29 Haziran 2022 Çarşamba

Ruhsal tekâmül : Madde bağını koparabilmek ve temizlenmek

"Ruhun tekâmülü, bilinçsiz olarak bağlandığı maddeden bilinçli olarak bağını koparmasıyla mümkündür."

Çünkü düşük ve kötücül frekansın tezahürü olan ve nefsin seytani niteliğini yansıtan kibir, bencillik, kin, öfke, nefret, kıskançlık, ahlaksızlık vb. gibi duyguların yegâne sebebi maddeye olan bağlılıktır. Asli tesirler vasıtasıyla "bilinçsiz" olarak maddeye ( beden ve diğer maddi unsurlar ) bağlanan ve böylelikle kaba madde planı dünyada tezahür eden ruhların, reenkarnasyon ( bedenlenme ) döngüleri vesliesiyle "bilinçlenmeleri" oranında maddeden uzaklaşmaları ve tekâmül etmeleri beklenmektedir. 

Kur'an'da şeytanın vaadi olarak ifade edilen "Fakirlik" madde kaynaklı bu düşük ve kötücül frekansları, madde bağımlılığı kaynaklı ruhsal yoksunluğu tanımlamaktadır. ( "Şeytan" ( Helak eden, Yakan ) kelimesi her nevi düşük ve kötücül frekansı temsil eden genel bir sıfattır. )

2/268 Eş ŞEYTANU yeidukumul FAKRA ve ye'murukum bil FAHŞA vallahu yeidukum mağfiraten minhu ve fadla vallahu vasiun alim

( ŞEYTAN size FAKİRLİĞİ vaad eder ve size AHLAKSIZLIĞI emreder. Allah size kendisinden ve üstünlüğünden affı vaad eder. Allah geniştir bilendir. )

Kur'an'da yer alan "Temizlenmek" kavramı esasen "madde bağının kesilmesi" suretiyle negatif frekansın temsili olan duygulardan sıyrılmayı ifade etmektedir. Enfal suresinin 11. ayetinde ve Al'i İmran suresinin 103. ayetinde "madde bağından" kurtulup "ruhsal bağı" tesis etmekten dolaylı olarak bahsedilmektedir. Ayetteki "kalplere bağ verilmesi" ifadesi varlıkların hep beraber "Allah'ın ipine" yani yüksek vahdet ( ünite, teklik ) frekansına bağlanmalarını,  böylelikle kolektif bilincin ve ruhsal bağın tesisini ifade etmektedir. "Kalp", "Ruhun" kaba madde planındaki sembolüdür.

8/11 İz yuğaşşikumun nuase emeneten minhu ve yunezzilu aleykum mines semai maen li YUTAHHİRİKUM bihi ve YUZHİBE ANKUM RİCZEŞ ŞEYTANİ ve Lİ YERBİTA ALA KULUBİKUM ve yusebbite bihil akdam

( Zamanında, kendinden güvenlik olarak size uyku örtüyordu. Sizi onunla TEMİZLEMEK, ŞEYTANIN PİSLİĞİNİ SİZDEN GİDERMEK, KALPLERİNİZE BAĞ VERMEK ve ayaklarınızı, adımlarınızı onunla sabitlemek için gökten üzerinize su indiriyordu.  )

3/103 VA'TESUMU Bİ HABLİLLAHİ CEMİAN ve la teferraku vezkuru ni'metellahi aleykum iz kuntum a'daen fe ELLEFE BEYNE KULUBİKUM fe asbahtum bi ni'metihi ihvana ve kuntum ala şefahufratin minen nari fe enkazekum minha kezalike yubeyyinullahu lekum ayatihi leallekum tehtedun

( Ve ALLAH'IN İPİNE TOPLUCA SARILIP BAĞLANIN. Ayrışmayın ve Allah’ ın üzerinize olan nimetini hatırlayın. Zamanında düşman olmuştunuz da KALPLERİNİZİN ARASINI UZLAŞTIRDI, ALIŞTIRDI. O’nun nimeti ile kardeşler oldunuz. Ateşten çukurun üzerindeydiniz de sizi oradan kurtardı. İşte Allah ayetlerini size böyle açıklar. Umulur ki yönlenirsiniz. )

Dünyevi, maddi ve nefsani unsurlardan sıyrılarak temizlenmenin ve iflah olmanın yolu Â'la suresinin aşağıdaki ayetlerinde bildirilmektedir.

87/14 Kad efleha MEN TEZEKKA

( O TEMİZLENEN iflah olur. )

87/15 Ve zekeresme rabbihi fe salla

( Ve Rab’binin ismini hatırlayıp da dua eden, )

87/16 Bel tu'sirunel hayated dunya

( Bilakis dünya hayatını tercih ediyorsunuz. )

87/17 Vel'ahiretu hayrun ve ebka

( Ve ahiret daha hayırlıdır ve daha bakidir. )

Şems suresinin şu ayetlerinde de "Nefsin temizlenmesi" yani "Kötü" frekansların giderilmesi gerekliliği bildirilmektedir.

91/7 Ve NEFSİN ve ma sevvaha

( Ve NEFS ve onu düzenleyip şekillendiren. )

91/8 Fe elhemeha fucureha ve takvaha

( Böylece ona kötülüğünü, günahını ve sakınmasını ilham eden. )

91/9 Kad efleha MEN ZEKKAHA

( ONU ( NEFSİNİ ) TEMİZLEYEN kimse iflah oldu. )

Leyl suresinin 18. ayetinde açık bir şekilde "Mal" olgusunun şeytani pislik olduğu dolaylı olarak vurgulanmaktadır. 

92/18 Ellezi yu'ti malehu yetezekka

( O malını veren temizlenen.  )

Madde, ruhu kontamine eden yani hasta eden bir virüs niteliğindedir. Bu durum ayetlerde "Kalpteki hastalık" olarak tasvir edilmektedir. 

9/125 Ve emmellezine Fİ KULUBİHİM MERADUN fe zadethum ricsen ila ricsihim ve matu ve hum kafirun

( Ve ama KALPLERİNDE HASTALIK OLANLAR. Onları, onların pisliklerine azablarına, pislik azab olarak artırdı. İnkarcı olarak öldüler. )

Hacc suresinin 53. ayetinde düşük frekanslı ve kötücül maddi unsurlar "Şeytanın attığı" ifadesiyle temsil edilmektedir.

22/53 Li yec'ale MA YULKİŞ ŞEYTANU fitneten lillezine Fİ KULUBİHİM MERADUN vel kasiyeti kulubuhum ve innez zalimine le fi şikakin beiyd

( O ŞEYTANIN ATTIĞINI, KALPLERİNDE HASTALIK OLANLARA ve kalpleri katılaşanlara sınav kılmak içindir. Kesinlikle zalimler uzak, derin bir ayrılık, kopukluk içindedirler. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder