1 Ekim 2017 Pazar

Şeytanın Sözü

"Güneşin dürüldüğünü" ve son zamanların geldiğini haber veren 81. sure olan "Tekvir" ( Kıvrılma, Dürülme, Sarılma ) suresinin 25. ayeti  Kur'an'da "Kavli Şeytan" ( Şeytanın Sözü ) kavramının ilk ve son kez geçtiği ayettir.

Tekvir 81/25 - Ve ma hüve bi kavli şeytanin recim ( Ve o kovulmuş şeytanın sözü değildir. )

Aynı surede "Kavli Resul" ( Resulün Sözü ) kavramının da geçiyor olması, habercilerin inananlara ayetleri sözel olarak aktardığı gibi şeytanın da takipçilerine ayetlerin tersinin icra edilmesine yönelik söylemlerde bulunduğunu hatta metinler yazdırdığını bildirmektedir. ( Kur'an kelimesinin tersten yazılışı olan "Na'ruk" kelimesinin "Senin Ateşin" anlamına geldiği evvelki bölümlerde belirtilmişti. )

Tekvir 81/19 - İnnehu le kavlu resulin kerim ( Kesinlikle o faydalı resulün sözüdür. )

Surenin son ayetinin 81/29 kodlu ayet olması satanik "9/11" nümerolojisi açısından da dikkat çekmektedir. ( 8+1 = "9" ; 2+9 = "11" ... "9/11" ) 

"9" rakamı satanik nümerolojide ilahi mühür olan "6" rakamının tersini, "11" sayısı * ise yine ilahi mühür olan ve Allahü Teala'yı simgeleyen "10" sayısının nümerolojik değeri olan 1 sayısına eş olmayı ( haşa ) simgelemektedir. 10 sayısının nümerolojik değeri "1" ( 1+0 = 1 ) olup, Allah'ın birliğinis simgelemektedir. 11 sayısının nümerolojik değeri ise "2" ( 1+1 = 2 ) ortak koşmayı ve isyanı simgelemektedir. 

* 11 sayısının İngilizcedeki karşılığı ELEVEN kelimesidir. Bu kelime EL ve EVEN köklerinden oluşmaktadır. EL ( İlah ) EVEN ( Eşit, Müsavi ) ... "İlaha Eş / İlaha Müsavi"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder