8 Ağustos 2023 Salı

Senkronizasyon fenomeni -2-

"Synchronisation" kelimesi "Syn" ( Aynı, Eş ), "Chrono" ( Zaman ), "sation" ( gibi olma ) kelimelerinden oluşmakta ve "Eşzamanlılık" anlamına gelmektedir.

Frekans yükselişi vasıtasıyla ruhsal tekâmülde üst seviyelere çıkmış, idrak ve farkındalık kapasitesi genişlemiş kimseler arasında algılanan ve kolektif bilincin bir yansıması olan senkronizasyonlar, kişilerin aynı anda aynı şeyi düşünmeleri, belirli sayıların veya kelimelerin farklı ortamlarda ve farklı kişiler tarafından aynı anda veya aynı zaman diliminde farkedilip idrak edilmesi, birbirleriyle semantik ilişkisi olan olgu ve olayların aynı anda gerçekleşmesi gibi durumlar ile tanımlanmaktadır.

Senkronizasyon, kolektif bilincin insanları "birleştirici" niteliğinin de bir sonucudur. Zira senkron olayları iki veya daha farklı olayın "tek bir anda veya zaman diliminde" gerçekleşmesinden ibarettir.

İncil'de senkron fenomeninin net olarak misallendirildiği ayetler mevcuttur.

40-Matthew-3-16 İsa vaftiz olur olmaz sudan çıktı. O ANDA gökler onun üzerine açıldı ve İsa, Tanrı'nın Ruhu'nun bir kumru gibi inip üzerine konduğunu gördü. 

40-Matthew-15-28 O zaman İsa ona şu karşılığı verdi: "Ey kadın, imanın büyük! Dilediğin gibi olsun." Ve kadının kızı O SAATTE iyileşti. 

43-John-4-52 Adam onlara, oğlunun İYİLEŞMEYE BAŞLADIĞI SAATİ sordu. "Dün öğle üstü saat birde ateşi düştü" dediler. 

43-John-4-53 Baba bunun, İsa'nın, "Oğlun yaşayacak" DEDİĞİ SAAT olduğunu anladı. Kendisi ve bütün ev halkı iman etti.

43-John-18-27 Petrus yine inkâr etti ve TAM O ANDA horoz öttü. 

40-Matthew-26-74 Petrus kendine lanet okuyup ant içerek, "O adamı tanımıyorum!" dedi. TAM O ANDA horoz öttü.

41-Mark-14-72 TAM O ANDA horoz ikinci kez öttü. Petrus, İsa'nın kendisine, "Horoz iki kez ötmeden beni üç kez inkâr edeceksin" dediğini hatırladı ve hüngür hüngür ağlamaya başladı. 

42-Luke-22-60 Petrus, "Sen ne diyorsun be adam, anlamıyorum!" dedi. TAM O ANDA, Petrus daha konuşurken horoz öttü.

66-Revelations-11-12 İki peygamber gökten gelen yüksek bir sesin, "Buraya çıkın!" dediğini işittiler. Sonra düşmanlarının gözü önünde bir bulut içinde göğe yükseldiler. 

66-Revelations-11-13 TAM O SAATTE şiddetli bir deprem oldu, kentin onda biri yıkıldı. Depremde yedi bin kişi can verdi. Geriye kalanlar dehşete kapılıp gökteki Tanrı'yı yücelttiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder