29 Ocak 2024 Pazartesi

AXIOM Space şirketi ve WALL-E filmi

23.06.2008* yılında ABD'deki Greek Theatre'da "WALL-E" isimli bir filmin ilk gösterimi yapılmıştır. Filmin kısaca konusu, dünyanın yaşanamayacak! hale gelmesi ( getirilmesi ) sonrasında insanların, yapay zeka ( YZ ) kontrolündeki bir uzay gemisinde yaşamlarını dijital köleler halinde sürdürmeleridir. 

* Gün 23.06 ... 2+3+0+6 = 11 ve yıl 2008 ... 2+0+0+8 = 10 ... 11 ve 111 sembolizmi.

Filmde obezleşmiş, ancak yürüteçlerle hareket edebilir hale gelmiş, sürekli olarak önlerindeki ekranlara bakan ve en temel ihtiyaçları için dahi YZ'ın talimatlarına ihtiyaç duyan bir insan topluluğu tasvir edilmektedir.




Yürüteçsiz hareket edemeyen insanlar...

Arka planda "Tek Göz" sembolizmiyle tasvir edilmiş olan ve insan kaptana talimat verip yönlendiren YZ Kaptan!

Filmdeki uzay gemisi şirketinin ismi "Buy n Large Corporation (BNL)"'dır. "Buy n Large" kelime grubu semantik olarak "Buy" ( Satın al ) ve "Enlarge" ( Genişle(t) ) kelimelerinden oluşmaktadır. Bu kelimeler vasıtasıyla hem siyonist kapitalist küreselcilerin yayılımcı mülkiyet ve tahakküm hırsı, hem de insanları sadece satın alan ve obezleşen varlıklara yani kölelere dönüştürmek istedikleri simgelenmektedir. Filmin bir sahnesinde bir robot çocuklara alfabeyi öğretirken "B is for Buy n Large, your very best friend" ( B, en iyi arkadaşınız Buy n Large'dır. ) cümlesini kurmaktadır. B harfinin şirketin ismi ile ilintilendirildiği bu cümle "şirketlerin" ilah gibi telkin edilmesine örnek teşkil etmektedir.

Uzay gemisinin ismi ise "AXIOM"'dur. 

Uzay gemisi Axiom

https://pixar.fandom.com/wiki/Axiom#:~:text=prove%20your%20knowledge.-,Description,Es%20and%20huge%20mobile%20incinerators.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/WALL-E#:~:text=The%20film%20follows%20a%20solitary,and%20pursues%20across%20the%20galaxy.

2016 yılında, yani WALL-E filminin yayımlanmasından 8 yıl sonra uzay seyahatleri düzenlemek üzere ABD'de "AXIOM Space" isimli bir uzay altyapı geliştirme şirketi kurulmuştur. Bu isim uyumu, şirketleşerek dünyayı istila eden küreselcilerin, yaptıklarını, yapmakta olduklarını ve yapacaklarını filmler vasıtasıyla zihinlere kodladıklarının bir başka teyididir.


Axiom Space şirketi logosu

SpaceX sirketiyle de işbirliği yapan AXIOM Space son olarak 18.01.2024 tarihinde "AXIOM Mission 3" programı kapsamında, "SpaceX Falcon 9" isimli uzay aracıyla 4 kişilik bir ekibi uzaya taşımıştır. Diğer uzay aracının ismi ise "Crew Dragon" ( Ejder! Tayfası )'dur.

Filmdeki erkek robot olan "Wall-E" ( Waste Allocation Load Lifter- Earth / Atık Yükü Kaldırma - Dünya ) Adem'i, kadın robot olan "Eve" ( Extra-terrestrial Vegetative Extractor / Dünya dışı Bitki Çıkarıcı ) Havva'yı simgelemektedir. "Eve" keimesi hem "Havva" hem de "Arefe, Öncesi" anlamına gelmektedir. 

YZ Robotlar Wall-e ve Eve

Ayrıca Bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2024/01/11li-bir-uzay-ritueli.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/02/yapay-zeka-meselesi.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder