19 Ekim 2017 Perşembe

Sihirlenmişler...Buyruğa Alınmışlar

Kur'an'da yer alan ve SİHR ( Büyü, Sihir ) kökünden gelen "MÜSAHHAR / SEHHAR" kelimeleri "Buyruğa alınmış olma / Buyruğa alma" anlamlarını taşımaktadır. 

"Sihir" ( Büyü ) kavramı, birisinin bir diğerini idrak, akıl, mantık ve yorumlama becerisinden soyutlanmış şekilde robotlaştırması, emri altına alması anlamına geliyor. Kur'an'da, Allahü Teala tarafından buyruğa alındığı ( müsahhar ) ve insanların buyruğuna verildiği ( sehhar ) özellikle belirtilen olguların listesi aşağıda yer almaktadır.

Bulutlar, Rüzgar, Deniz, Kuşlar, Ay, Güneş, Yıldızlar, Gemiler ( Fülk ), Gündüz, Gece, Yoğun Gövdeli Hayvanlar ( Büdne ), Hayvanlar/Canlılar ( En'am ), Dağlar, Nehirler

Lokman suresinin 20. ayetinde de "Göklerde ve yerde ne varsa insanların buyruğuna ( sihrine ) verildiği bildirilmektedir.

31/20 - E lem terav ennellahe SEHHARA leküm ma fis semavati ve ma fil erdı ve esbeğa aleyküm niamehu zahiraten ve batıneh ve minen nasi men yücadilü fillahi bi ğayri ılmin ve la hüden ve la kitabin münır ( Allah' ın, göklerde ne varsa ve yerde ne varsa buyruğunuza verdiğini, nimetlerini üzerinize açık, görünür olarak ve gizli olarak yaydığını görmediniz mi? Ve insanlardan, Allah hakkında ilimsizce, yönlendirmesizce ve aydınlatıcı kitap olmadan mücadele edenler vardır. )

Ancak Allahü Teala'nın, ayetlerinde SAHHAR/SİHR ( Buyruğa Alma ) kelimelerini insan için kullanmadığı, insanın KULLUĞUNDAN ( İBADET ) bahsettiği görülmektedir. Bu husus insanın akıl etme, mantıkla yorumlama, idrak etme özelliklerinin ve özgür iradesinin varlığını ortaya koymaktadır. .

Bu noktada, şeytanın aşağıdaki söylemi, insanı nasıl olumsuz yönde etkilemeye ve Allah yolundan uzaklaştırmaya çalışacağının işareti niteliğindedir.

17/62 - "O benim üzerime faydalı, seçkin kıldığını gördün mü? Eğer beni ayağa kalkış gününe kadar ertelersen, azı haricinde onun soyunu kesinlikle BUYRUĞUMA ALACAĞIM." dedi. 

Şeytan, SİHİR yoluyla insanları etkisi altına almaya çalışmaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder