28 Mayıs 2021 Cuma

Barnabas İncili ve Aziz Barnabas

16 Mart 1996 tarihinde Kıbrıs'ın bir liman şehri olan Mağusa'da yer alan Aziz Barnabas Kilisesi'ne bir soygun düzenlenmiştir. Soyguncular güvenlik görevlilerine kazı amaçlı geldiklerini belirtmişlerdir. Ancak olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu saldırının ne amaçla yapıldığı aydınlatılamamış geriye sadece spekülatif iddialar kalmıştır. Barnabas İncili'nin ve/veya altın dolu bir sandığın arandığı da bu iddialar arasındadır. Bu olayı araştıran bir gazetecinin öldürüldüğüne ilişkin bilgiler basında yer almıştır.


St. Barnabas Kilisesi ( Mağusa / Kıbrıs )

"Barnabas İncili" meselesi araştırmacıları yıllardır uğraştıran önemli bir husustur. Zira Aziz Barnabas tarafından yazıldığı söylenen, Mesih İsa'nın söylemlerini ve eylemlerini içeren bir İncil'in varlığı bilinmektedir.

"Barnabas" kelimesi, Mesih İsa'nın elçilerinden / öğrencilerinden birinin ismi olarak İncil'de yer almaktadır.

44 Acts 4 36 Örneğin, KIBRIS doğumlu bir Levili olan ve elçilerin BARNABA, yani `Cesaret Verici' diye adlandırdıkları

44 Acts 4 37 Yusuf, sahip olduğu bir tarlayı sattı, parasını getirip elçilerin buyruğuna verdi.

İncil'de Barnabas isminin "Tarsus" ile birlikte zikredilmesi, 13.11.2016 tarihinde Tarsus'taki bir sokakta bulunan evde, halktan gizli olarak yapılan kazı çalışmalarına da dikkat çekmektedir.

44 Acts 11 25 Sonra BARNABA, SAUL'u aramak için Tarsus'a gitti. 

44 Acts 9 11 Rab ona, «Kalk» dedi, «Doğru Sokak denilen sokağa git ve Yahuda'nın evinde SAUL adında TARSUS'LU birini ara. Şu anda orada dua ediyor.


Tarsus'ta gizli kazı çalışmalarının yapıldığı ev

Kaynaklarda, Barnabas İncili'nin 16. yüzyılda İspanyolca olarak yazılmış nushasının bazı bölümlerinin günümüze ulaşabildiği belirtilmektedir. Barnabas İncili'nde Hz. Muhammed'in gelişinin de bildirildiği söylenir.

Ayrıca Bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/10/ashab-kehf-tarsus-ve-deri-levhalar.html








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder