5 Ocak 2024 Cuma

Olgudan farklı Algı oluşturma stratejisi

Büyük bir kitlenin maalesef hala idrak edemediği büyük döngü sonu sürecinde ( Yevmel Kıyamet, Yevmel Fasl, Yevmel Hisab ) dikkat çeken bir husus da büyü niteliğindeki algı operasyonlarının maksimize  olmasıdır. "Varı yok, yoku var" gösterme taktiğinden ibaret olan algı operasyonları, gerçekte olmayan veya tam aksi gerçekleşen - gerçekleştirilen bir olgunun veya olayın muhtelif mecralar kanalıyla kitlelere sanki gerçekmiş, gerçekleşiyormuş gibi algılatılması veya o olgu veya olayın niteliğinin tam zıttı yönünde algı oluşturulması taktiğinden ibarettir. Ayetlerde zikredildiği haliyle "Gerçeği batıl ile örtmek"* veya "Kötü işlerin güzel gösterilmesi" olarak da tanımlanabilecek bu şeytani taktik sosyokültürel, sosyoekonomik ve sosyopolitik alanlarda yoğun bir şekilde uygulanmaktadır. 

* 2/42 Ve gerçeği batıl ile örtmeyin ve bile bile gerçeği gizlemeyin.

** 6/43 Ve lakin kalpleri katılaştı ve şeytan o yapmış olduklarını onlara süsledi.

9/37 ... Kötü işleri onlara süslü gösterildi.  ...

Tersine algı oluşturma girişimine ayetlerde şöyle değinilmiştir.

3/167 ... Onlar o gün, inanç yerine inkara onlardan daha yakındırlar. O KALPLERİNDE OLMAYANI AĞIZLARIYLA SÖYLERLER. Allah neyi gizlediklerini bilir. 

3/188 O yaptıklarından dolayı ferahlayıp sevinenleri ve O YAPMADIKLARIYLA ÖVÜLMEYİ SEVENLERİ hesaba alma. Kesinlikle onları azaptan kurtulanlar sanma. Elim azap onlaradır.

48/11 ... O KALPLERİNDE OLMAYANI DİLLERİYLE SÖYLERLER. ...

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/11/post-truth-era-gerceklik-otesi-cag.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder