29 Mayıs 2016 Pazar

"Hakkı üç" müdür? O birdir...tektir.

Halk arasında yaygın olarak kullanılan "Allah'ın hakkı üçtür." cümlesi, Kur'an'da yer almamakta ve aşağıdaki 3 ayete bakıldığında topluma telkin edilmiş pagan bir şirk cümlesi gibi görünmektedir.

Nisa 4/171 - Ya ehlel kitabi la tağlu fı dıniküm ve la tekulu alellahi illel hakk innemel mesıhu ıysebnü meryeme rasulüllahi ve kelimetüh elkaha ila meryeme ve ruhun minhü fe aminu billahi ve rusülih ve la tekulu selaseh intehu hayral leküm innemellahü ilahün vahid sübhanehu en yekune lehu veled lehu ma fis semavati ve ma fil ard ve kefa billahi vekıla ( Ey kitap sahipleri, dininizde azgınlık etmeyin ve Allah üzerine gerçek haricindekini söylemeyin. Meryem oğlu İsa Mesih, kesinlikle Allah' ın resulü, Meryem'e atmış olduğu kelimesi ve O’ndan ruhtur. O halde, Allah' a ve O’nun resullerine inanın ve üçtür demeyin. Kendi hayrınıza bundan imtina edin, vazgeçin. Kesinlikle ki Allah tek ilahtır. O, çocuk sahibi olmaktan yücedir. Göklerde ne varsa ve yerde ne varsa O’nadır. Vekil olarak Allah kafidir. )

Maide 5/73 - Lekad keferallezıne kalu innellahe salisü selaseh ve ma min ilahin illa ilahün vahid ve in lem yentehu an ma yekulune le yemessennellezine keferu minhüm azabün elım ( O "Kesinlikle Allah, üçün üçüncüsüdür." diyenler inkar etmişlerdir. Tek ilahtan başka ilah yoktur. Eğer o söylediklerinden vazgeçmezlerse, kesinlikle onlardan o inkar edenlere elim azap dokunacaktır. )
Necm 53/19 - E fe raeytümül late vel uzza  ( Artık Lat' ı ve Uzza' yı gördünüz mü? )

Necm 53/20 - Ve menates salisetel uhra ( Ve diğer üçüncü olan Menat' ı? )

* "Üç ilah edinme" ( Şirk ) yaklaşımı ve Şeytan, İncil'deki tanımlamaya göre 666 sayısı ile ifade edilmektedir. Bu yaklaşım "Teslis" veya "Trinity" olarak anılmakta ve Baba, Oğul, Kutsal Ruh olarak ifade edilmektedir. Farklı pagan kültürlerde bu üçleme için farklı isimler söz konusudur. Örneğin Mısır kültüründe Horus, İsis, Osiris, Hindu kültüründe Brahma, Vişnu, Şiva, Babil kültüründe Semiramis, Tammuz, Semiramis, Nimrod gibi...

Allahü Teala'nın Haberci İsa'yı 3 ilah edinme ( Teslis ) hususunda sorguladığı Maide suresinin 116. ayeti dikkat çekicidir.

Maide 5/116 - Ve iz kalellahü ya iysebne meryeme e ente kulte lin nasittehızunı ve ümmiye ilaheyni min dunillah kale sübhaneke ma yekunü lı en ekıle ma leyse lı bi hakk in küntü kultühu fe kad alimteh ta'lemü ma fı nefsı ve la a'lemü ma fı nefsik inneke ente allamül ğuyub ( Ve zamanında Allah "Ey Meryemoğlu İsa, sen mi insanlara "Beni ve annemi, Allah' tan başka iki ilah edinin" dedin?" dedi. "Yücesin sen, benim için gerçek olmayanı söylemek olmaz. Eğer onu demiş olsam, sen onu bilirdin. Sen benim nefsimde ne varsa bilirsin ve ben senin nefsinde olanı bilmem. Kesinlikle sen, sen gaybları bilensin." dedi. )

Pagan Teslis inancında Baba Allah’ı ( haşa ), Oğul İsa’yı, Kutsal Ruh ise İsa’nın annesi Meryem’i ( Pagan satanizm’de Lucifer’i ) temsil etmektedir. Bu nedenle satanizmde Lucifer “Kadın” ile sembolize edilmektedir.
* 6 rakamı, Allah kelimesinin ebced değerini oluşturan ilahi bir rakam olduğu için 3 tane 6' nın yanyana konumlandırılması ile "3 ilah", "Şirk" yani "Şeytan" sembolize edilmektedir.


Trinity : Baba - Oğul - Kutsal Ruh
 

                                                            
                  Brahma - Vishnu - Shiva


Horus - Osiris - İsis
 
 
                                                       
             Semiramis - Tammuz - Nimrod

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder