14 Mayıs 2021 Cuma

Kelime = Mana = Bilgi = Bilinç = Ruh

"Ne manası var?"
"Bu onun ruhunda var."
"Hem maddi hem de manevi olarak zarar gördü."
...

Günlük yaşamda sıkça duyulan bu cümleler esas itibarıyla "Ruh" kelimesinin öz anlamına ışık tutmaktadır.

Bilindiği üzere, yaratılıştaki düalite gerçeği "Ruh" ve "Madde" kavramlarıya tezahür etmektedir. "Ruh" kelimesi "Bilgi, Bilinç, Anlam, Mana, Kod" kelimeleriyle tanımlanacak olduğunda bu temel düalite ikilisi "Mana" ve "Madde" olarak da anılabilmektedir. Zira "Maddi ve Manevi" ifadesi de bu ikilinin bir yansımasıdır. Bilgisayar teknolojisindeki "Hardware" ( Donanım ) ve "Software" ( Yazılım ) kavramları da yaratılıştaki düalite sisteminin bir kopyası niteliğindedir. Bir yazılım olmadan donanım sadece bir şekil ve bir madde olmaktan yani "yok hükmünde olmaktan" öteye geçememektedir.

Bir maddenin niteliğine ve işlevine ait bilgiler o maddenin ruhu olarak kabul edilebilir. Örneğin, "Bıçak" bir şekil ve bir maddedir. Ancak "Bıçak"ın ruhu yani onu tanımlayan, niteleyen bilgiler / kodlar ise "Keskin, Sivri, Kesen ....vb." gibi kelimelerdir. "Bıçak" bu ruhsal özellikleri insanın ruhundan, bilincinden yansıyan tesirler ile kazanır. "Bıçak" her farklı amaçlı kullanımında "ruhsal tekamülü" deneyimler.

Aynı şekilde kaba madde planındaki insan da ( beşer ) bir şekil ve bir maddedir. İnsanın ruhunu tanımlayan, niteleyen bilgiler / kodlar ise "karakter" olarak da anılan "İyi, Doğru, Dürüst, Şefkatli, Yardımsever .... vb." gibi niteleyici kelimelerdir. İnsan, idrak mekanizması vasıtasıyla kendisini tanımlayan pozitif frekanslı kelimeleri ne oranda artırırsa o oranda ruhsal tekamüle ermektedir. 

Not: Evvelki bölümlerde "kelimeler ve kelimeler ile yaratış" konusu defaatle irdelenmiştir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder