20 Ekim 2017 Cuma

Yekul Kun fe Yekun ( "Ol." der olur. )

Her şeye kadir olan ve ne isterse yapan Allahü Teala'nın, "OLMA / OLUŞMA" olgusunu "KUN" ( Ol ) emriyle gerçekleştirdiği "Yekul Kün fe Yekun" ( "Ol." der olur. ) ifadesi kullanılarak "8" ayette bildirilmektedir. "8" rakamının "Yaratılış / Oluşum Döngüsünü" simgeliyor olması da nümerolojik açıdan dikkat çekicidir.

2/117 - Bedıus semavati vel ard ve iza kada emran fe innema yekulü lehu kün fe yekun ( O gökleri ve yeri yaratandır. İş yapılası olduğunda, kesinlikle ona "Ol." der de o olur. )

3/47 - Kalet rabbi enna yekunü lı veledün ve lem yemsesnı beşer kale kezalikillahü yahlüku ma yeşa iza kada emran fe innema yekulü lehu kün fe yekun ( Rab’bim "Bana nasıl çocuk olur ve bana insan dokunmadı." dedi. "Allah ne dilerse işte böyle yaratır. İş yapılası olduğunda, kesinlikle "Ol." der de o olur." dedi. )

3/59 - İnne mesele ıysa ındellahi ke meseli adem halekahu min türabin sümme kale lehu kün fe yekun ( Kesinlikle İsa’ nın misali Allah’ ın indinde Adem’ in misali gibidir. Onu topraktan yarattı ve sonra ona "Ol." dedi de o oldu. )

6/73 - Ve hüvellezi halekas semavati vel erda bil hakk ve yevme yekulü kün fe yekun kavlühül hakk ve lehül mülkü yevme yünfehu fis sur alimül ğaybi veş şehadeh ve hüvel hakımül habır ( Ve gökleri ve yeri gerçekten yaratan O'dur. "Ol." dediği gün o olur. O’nun sözü gerçektir. Boruya üflendiği gün mülk O'nadır . Gaybı ve şahit olunanı bilendir. O hakimdir haberdardır. )

16/40 - İnnema kavlüna li şey'in iza eradnahü en nekule lehu kün fe yekun ( Kesinlikle bir şey için sözümüz, onu istediğimizde, ona "Ol." dememizdir. Böylece o olur. )

19/35 - Ma kane lillahi en yettehıze min veledin sübhaneh iza kada emran fe innema yekulü lehu kün fe yekun ( Allah için çocuk edinmek olmaz. O ondan yücedir. İşi emrettiğinde, kesinlikle ona "Ol." der de o olur. )

36/82 - İnnema emruhu iza erade şey'en en yekule lehu kün fe yekun ( Birşey istediğinde, kesinlikle O’nun emri ona "Ol." demesidir. Böylece o olur. )

40/68 - Hüvellezi yuhyi ve yümıt fe iza kada emran fe innema yekulü lehu kün fe yekun ( Dirilten ve öldüren O'dur. İş yapılası olduğunda, kesinlikle ona "Ol." der de o olur. )

Ayrıca Allahü Teala'nın tüm gerçekliği "kelimeleriyle yarattığı da Yunus ve Şura surelerinin aşağıdaki ayetlerinde bildirilmektedir.

42/24 - Em yekuluneftera alellahi keziba fe in yeşeillahü yahtim ala kalbik ve yemhullahül batıle ve yühıkkul hakka bi kelimatih innehu alimün bi zatis sudur ( “Allah’a yalan uydurdu." mu derler? Eğer Allah dilerse, kalbinin üzerine mühür basar. Allah batılı imha eder ve gerçeği kelimeleri ile gerçekleştirir. Kesinlikle O göğüslerin sahip olduğunu bilendir. )

10/82 - Ve yühıkkallahül hakka bi kelimatihı ve lev kerihel mücrimun ( Ve suçlular hoşlanmasalar da, Allah gerçeği kelimeleri ile gerçekleştirir. )













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder