcilerin "avucunda oynattıkları" insan ve insanın bu durumdan mutlu olması resmedilmiştir.

- Üstten dördüncü sıradaki ikinci çerçeve :

Şeytani tahakküm ve kontrol sisteminin sembolü olan "Tek Göz" ile küreselcilerin ilahlaşması tasvir edilmektedir.

- Üstten dördüncü sıradaki üçüncü çerçeve :

11. ve son çercevede de bu sayının anlamıyla uyumlu olarak düalite ve boyutlar arası temas sembolizmi bulunmaktadır. Birbirine değen zıt renklerdeki "iki el" vasıtasıyla farklı iki boyuttaki varlıkların ( insan ve cin ) temas etmesi simgelenmekte gibidir.

Yukarıda analizi yapılmaya çalışılan ve tespit edilemeyen başka mesajları da içermesi muhtemel olan dergi kapağında özetle, mutluluk kisvesi altında "bitkisel hayata sokulmuş bir dünya toplumu" planının sembolizm vasıtasıyla iletişimi yapılmaktadır.

1 yorum:

  1. Üstteki 8 karenin bir yılan şeklinde dönen bir kısır döngü olması, alttaki üç karenin de bu kısır döngüyü organize eden yapıları sembolize ediyor olması da mümkün değil mi?

    YanıtlaSil