20 Ekim 2017 Cuma

Evvelkilerin Masalları

İnkarcı ve müşrik kitleye mensup olanların Allahü Teala'nın yaratılıştan bu yana resuller kanalıyla ilettiği bilgilere itibar etmeme, ayetleri yalanlama, batıl kılmaya çalışma, değersizleştirme ve sıradanlaştırma gibi yaklaşımları söz konusudur. Bu yaklaşımın özünde, kadim bilgilerin ve kitapların insanlar tarafından yazılmış hikayeler, gerçek dışı masallar, hurafeler olduğu inancının yaygınlaştırılması, ilahi bilgi akışı ve vahiy mekanizmasının mevcut olmadığının kitlelere telkin edilmesi hedefi yatmaktadır.

Yeryüzündeki tüm kültürler, mistik ve ilahi bilgiler açısından ortak bir içerik arzetmektedir. Bunun nedeni, ilahi bilginin aynı kaynaktan çıkmak suretiyle yeryüzündeki tüm insanlara resuller kanalıyla farklı zamanlarda aktarılmış olmasıdır. Ancak şeytan ve neferleri, özünde aynı olan bu kadim bilgileri "hep aynı masal" olarak nitelemek suretiyle insanların dinden ve bilgiden uzaklaşmalarına sebep olmuşlardır. Oysaki zaten bilgi kaynağı tek, din de tektir. Tek olan dinin adı da "İslam" yani Teslimiyettir. Allah'a teslimiyettir.

Kur'an'da, kitabı itibarsızlaştırma gayretinde olan satanist müşriklerin genel söylemlerinin "Esatirul Evvelin" ( Eskilerin Masalları ) ifadesi olduğu bildirilmektedir. Bu ifadenin kitapta "9" kere tekrarlanmakta olması, satanik "9" nümerolojisine işaret eder gibidir.

6/25 - Ve minhüm men yestemiu ileyk ve cealna ala kulubihim ekinneten en yefkahuhü ve fı azanihim vakra ve in yerav külle ayetin la yü'minu biha hatta iza cauke yücadiluneke yekulüllezıne keferu in haza illa esatırul evvelın ( Ve onlardan seni dinleyenler de vardır. Fakat biz onu anlamasınlar diye kalplerinin üstüne örtüler ve kulaklarının içine ağırlık oluşturduk. Eğer bütün ayetleri görseler bile ona inanmazlar. Hatta sana geldiklerinde seninle mücadele ederler. O inkar edenler "Kesinlikle bu ancak evvelkilerin masallarıdır." derler. )

8/31 - Ve iza tütla aleyhim ayatüna kalu kad semı'na lev neşaü le kulna misle haza in haza illa esatırul evvelın ( Ve onlara ayetlerimiz okunduğu zaman, "Duyduk. Dilersek bunun aynısını biz de söyleriz. Kesinlikle bu ancak evvelkilerin masallarıdır." derler. )

16/24 - Ve iza kıle lehüm maza enzele rabbüküm kalu esatırul evvelın ( Ve onlara "Rab’biniz ne indirdi? denildiği zaman "Evvelkilerin masalları." dediler. )

23/83 - Lekad vüıdna nahnü ve abaüna haza min kablü in haza illa esatırul evvelın ( İşte bize, bizlere ve babalarımıza önceden bu vaad edildi. Kesinlikle bu ancak evvelkilerin masallarıdır. )

25/5 - Ve kalu esatırul evvelinektetebeha fe hiye tümla aleyhi bükraten ve esıyla ( Ve "Onlara yazdırdığı, onun üzerine sabah ve akşam okunan evvelkilerin masallarıdır." dediler. )

27/68 - Lekad vüıdna haza nahnü ve abaüna min kablü in haza illa esatırul evvelın ( Bizler ve babalarımız önceden bundan tehdit edildik, vaad edildik. Kesinlikle bu ancak evvelkilerin masallarıdır. )

46/17 - Vellezi kale li valideyhi üffin leküma e teıdaninı en uhrace ve kad haletil kurunü min kablı ve hüma yesteğıysanillahe vey leke amin inne va'dellahi hakk fe yekulü ma haza illa esatırul evvelın ( Ve o ana babasına "Üff size. Bana çıkacağımı mı vaad ediyorsunuz? Ve benden önce nesiller geldi geçti." diyen. Onların ikisi Allah' tan yardım isteyerek, "Vay sana. İnan. Kesinlikle Allah' ın vaadi gerçektir." Böylece "Bu, evvelkilerin masallarının haricindeki değildir." der.  )

68/15 - İza tutla aleyhi ayatüna kale esatirül evvelin ( Ona ayetlerimiz okunduğunda "Evvelkilerin masalları." der. )

83/13 - İza tutla aleyhi ayatüna kale esatirul evvelin ( Ona ayetlerimiz okunduğunda "Evvelkilerin masallarıdır." der. )


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder