2 Ağustos 2023 Çarşamba

Cennet beyazı Sirius

Spiritüalizmde Sevgi Planı olarak anılan ve cennetin mekâni temsili olan Şi'ra ( Sirius ) yıldızı "White Star" ( Beyaz Yıldız, Büyük Beyaz ) olarak da anılmaktadır. "Büyük Beyaz Kardeşlik" kavramı ise insanlara, ruhsal tekâmül süreçlerinde "eşlik* etmek, destek ve yardım sağlamak için görevlendirilmiş pozitif nitelikli üst süptil planlardaki vazifeli Öz Varlıkların ( melekler ) kolektif ismidir.

Kur'an'da cennetin tasvirleri arasında yer alan "Kasiratut tarfi iyn" ( Güzel gözlü kısa bakışlılar ) ifadesinin Sirius'teki vazifeli varlıkları simgeliyor olması muhtemeldir. Zira anılan ifade "Beyaz / Yumurta" kelimesiyle ilintilendirilmiştir. 

37/48 Ve indehum KASİRATUT TARFİ İYN

( Ve onların indinde GÜZEL GÖZLÜ, KISA BAKIŞLILAR vardır. )

37/49 Ke ennehunne BEYDUN meknun

( Kesinlikle onlar, GİZLİ YUMURTA / BEYAZ gibidirler.  )

Keza cennetteki nimetler arasında yer alan ve "Kasiratut tarfi iyn" ( Güzel gözlü kısa bakışlılar ) ifadesinin bir temsili olan "Huri" kelimesi "Ahver" ( muzekker yani erkek için ) veya "Havra" ( muennes yani dişi için ) kelimelerinin çoğulu olup "BEYAZ OLANLAR, İri gözlüler, Çevresinde dönenler, Etrafında olanlar, Yardımcılar" anlamlarını içermektedir. "Huri" kelimesi belirli bir cinsiyeti temsil etmemektedir.

44/54 Kezalik ve ZEVVECNAHUM* bi HURİN İYN

( İşte böyle. Onları İRİ GÜZEL GÖZLÜ HURİLERLE EŞLEŞTİRİRİZ.* )

* Cennete intikal etmiş varlıklara ruhsal tekâmül sürecinde "eşlik eden" vazifeli Öz Varlıklar 

Vakia suresinin aşağıdaki ayet setinde de "Huri" kavramı, rengi "beyaz" olan "Lu'lu" ( İnci ) kelimesiyle ilişkilendirilmektedir.

56/22 Ve HURUN iynun

( Ve iri güzel gözlü HURİLER. )

56/23 Ke emsalil LU'LUil meknun

( Saklı gizli İNCİ misali gibi.  )

Kur'an'da Şi'ra ( Sirius ) yıldızı ilk ve son kez olmak üzere Necm suresinin 49. ayetinde geçmekte olup, "Beydun meknun" ( Gizli beyaz ) kelimesi de Saffat suresinin 49. ayetinde geçmektedir.

53/49 Ve ennehu huve rabbuş Şİ'RA

( Ve kesinlikle O, O ŞİRA' nın da Rab’bidir. )

Sirius'un, birbirleri çevresinde 49.9 yılda dönen iki Beyaz Yıldızdan ( Sirius A ve B ) oluşan bir çift yıldız ( binary star ) olması yukarıdaki 49 numaralı ayetlerle uyum arzetmektedir.

Sirius A ve B ( Beyaz Cüce )

Aşağıdaki ayetlerde Firavun'a iletilen 9 ayetten biri olan ve ruhsal tekâmülü simgeleyen "Kusursuz beyaz el" misali de Sirius ile ilintili gibidir.

20/22 Vadmun yedeke ila cenahike tahruc BEYDAE min ğayri suin ayeten uhra

( Ve elini koynuna koy. Diğer ayet olarak, kusursuz BEYAZ çıksın. )

27/12 Ve edhil yedeke fi ceybike tahruc BEYDAE min ğayri su'in fi tis'i ayatin ila fir'avne ve kavmih innehum kanu kavmen fasikin

( Ve elini koynuna sok. Firavun' a ve kavmine yönelik dokuz ayetin içinde olarak kusursuz BEYAZ olarak çıkacaktır. Kesinlikle onlar günahkarlar kavmi oldular. )

28/32 Usluk yedeke fi ceybike tahruc BEYDAE min ğayri su'in vadmun ileyke cenahake miner rahbi fe zanike burhanani min rabbike ila fir'avne ve meleih innehum kanu kavmen fasikin

( Elini koynuna sok. Kusursuz BEYAZ olarak çıksın. Korkudan kollarını kendine, senin tarafına çek. Artık, bu ikisi sana Rab’binden, Firavun' a ve ileri gelenlerine karşı iki delildir. Kesinlikle onlar günahkarlar kavmi oldular. )

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/03/huriler-meselesi.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder