5 Ekim 2017 Perşembe

Maya ... Mu ... Maymun ??

Bilimsel araştırmalar Dünya tarihindeki en eski uygarlığın MU uygarlığı olduğunu ortaya koymaktadır. MU uygarlığının büyük bir doğal felaket sonucunda yok olduğu, çok az sayıda kurtulabilen MU'luların  Orta Amerika ve Meksika'ya geçerek yaşamlarını sürdürdükleri belirtilmektedir. Yine antik dönemde Orta Amerika ve Meksika'da yaşadıkları bilinen MAYA insanlarının eski MU uygarlığının devamı oldukları da belirtilmektedir.



MAYA insanlarının kökenlerinin MU'ya dayandığı bilgisi baz alındığında, kelimesel bazda aşağıdaki gibi bir durum ortaya çıkmaktadır.

Bir insanın ait olduğu ülkeyle birlikte ifade edilişi ülke isminin sonuna "N" eki getirilmesiyle olmaktadır. Ünlü ünsüz uyumuna göre "N" harfinin başına ünlü harf de gelebilmektedir. 

Örnek : Amerika+N ( Amerika+lı ), İtalya+N ( İtalya+lı ), ( Batı dillerinde de AmericaN, ItaliaN, MexicaN gibi "N" ekleriyle ifade edilmektedir. )

Bu çerçevede bir insanın MU'lu olduğunu ifade edebilmek için MU+N yani MUN ifadesinin kullanılması gerekmektedir. 

MU'lu MAYA yani MU ülkesinden MAYA ifadesi için MAYA + MU + N ... MAYAMUN ifadesinin kullanılması gerekmektedir. Bu ifade Türkçe'deki "MAYMUN" kelimesini çağrıştırmaktadır. ( Mevcut bilgi kaynaklarına göre "Maymun" kelimesi Arapça'da yer alan, "Taklitçi" ve "Bahtı Açık, Şanslı" anlamına gelen bir kelimedir. Anahtar "taklidi" olan objeye de "Maymuncuk" adı verilir. )

MAYA ve MU kelimelerinin anlamları ;

MAYA : İlüzyon, İlahi Kudret, Yaratılış Niteliği ( İngilizcedeki "May" eki de "Olabilirlik, Olma Gibi, İlüzyon" anlamındadır. "This MAY be" ( Bu olabilir. )
MU      : Kıta ismi, Su ( Arapça'daki "Ma" kökünden )

İlk insanların MU kıtasında yaşadıkları dikkate alındığında, MAYAMUN veya MAYMUN kelimesinin esas itibarıyla "İlk İnsan"'ın coğrafi kökenini ifade eden bir kelime olduğu ortaya çıkmaktadır. İlk insanın, hayvan cinsi ismi olarak bilinen Maymun'dan geldiği teorisinin insanlığa telkin edilmiş olmasına bağlı olarak bu hayvana Maymun ismi verilmiş olabilir. ( Maymun olarak bilinen hayvanın batı dillerinde Monkey, Ape, Singe, Afe gibi farklı telafuzlara ve yazılışlara sahip karşılıkları bulunmaktadır. )

Atatürk'ün Mu dilini ve uygarlığını araştırdığı yıllarda Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden olan Afet İnan'a yazdığı mektupta yer alan "MU ve MAY" ifadeleri dikkat çekicidir.

"MU" VE "MAY", YANİ UYGUR TÜRK ALFABESİNİN BÜTÜN MEDENİ DÜNYADA İLK ALFABE OLDUĞUNU GÖRMEKLE...BAHTİYAR OLDUK..."


Not: Sular altında kalarak yok olduğu bilinen MU kıtasının isminin ilk kez 1826-1908 yılları arasında yaşamış olan arkeolog Augustus Le PLONGEON tarafından gündeme getirildiği belirtilmektedir. "PLONGEON" kelimesinin "DALIŞ" anlamına gelmesi de ilginçtir.

MAYA / MUYA halkının, MU kıtasında yaşanan felaketten kurtulan azınlık halk olduğu bilinmektedir. Bazı kaynaklardaki bilgilerde de, parapsişik yeteneklerde ( Medyumluk, Durugörü, Çift Bedenleme, Astral Çıkış, Telepati, Demateriyalizasyon ) üstün seviyede olan MU halkının ( MAYA ) “Teşevvüş” adı verilen “bir halden başka bir hale geçiş” aşamasından çıkamadığı ve bu süreçteki bir boyutta kalarak dünyevi ortamdan kaybolduğu ifade edilmektedir. Bu noktada “Teşevvüş” ( Halden hale geçiş ) kelimesi önem arzetmektedir. Zira, söz konusu geçiş sürecini madde aleminden ruhsal aleme geçiş olarak düşündüğümüzde bir “varlık tezahürü değişikliği” gündeme gelmektedir. Türkçe’de “Maya / Mayalanmak” kelimesi bir ürünün belirli bir süre içinde farklı biri ürüne dönüşmesini ifade etmektedir. Dolayısıyla Türkçe’deki “Maya” kelimesinin kökeni, halden hale geçiş yeteneğine vakıf kılınmış “Maya” halkının ismine dayanıyor olabilir. ( Örnek: 70’li yıllarda çekilmiş olan “Space 1999” isimli filmdeki karakterlerden biri “şekil değiştirme” özelliğine sahip olan “Maya” isimli, kadın görünümlü bir yaşam formu idi. )








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder