20 Haziran 2022 Pazartesi

Kaos, Habal ve Cabal

"Kaos, Düzensizlik, Karmaşa" anlamında kullanılan "Chaos" kelimesi Grekçede "Boşluk" anlamına gelen kelimedir.

"CHAos = Cha ( Boşluk ) +os ( Latincedeki "us" son eki gibi anlam içermeyen son ek ) = Boşluk

Arapçadaki "HAva" ( Boşluk ) kelimesinin kökündeki "Ha"* kelimesiyle "CHAos" ( Boşluk ) kelimesinin kökündeki "Cha" kelimesi semantik ve fonetik olarak ortak kökene sahiptirler. ( Dillerde "K" ve "H" harfleri fonetik olarak birbirlerini ikame etmektedirler. )

* Örnek: "Hava" kelimesiyle benzer yapıya sahip "Dava" ( Çağrı ) kelimesinin kökünde de "Ha" kelimesi gibi "Da" ( Çağırmak ) kelimesi bulunmaktadır. 

"Chaos" kelimesinin yaygın anlamının kökeninde de, "insana, kendisini boşlukta hissettirme yani hiçbir destek ve dayanak noktası yok gibi hissettirme" anlamı bulunmaktadır.

Satanik bir kontrol taktiği olan "Kaos" kavramına Maide suresinin aşağıdaki ayetinde "Habal / Habala" kelimesiyle değinilmektedir. Ayette, inkârcı müşriklerin insanları sürekli "düzensizlik, karmaşa ve huzursuzluk" içinde tutarak kontrol ve helak etmeye çalıştıkları ve bu komplolarını "gizli" tuttukları bildirilmektedir. 

3/118 Ya eyyuhellezine amenu la tettehizu bitaneten min duniku la ye'lunekum HABALA veddu m anittum kad bedetil bağdau mi efvahihim ve MA TUHFİ SUDURUHU ekber kad beyyenna lekumul ayat in kuntum ta'kilun

( Ey o inananlar, sizin dışınızdakilerden sırdaş edinmeyin. Sizden DÜZENSİZLİĞİ / KARMAŞAYI / SIKINTIYI eksik etmezler. O sizi meşşakkatle helak edeni severler, arzularlar. Ağızlarından kin, öfke, çirkinlik ortaya açığa çıkar. O GÖĞÜSLERİNİN GİZLEDİĞİ ise daha büyüktür. Eğer sizler akıl etmekteyseniz, sizlere ayetleri açıkladık. )

"Habal" kelimesinin batı dillerindeki karşılığı "Entrika, Komplikasyon, Kargaşa, Komplo" anlamına gelen "Cabal" kelimesidir. Bu kelime güncel olarak "Komplocu zümre" anlamında kullanılmaktadır. "Cabal" kelimesinin, "Secret cabal network" ( Gizli komplocu şebeke ) ifadesi içindeki kullanımı da yaygındır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder