4 Ağustos 2023 Cuma

Şizofreni ve Mecnuniyet

Şizofreni, genel itibarıyla "insanların gerçeği anormal şekilde yorumladıkları bir ruhsal bozukluk" olarak tanımlanmaktadır. Gerçek dışı düşünceler ve inanışlar, halüsinasyonlar, hezeyanlar, anlamsız davranışlar ve konuşmalar, etkili iletişimin bozulması, şizofreni belirtileri olarak gösterilmektedir. Şizofreni hastaları genellikle dışarıdan zarar göreceği, arkasından iş çevrildiği ve takip edildiği gibi sıklıkla paranoid sanrılar görmektedirler.

Schizo ( Kesilme, Yarılma ) + Phrenia ( Zihin, Bilinç, Kalp ) .... "Zihin Bölünmesi / Bilinç Bölünmesi"

Schizophrenia, farklı zihin durumlarını kontrolsüz olarak aynı bedende deneyimleme, aynı bedende farklı hayatlar yaşama veya farklı frekanslarda gidip gelme olarak tanımlanabilir.

"Phrenia" kelimesinin "Kalp" anlamına da gelmesi "Ruh, Bilinç" kelimeleriyle uyumlu bir durum arzetmektedir. Zira Kur'an'da "Ruh" ve "Bilinç" kelimeleri "Kalp" kelimesi ile de temsil edilmektedir. Dolayısıyla Şizofreni "Kalp Bölünmesi / Ruh Bölünmesi" anlamına da gelmektedir.

Sihir ( Büyü, Maji ) olgusunun esası da frekans iletisi ( tekrarlanan kelimeler, sayılar ) vasıtasıyla süjenin ruhsal / bilişsel işleyiş prosesinin kesilmesi ( hacklenmesi* ) ve farklı bir kaynaktan iletilen frekans tesirlerinin altına alınması fenomenidir. 

* "Hack" kelimesi "Kesmek, Bölmek" anlamına gelmektedir.

Bilimsel araştırmalar DNA'da bulunan 11. kromozomdaki dejenerasyonun şizofreni ve bipolar bozukluk sendromlarının kök sebebi olduğunu ortaya koymaktadır.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15342521/

https://academic.oup.com/genetics/article/167/4/1833/6050464

https://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/article-abstract/496105

https://www.researchgate.net/publication/8369145_A_Genetic_Mechanism_Implicates_Chromosome_11_in_Schizophrenia_and_Bipolar_Diseases

https://www.nature.com/articles/mp201180

Kur'an'da şizofreni kelimesinin tanımımıyla uyumlu olan kavram "Mecnun" ( Cinli ) kavramıdır. Ancak bu noktada, "Konu hemen cinlere bağlanmış" tarzı bir yorum öncesinde "Cin" kelimesinin esasen "Görünmeyen, Gizli, Örtülü" anlamına geldiği, bu bağlamda "Mecnun" kelimesinin de "görünmeyen kaynaklardan, farklı boyut varlıklarından iletilen tesirlerin altına girmiş" anlamını temsil ettiği ve her türlü hastalığın "frekans bölücü ve düşürücü" tesirlerle tezahür ettiği hatırlanmalıdır.

Kur'an'da "Mecnun" kelimesinin 11 kere tekrarlanması ve "hayalinden bilgiler uyduran, sanrılı, sihirlenmiş" anlamında kullanılması şizofreni ile ilgili yukarıda yer alan verilerle uyum arzetmektedir. 

15/6 Ve kalu ya eyyuhellezi nuzzile aleyhiz zikru inneke le MECNUN

( Ve "Ey o üzerine hatırlama indirilen. Kesinlikle sen CİNLİSİN." dediler. )

26/27 Kale inne rasulekumullezi ursile ileykum le MECNUN

( "Kesinlikle o size gönderilen resulünüz CİNLİDİR." dedi. )

37/36 Ve yekulune e inna letariku alihetina li şairin MECNUN

( Ve "Kesinlikle biz CİNLİ şair için ilahlarımızı terk mi edeceğiz?" derlerdi.  )

44/14 Summe tevellev anhu ve kalu muallemun MECNUN

( Sonra ondan yüz çevirdiler. "Öğretilmiş ve bilmiş CİNLİ." dediler . )

51/39 Fe tevella bi ruknihi ve kale sahirun ev MECNUN

( Böylece etrafındakilerle, kuvvetli ileri gelenleri ile yüz çevirdi. "Sihirbaz veya CİNLİ." dedi. )

51/52 Kezalike ma etellezine min kablihim min rasulin illa kalu sahirun ev MECNUN

( İşte böyle, o onlardan öncekilere "Sihirbaz veya CİNLİ" dedikleri haricinde resul gelmezdi. )

52/29 Fe zekkir fe ma ente bi ni'meti rabbike bi kahinin ve la MECNUN

( O halde hatırlat. Sen Rab’binin nimeti ile ne kahin ne de CİNLİ değilsin. )

54/9 Kezzebet kablehum kavmu nuhin fe kezzebu abdena ve kalu MECNUNİN vezducir

( Onlardan önce Nuh Kavmi yalanladılar. Böylece kulumuzu yalanladılar ve "CİNLİ." dediler. Ve zorla engellendi. )

68/2 Ma ente bi ni'meti rabbike bi MECNUN

( Sen Rab’binin nimeti ile CİNLİ değilsin. )

68/51 Ve in yekadullezine keferu le yuzlikuneke bi ebsarihim lemma semi'uz zikre ve yekulune innehu le MECNUN

( Ve kesinlikle o inkar edenler, hatırlamayı duyduklarında seni gözleriyle sürçtürerek kaydırmaya yeltenirlerdi. "Kesinlikle o CİNLİDİR." derler. )

81/22 Ve ma sahibukum bi MECNUN

( Ve arkadaşınız CİNLİ değildir. )

Hz. Muhammed ve Hz. Musa'ya "Raculen meshur" ( Sihirlenmiş adam ) iftirasının atıldığından bahsedilen ayetlerin numaralarında da 11 nümerolojisi bulunmaktadır.

17/47 Nahnu a'lemu bima yestemiune bihi iz yestemiune ileyke ve iz hum necva iz yekuluz zalimune in tettebiune illa RACULEN MESHURA

( Seni dinlediklerinde, onunla neyi dinlediklerini ve onlar gizli fısıldaşırlarken zalimlerin "Kesinlikle ancak SİHİRLENMİŞ ADAMA tabi oluyorsunuz." dediklerini biz biliriz. )

47 ... 4+7 = 11

17/101 Ve lekad ateyna musa tis'a ayatin beyyinatin fes'el beni israile iz caehum fe kale lehu fir'avnu inni le ezunnuke ya musa MESHURA

( Ve Musa' ya delil olarak dokuz ayeti verdik. O halde İsrailoğulları' na sual et. Zamanında onlara geldi de Firavun ona "Kesinlikle ben zannederim ki sen ey Musa,  SİHİRLENMİŞSİN." dedi. )

101 ... 11

Önemli not: Birçok hasta, "Mecnun" olmasına yani harici düşük frekans tesirleri altında olmasına rağmen normal davranış seyrinde olup zaman zaman çoklu kişilik bozukluğu sergilemektedir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2017/10/dugumler-aksonlar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder