10 Ağustos 2023 Perşembe

Gökkuşağı ve Oz Tamgası sembolizmi

Gökkuşağı okültizmde döngü sonunun, boyut portalının, halden hale geçişin ve sihirin ( zihinsel hal değişimi ) sembolü olup, kemer / kuşak benzeri yarım daire şekliyle de boyut portalına benzemektedir. Ezoterik sembolizmde 11 sayısı ile simgelenen Süleyman Tapınağının ikiz kolonları ( ikiz kuleler ) ve kemer de en yukarıda zikredilen kavramları simgelemektedir.



1939 yılı yapımı olan "The Wizard of Oz" ( Oz Büyücüsü ) isimli filmde yer alan "Over the Rainbow" ( Gökkuşağının Ötesinde ) isimli şarkıda da farklı boyuttaki cennet misali bir mekân tasvir edilmektedir.

"Oz" kelimesi Türkçedeki "Öz" kelimesi olup, filmde de kaba madde planı ( boyutu ) dünyadaki varlıkların farklı boyut olan süptil plandaki esas hallerini yani süptil "ÖZ Varlık" hallerini tanımlamak için kullanılmıştır. "Svastika" olarak bilinen ve farklı boyuta geçiş portalının, farklı boyuta geçip orada şekil değiştirerek (metamorfoz) yeniden oluşumu ve Tanrı'ya erişimi simgeleyen sembolün Ön Türkler'deki isminin "Oz Tamgası" ( Öz Sembolü / Öze Dönüş İşareti ) olması dikkat çekmektedir. ( Hitler, Oz Tamgası'nı Nazi sembolü olarak kullanarak kitleleri zihin kontrol altına almayı ( büyülemeyi ) hedeflemiştir. )


"The Wizard of Oz" filminde "Oz" kelimesi "gökkuşağının ötesindeki cennet mekânı" tanımlamaktadır.

Gökkuşağı kavramı, halden hale geçişi ( ruhsal - zihinsel değişim, zihin kontrol ) simgeleyecek, 1999 yılı yapımı olan "Eyes Wide Shut" ( Gözler Tam Kapalı ) isimli filmde de yer almaktadır.


"Gökkuşağının bittiği yere gitmek istemez misin?"



"Rainbow" ( Gökkuşağı ) isimli dükkan ... ( Dükkan sahibi, zihin kontrol kölesi ( "Kitten" ( Kedicik ) ) haline gelmiş kızını seks kölesi olarak pazarlamaktadır. )

Tevrat ve İncil'de "Gökkuşağı" kelimesinin 11 nümerolojili ayetlerde yer alması ve üst boyuttan ( plan ) gelişin tasvirinde kullanılması da dikkat çekmektedir.

26-Ezekiel-1-28 Görünüşü yağmurlu bir gün bulutların arasında oluşan GÖKKUŞAĞINA benziyordu. Öyleydi çevresini saran parlaklık. RAB'bin görkemini andıran olayın görünüşü böyleydi. Görünce, yüzüstü yere yığıldım, birinin konuştuğunu duydum. 

Ayetin numarası 1-28 ... 1+2+8 = 11

66-Revelations-4-3 Tahtta oturanın, yeşim ve kırmızı akik taşına benzer bir görünüşü vardı. Zümrüdü andıran bir GÖKKUŞAĞI tahtı çevreliyordu. 

Ayetin numarasının nümerolojik değeri 7 ( 4+3 = 7 ) olup, bu sayı hem döngü sonunu, hem de gökkuşağındaki renklerin adedini temsil etmektedir.

66-Revelations-10-1 Sonra gökten inen güçlü başka bir melek gördüm. Buluta sarınmıştı, başının üzerinde GÖKKUŞAĞI vardı. Yüzü güneşe, ayakları ateşten sütunlara benziyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder