16 Mayıs 2021 Pazar

Hayvanlar gibidirler...hatta daha da sapmışlardır.

Dünyanın bir cehennem olmasına vesile olan, idrak mekanizmaları İblis tarafından bloke edilmiş küresel müşrik şeytanlar, içgüdüsel ve obsesif bir yaklaşım ile negatif frekansa hizmet etmeyi aralıksız sürdürmekte, sonu helak ile sonuçlanacak olan yolda ardlarına dahi bakmadan inatla ilerlemektedirler.

İnsan ve cin şeytanların bu hayvani, içgüdüsel ve saplantılı tutumları Kuran'da muhtelif ayetlerde muhtelif tanımlamalarla izah edilmiştir.

Bakara suresinin 7. ayetinde şeytanların duyu kanallarının, idrak mekanizmalarının bloke edildiği "Allah'ın mühürü" kavramıyla bildirilmektedir.

2/7 Hatemallahu ala kulubihim ve ala sem’ihim ve ala ebsarihim ğişaveh ve lehum azabun azim

( Allah’ ın mühürü onların kalplerinin ve kulaklarının üzerindedir ve gözlerinde de perde vardır. Büyük azap onlaradır. )

En'am suresinin 43. ayetinde "kalplerin katılaşması" ifadesi yer alır. 

6/43 Fe lev la iz caehum be'suna tedarrau ve lakin kaset kulubuhum ve zeyyene lehumuş şeytanu ma kanu ya'melun

( Onlara zorluğumuz, azabımız geldiğinde yalvarmalı değiller miydi? Ve lakin kalpleri katılaştı ve şeytan o yapmış olduklarını onlara süsledi. )

A'raf suresinin 179. ayetinde ise şeytanların "hayvanlar gibi ve hatta daha da sapmış oldukları" bildirilir.

7/179 Ve lekad zera'na li cehenneme kesiran minel cinni vel insi lehum kulubun la yefkahune biha ve lehum a'yunun la yubsirune biha ve lehum azanun la yesmeune biha ulaike kel en'ami bel hum edall ulaike humul ğafilun

( Ve cinlerden ve insanlardan çoğunu cehennem için bıraktık. Onların kalpleri vardır, onlarla anlamazlar. Onların gözleri vardır, onlarla görmezler. Onların kulakları vardır, onlarla duymazlar. Bunlar hayvanlar gibidirler. Bilakis daha da sapmışlardır. İşte onlar habersizlerdir. )

Muhammed suresinin 24. ayetinde "kalpteki kilit" kavramı yer almaktadır.

47/24 E fe la yetedebberunel kur'ane em ala kulubin akfaluha

( Artık Kur'an' ı düşünmezler mi? Yoksa kalplerinin üzerinde kilitleri mi var? )

Hadid suresinin 14. ayetinde de "saplantılı isteklerin aldatması" ifadesi yer almaktadır.

57/14 Yunadunehum e lem nekun meakum  kalu bela ve lakinnekum fetentum enfusekum ve terabbastum vertebtum ve ğarretkumul emaniyyu hatta cae emrullahi ve ğarrekum billahil ğarur

( Onlara seslenirler "Sizinle birlikte olmadık mı?" "Evet. Lakin kesinlikle siz nefislerinizi fitnelediniz, gözlediniz ve şüphelendiniz. Sizi saplantılı istekler aldattı. Nihayet Allah' ın emri geldi. Aldatan sizi Allah ile aldattı." derler. )

Yukarıdaki ayetler, kaba madde planındaki ( dünya ) düşük frekansa saplanmış olan ve sadece maddi ve nefsani menfaat peşinde koşan tahakküm obsesif varlıkların ruhsal durumlarını tanımlamakta, merhametsiz ve yıkıcı tutumlarının kök sebeplerini açıklamaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder