4 Mayıs 2016 Çarşamba

Görünmezlik ve Gümüş

Kaliforniya Üniversitesi bilim insanları nanometrik ölçülerde kullanılan metamateryeller sayesinde "Görünmezlik Mantosu" ( İnvisibility Cloak ) üretmeyi başarmışlardır. Görünmezlik Mantosu' nun üretiminde, ışığın yönünü değiştirebilmek için balık ağı formatında ince "Gümüş" teller kullanılmıştır. Gümüş materyel, ışık dalgalarını tamamen eğip saptırmakta olduğundan manto görünmemektedir.
 
 
 
Kehf 18/19 - Ve kezalike beasnahüm li yetesaelu beynehüm kale kailün minhüm kem lebistüm kalu lebisna yevmen ev ba'da yevm kalu rabbüküm a'lemü bima lebistüm feb'asu ehadeküm bi verikıküm hazihı ilel medıneti fel yenzur eyyüha ezka taamen fel ye'tiküm bi rizkın minhü vel yetelattaf ve la yüş'ıranne biküm ehada

Ve işte onları aralarında sual etmeleri için böyle dirilttik. Onlardan sözcü "Ne kadar kaldınız?" dedi. "Bir gün veya günün bazısı, bir bölümü kadar kaldık." dediler. "Ne kadar kaldığınızı Rabb' iniz bilir. O halde birinizi bu gümüşünüz ile şehire gönderin de yiyecek olarak onların hangisi en temiz baksın. Böylece size ondan rızıkları getirsin ve nazik, dikkatli olsun, sizi kimseye farkettirmesin, sezdirmesin." dedi.
Yukarıdaki ayette Arapçası "Verik" olan "Gümüş"'ün "farkedilmemeyi" sağladığı yönünde bilimsel bir ipucu var gibi görünmektedir.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder