1 Mayıs 2016 Pazar

6. His ( Telepati ) - Kuşlar ve Karıncalar

Telepati, parapsikoloji biliminde, Psi* kanalı ile transfer edilebilen "Duyuötesi Algı" ( Extrasensory Perception (ESP) ) veya "Normalötesi Bilinç" ( Anomalous Cognition ) olarak tanımlanmaktadır.

"Telepati" kelimesi "Tele" ( Uzak ) ve "Pati" ( Duygusallık ) kelimelerinin birleşiminden oluşmakta ve "Uzaktan Duygu İletisi" anlamına gelmektedir.
( * Psi = ESP veya Psikokinezi deneylerinde bilgi transferini sağlayan, fiziksel veya biolojik mekanizmalar ile izah edilemeyen faktördür. )
Duyu Ötesi Algı ( ESP ), Durugörü ( Clairvoyance ), Önsezi ( Premonition / Precognition ), Sezgi ( Intuition ) kavramları 6. His adı verilen psişik yeteneğin eş anlamlılarıdır.
Parapsikoloji biliminde Telepati, 6 kategoriye ayrılmaktadır.
1- Gecikmiş Telepati ( Latent Telepathy ( Deferred Telepathy ) : İleti ile algı arasında belirli bir zamanın geçtiği bilgi transferidir.
2- Geçmişe Yönelik Telepati ( Retrocognitive Telepathy ) : Bir süjenin zihninden diğer bir süjeye geçmişe yönelik bilgi transferi
3- Önsezisel Telepati ( Precognitive Telepathy ) : Bir süjenin zihninden diğer bir süjeye geleceğe yönelik bilgi transferi
4- Sezgisel Telepati ( Intuitive Telepathy ) : Bir süjenin zihninden diğer bir süjeye mevcut duruma, şimdiki zamana yönelik bilgi transferi
5- Duygusal Telepati ( Emotive Telepathy ) : Kinestetik duyguların farklı beyin dalgaları seviyesinde transferi yoluyla uzaktan etkileme
6- Bilinçüstü Telepati ( Superconscious Telepathy ) : Bilinçüstü iletişim kanalı ile Kolektif Akıl ( Collective Wisdom ) adı verilen bilgi şebekesine erişim. ( Kur'an'da "Vahiy" olarak tanımlanan ilahi iletişim kanalı )

* Kur'an' da ardışık olarak sıralanmış olan aşağıdaki ayetlerde, "Kuşların" ve "Karıncaların" özel ve farklı iletişim yeteneklerine dikkat çekilmektedir. Bu özel iletişim yeteneğinin Haberci Süleyman' a bahşedildiği ve öğretildiği de vurgulanmaktadır.

Ayetlerin kelime ayrışım tablolarında da görüleceği üzere "Kuş" ve "Karınca" kelimelerinin ayetlerdeki konumları ( sıra numaraları ) ve özel iletişimden bahsedilen aşağıdaki üç ayetin "Ayet Numaraları" toplamı 6 nümerolojisini açıkça ortaya koymaktadır. "6. His" ve "Telepatideki 6 Kategori" dikkate alındığında nümerolojik yönlendirme anlam kazanmaktadır.

* Ayet numaraları toplamı 16 + 17 + 18 = 51 ... 5 + 1 = 6 

Neml 27/16 - Ve verise süleymanü davude ve kale ya eyyühen nasü ullimna mentıkat tayri ve utına min külli şey' inne haza le hüvel fadlül mübın ( Ve Süleyman Davud' a varis oldu. "Ey insanlar, bize kuşların konuşması öğretildi. Bize herşeyden verildi. Kesinlikle bu, o apaçık üstünlüktür, lütuftur." dedi. )

Neml 27/17 - Ve (1) huşira (2) li (3) süleymane (4) cünudü (5) hu (6) min (7) el (8) cinni (9) ve (10) el (11) insi (12) ve (13) et (14) TAYRİ (15) fe (16) hüm (17) yuzeun (18) ( Ve cinlerden, insanlardan ve KUŞlardan oluşan orduları, askerleri Süleyman için toplandı. Artık onlar düzenlenip hizalanıyorlardı. )

27/17 kodlu ayetteki "Tayr" ( Kuşlar ) kelimesinin sıra numarası 15  ... 1+5 = 6

Kuşların beyninde, sesli iletişim kurma yeteneğinin öğrenimini sağlayan 6 bölgenin yer alması 6 nümerolojisi açısından bir başka önemli tespit gibi görünmektedir.
1- X Bölgesi ( Area X )
2- LMAN ( Lateral Part of the Magnocellular Nucleus )
3- DLM ( Dorso Lateral Division of the Medial Thalamus )
4- HVC ( High Vocal Center )
5- RA ( Robust Nucleus of the Arcopallium )
6- nXIIts ( Tracheosyringeal part of the Hypoglossal Nucleus




2 yorum:

  1. Merhaba babamı kaybettim 13 03 2018 de bir kaç gün önce bir takım hesaplamalar yaptım ölüm gün sayısı 144 çıkıyor babamın tarih hesaplalarında karşıma çıkan rakamlar 1300 3 144 fibonacci diziliminde altın oran a denk geliyor yaşam yıllarındaki tüm kader evreleri yaptığım hesaplarda karşıma çıkıyor yardım edin lütfen kuran dan bir bilgi lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babanızın vefat tarihi ile uyumlu olan 13/30 ve Altın Oran ile uyumlu olan 14/4 kodlu ayetlerde "Risalet" konu edilir. Risalet, "Gönderi, Gönderilme" anlamına gelir. İçinde bulunduğumuz Altın Çağ'da ( Din Günü / Ayrışım Günü / Kıyamet ( Ayağa Kalkış ) Günü ) insanlar arasında inanç ve teslimiyet kriterleri bazında bir ayrışım söz konusu olacaktır. Bu ayrışımda iyi, samimi ve doğru olan sağdakiler için kıyamet dönemi huzur vesilesi olurken, kötü, ikiyüzlü ve inkarcı olan soldakiler için ise kıyamet dönemi azap vesilesi olacaktır. Bu nedenle, bilgi çağı olarak da anılan bu dönemde bolca Kur'an okumanız, ayetler üzerinde tefekkür etmeniz, bilgilerinizi, öğrendiklerinizi insanlarla paylaşmanız ve ayrışım sürecinde insanlara bu yolla yardım etmeniz büyük önem taşımaktadır. Bu "Risalet" vazifeniz yani Kur'an aracılığı ile gönderilen bilgilerin aktarımı vazifeniz size babanızın vefat tarihindeki rakamlar ile hatırlatılmış görünmektedir. Risalet kavramı sadece peygamberlere özgü bir vazife olarak algılanmamalıdır. Risalet, esas itibarıyla Allahü Teala'nın bahşettiği ilmi inananların kendi aralarında paylaşmalarını da içermektedir ki bu her mü'minin en asli vazifesidir. Bu vazifenizi ifa ederken merhumun ruhunun da huzur ve sükunete ereceğini hissedeceksiniz. Allahü Teala'nın bu vazife sürecinde cümlemize muvaffakiyetler bahşetmesi ümidiyle....

      Sil