1 Haziran 2022 Çarşamba

Hitit Güneşi'ndeki nümeroloji

"Hitit Güneşi" veya "Hitit Güneş Kursu", Hattiler tarafından dini ritüellerde kullanılmış olan ve kaynaklarda 4250 yıllık geçmişi olduğu belirtilen bir semboldür.                                         

                                          


Hitit Güneşi

"Hitit Güneşi" adı ile uyumlu olmak üzere "Güneş"i simgeleyen kadim bir figür olup, Türk Bayrağı'ndaki "Ay Yıldız" figürü ile de ilintilidir. Zira sembol, Güneş ile simgelenen yüce ilahi kudretin Ay ( Ark ) ile simgelenen tahtının üstündeki halini tasvir etmektedir. Ezoterik cemiyetlerde "Royal Arch" ( Kraliyet Arkı / Arşı ) olarak anılan sembol de Hitit Güneşi'nin bir tezahürüdür.

Antik çağlarda ilahi yaratıcı kudret, "Güneş" ile simgelenmiş ve buna bağlı olarak da muhtelif semboller ortaya çıkmıştır. "Hitit Güneşi", "Royal Arch*" vb. gibi "Tahttaki Güneş" sembolizmi bunlara önemli örneklerdir. Söz konusu sembolizmin şirk unsuru barındırdığı kanaati oluşsa da bu her durum için geçerli olmayabilmektedir. Zira bu sembolizm, iyi niyetli ancak eksik bilgiye dayalı bir anlam yükleme ve ifade şekli olarak da tezahür etmiş olabilir. A'raf suresinin aşağıdaki ayetinde yer alan "Rab'bin arşa seviyelenmesi / oturması" cümlesindeki teşbih, kutsal kitaplardaki diğer teşbihi ifadeler gibi okült ezoterik sembolizmin kaynağını teşkil etmiştir. ( * Arch = Ark = Arş .... bu kelimeler "Yay" şeklini, yay şekli de tahtı tanımlamaktadır. )

7/54 İnne rabbekumullahullezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin SUUMESTEVA ALEL ARŞİ yuğşil leylen nehara yatlubuhu hasisen veş ŞEMSE vel KAMERA ven NUCUME musehharatin bi emrih e la lehul halku vel emr tebarakellahu rabbul alemin

( Kesinlikle Rab’biniz Allah, gökleri ve yeri altı günde yarattı. SONRA ARŞ / TAHT ÜZERİNE SEVİYELENDİ. O, geceyi onu durmadan kovalayan gündüze bürüyüp örter. GÜNEŞ, AY ve YILDIZLAR emrine amadedirler. İyi bilin ki yaratma ve emir O’nundur. Bereketli kılan Allah alemlerin Rab'bidir. )

Yukarıdaki ayette "Güneş, Ay ve Yıldızlar" ifadesi de yer almakta olup, ayetin kodunun ( 7/54 ) nümerolojik değeri ( 7+5+4 = 16 ) 16 sayısını vermektedir. Bu sayı, "Hitit Güneşi" sembolünün içerdiği nümerolojiler açısından da dikkat çekmektedir. 

- Sembolde, güneşi temsil eden dairesel şeklin çevresinde 11 adet "aleve" benzeyen çıkıntı bulunmaktadır. Bu 11 adet figürün, Güneş ışınlarını ve aynı zamanda Güneş sistemindeki 11 gezegeni simgelemekte olduğu düşünülebilir. Zira son astronomik araştırmalar Güneş sisteminde 11 gezegen bulunduğunu ortaya koymaktadır. Bu gezegenler Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptün, Pluto, Ceres ve Eris'tir.

Yusuf suresinin 4. ayetinde de Hz. Yusuf'un rüyasında "11 yıldız, Güneş ve Ay" gördüğü beirtilmektedir. Ayette Güneş sisteminin bileşenleri tanımlanmakta gibidir.

12/4 İz kale yusufu li ebihi ya ebeti inni raeytu EHADEAŞERA KEVKEBEN veş ŞEMSE vel KAMERA raeytu hum li sacidin 

( Zamanında Yusuf babasına "Ey babam, kesinlikle ben ONBİR YILDIZ, GÜNEŞ ve AY gördüm. Onları benim için yere kapanırlarken gördüm." dedi. )

- Güneşi simgeleyen dairesel şeklin içinde 4x4'lük bir matris bulunmaktadır. 4X4 lük bir matris toplam 16 hücreden oluşmaktadır.

- 16 hücrenin içinde ise üçgen şeklinde ve şeklini andıran toplam 56 hücre bulunmaktadır. 56 sayısının nümerolojik değeri 11 sayısını vermektedir ki bu durum da yukarıdaki "11 yıldız / 11 gezegen" hususuyla uyum arzetmektedir. 

- Şems ( Güneş ) suresi 91. sure olup, 15 ayetten oluşmaktadır. ( 9+1+1+5 = 16 )

- Yukarıdaki ayetin sure numarası ( 12 ) ile ayet numarasının ( 4 ) toplamı da ( 12+4 = 16 ) 16 sayısını vermektedir. 

- Güneşi simgeleyen dairesel şeklin içinde 5 adet sağa yatık, 5 adet sola yatık, 3 adet dikey ve 3 adet de yatay çizgi olmak üzere toplam 16 çizginin kesişmekte oldukları görülmektedir. 

- Tarihte 16 büyük Türk devletinin varlığından bahsedilmesi de 16 sayısına dikkat çekmekte gibidir. ( Büyük Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, Ak Hun İmparatorluğu, Göktürk Kağanlığı, Avar Kağanlığı, Hazar Kağanlığı, Uygur Kağanlığı, Karahanlı Devleti, Gazne Devleti, Büyük Selçuklu Devleti, Harezmşahlar Devleti, Altın Orda Devleti, Timur İmparatorluğu, Babür İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ) 

- Hitit Güneşi sembolünün üzerine asılı vaziyette bulunan 3 adet dairenin de 4 eşit parçaya bölündükleri görülmekte olup, bu durum Güneş baz alınarak oluşturulmuş olan 4 yöne ( Kuzey, Güney, Doğu ve Batı ) işaret etmekte gibidir. 

- "Şems" ( Güneş ) kelimesi Kur'an'da 33 kere tekrarlanmakta olup, 33 sayısı ezoterizmde yüceliği, ululuğu simgeleyen bir sayıdır. Bu sayının nümerolojik değeri 6 olmaktadır ki bu sayı da Allahu Teala'nın 6 gündeki kusursuz yaratışına işaret etmektedir. Bir Türk devleti olarak kayıtlarda yer alan Hazar Kağanlığı'nın sembolü, "Davut Yıldızı" veya "Süleyman'ın Mühürü" olarak bilinen içiçe gemiş ters yöndeki "iki üçgendir" ki bu şekil 33 sayısını da simgelemektedir.

Hazar Kağanlığı'nın sembolü

Ayrıca bkz.

http://kuranilmi.blogspot.com/2018/06/hitit-gunesi-oz-tamgas-turk-tamgas-ve-h.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder