26 Mayıs 2017 Cuma

Mehdi meselesi 1

İslami kültüre göre ahir zamanda gelmesi beklenen ve hidayeti yayması beklenen Mehdi'ye ilişkin Kur'an'da açık ayetler bulunmamakla birlikte, Haberci İsa ile ilintili olarak 3 kez kullanılan Mehdi ( Beşikteki ) kelimesi ( Mihad ( Beşik ) kökünden ) ve İncil'de Haberci İsa'nın "geri dönüşünü" konu alan ayetler dikkat çekicidir. ( “Mehdi” kelimesi aynı zamanda “Hidayete eren, Hidayete erdiren, Hidayete vesile olan, Yönlenen, Yönlendiren” anlamına da gelmektedir. )

"Haberci Mesih İsa'nın dönüşü" kavramı ise esasen maddesel, bedensel bir kavramı temsil etmekten ziyade insanlar arasında kolektif bilinci ve ünite ( vahdet, birlik ) anlayışını tesis edecek ilahi kozmik frekansları temsil etmektedir.

40 Matta 23/39 Size şunu söyleyeyim: 'Rab'bin adıyla gelene övgüler olsun!' diyeceğiniz zamana dek beni bir daha görmeyeceksiniz."

23/39 kodlu yukarıdaki ayette Haberci Mesih İsa kendisinden sonra gelen Haberci Muhammed'i işaret eder gibidir. Zira "övgüler olsun" kavramı "Övülmüş" anlamına gelen "Muhammed" kelimesi ile ilintili görünmektedir. Dolayısıyla Mesih İsa şu mesajı vermekte gibidir. "Benim ve benden sonra gelecek olan Muhammed'in yolundan gidip Allah'a ve O'nun yüce birliğine, tekliğine iman etmedikçe beni tekrar göremeyeceksiniz yani kolektif bilince erişemeyecek, birleşik insanlığı temsil eden üniteyi ( vahdeti, birliği ) tesis edemeyecek ve tekâmül edemeyeceksiniz.

66 Vahiy 22/20 Bunlara tanıklık eden, "Evet, tez geliyorum!" diyor. Amin! Gel, ya Rab İsa!

22/20 kodlu yukarıdaki ayette de "Haberci İsa'nın geri dönüşüne" ilişkin bilgi verilmektedir. Ayetin sure numarasının 66, ayet numarasını oluşturan rakamların toplamının ise ( 2+2+2 ) 6 olması ilahi nümeroloji açısından dikkat çekicidir.

Aşağıdaki ayetlerde de "Mehdi" ( Beşikteki ) kelimesi Mesih İsa ile ilintili olarak zikredilmektedir.

Al'i İmran 3/46 - Ve yükellimün nase fil MEHDİ ve kehlen ve mines salihın

( Ve beşikte ve erişkinlikte insanlara kelam edip söz söyleyecektir. İyilerdendir. )

Maide 5/110 - İz kalellahü ya iysebne meryemezkür nı'metı aleyke ve ala validetik iza eyyedtüke bi ruhıl kudüsi tükellimün nase fil MEHDİ ve kehla ve iz alemtükel kitabe vel hıkmete vet tevrate vel incil ve iz tahlüku minet tıyni ke hey'etit tayri bi iznı fe tenfühu fıha fe tekunü tayran bi iznı ve tübriül ekmehe vel ebrasa bi iznı ve iz tuhricül mevta bi iznı ve iz kefeftü benı israıle anke iz ci'tehüm bil beyyinati fe kalellezine keferu minhüm in haza illa sıhrun mübın

( Zamanında Allah "Ey Meryemoğlu İsa, sana ve annene olan nimetimi hatırla. Seni kutsal ruh ile desteklediğimde BEŞİKTE ve erişkinlikte insanlara kelam edip söz söylerdin. Sana yazıyı, sırrı, Tevrat' ı ve İncil' i öğrettim. İznimle çamurdan kuşun şekli gibi olanı yarattın. Onun içine üfledin de iznimle kuş oldu. Doğuştan körü ve alacalıyı iznimle iyileştirdin. Ölüleri iznimle çıkardın. Onlara ayetlerle geldiğin ve onlardan inkar edenlerin "Bu kesinlikle apaçık sihirdir." dedikleri zaman İsrailoğulları' nı üzerinden çektim.

Meryem 19/29 - Fe eşarat ileyhi kalu keyfe nükellimü men kane fil MEHDİ sabiyya

( Böylece ona işaret etti. "Çocuk olarak BEŞİKTE olan kimseyle nasıl konuşuruz?" dediler. )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder