12 Mayıs 2016 Perşembe

Ruhsal Enerji ve Transandantal Meditasyon

Hindu kültürü kaynaklı bir kelime olan Kundalini, insanın içinde bulunan ve yoğun trans halinde ortaya çıkarak üst frekanslar ile iletişimi sağlayan gizemli spiritüel ( ruhsal ) enerji olarak tanımlanmaktadır. Kundalini kelimesi"Spiral" anlamına gelmekte olup, enerjinin omurilikten beyine doğru spiral bir şekilde dönerek, çevrilerek yükselmesini tasvir etmektedir.

İnsan vücudunda ruhsal enerjiyi barındıran bölgelere Çakra ( Kök anlam "Dönüş, Çevrilme" Dönerek, çevrilerek yükselme referansı ) adı verilir. İnsan vücudunda 7 çakra olduğu belirtilmektedir.


1. Muladhara Çakra (Kök Çakrası): Kuyruksokumunda, üreme organları ve makat arasında bulunur (mul: kök; adhara:yer, mekân). Etkilenen organlar: Cinsel Organlar, kan, kemik, hücreler vb.
Etkilenen salgı bezi: Böbreküstü bezleri (adrenalin) Renk: Kırmızı, dört taç yapraklı çakra

2. Swadhistana Çakra: Göbeğin alt kısmındadır (swa: kendi; adhisthana: mekân) Etkilenen organlar: Karaciğer, dalak, bağırsaklar, böbrekler, mesane, kan vb. Etkilenen salgı bezi: Cinsel salgı bezleri Renk: Turuncu, altı taç yapraklı çakra.

3. Manipura Çakra (Göbek Çakrası): Göbeğin iki parmak üstündedir (mani: mücevher; pura: şehir). Etkilenen organlar:Dalak, karaciğer, safra kesesi, sinir sistemi, Pankreas Etkilenen salgı bezi: Pankreas Renk: Sarı, on taç yapraklı çakra

4. Anahata Çakra (Kalp Çakrası): Gövdenin ortasında, kalp dolaylarındadır (an: hayır; ahat: vuruş). Etkilenen organlar: Kalp, ciğerler, kan dolaşımı. Etkilenen salgı bezi: Timüs bezi Renk: Yeşil, on iki yapraklı çakra

5. Vishouddha Çakra (Boğaz Çakrası): boğazın ortasındadır (vi: ötede; shouddha: arındırılmış). Etkilenen organlar: Ense, boğaz vb. Etkilenen salgı bezi: Troid ve paratroid bezleri Renk: Mavi, onaltı taç yapraklı çakra

6. Ajna Çakra (Alın Çakrası): Alnın gerisinde, iki kaşın ortasında, burun kökündedir (ajna: kumanda eden). Etkilenen organlar: Gözler, beyin Etkilenen salgı bezi: Hipofiz bezi Renk: İndigo (civit rengi); iki taç yapraklı çakra.

7. Sahasrara Çakra (Taç Çakrası): Kafatasının en üst noktasındadır (sahasra: bin; ra: taçyaprak). Etkilenen organlar: Beyin, sinir sistemi Etkilenen salgı bezi: Epifiz bezi Renk: Mor; bin taç yapraklı çakra.

* Kehf suresinin 18/18 kodlu ayetinde, "Trans" halinin tanımlandığı cümlede 7 kelime bulunması dikkat çekicidir. 
Kehf 18/18 - Ve tahsebühüm eykazan ve hüm rukudün ve nükallibühüm zatel yemıni ve zateş şimali ve kelbühüm basitun ziraayhi bil vesıyd lev ittala'te aleyhim le velleyte minhüm firaran ve le müli'te minhüm ru'ba

Ve onları uyanık sanırdın ama onlar uykudaydılar. Onları sağa ve sola çevirirdik. Köpekleri ön ayaklarını kapı eşiğine uzatıp yaymıştı. Şayet onları görseydin firar ederek onlardan yüz çevirirdin ve onlardan korku ile doldurulurdun.
Ve (1) ( Ve )  tahsebü (2) ( sanardın ) hüm (4) ( onları ) eykazan (5) ( uyanık) ve (6) ( ve ) hüm (7) ( onlar ) rukudün "(7)" ( uykuda ) 

* Trans halini tanımlayan bu cümleden sonra gelen "ve nükallibühüm zatel yemıni ve zateş şimali" ( Onları sağa ve sola çevirirdik. ) cümlesi "Dönerek, çevrilerek spiral şeklinde yükselen ruhsal enerjiyi" tasvir eder niteliktedir. Zira enerjinin "Spiral bir formda dönerek, çevrilerek yükselmesinin" gerçekleşmesi için "sağa ve sola çevrilme" durumu olması gerekmektedir. Aşağıdaki figür bu durumu göstermektedir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder