11 Ocak 2024 Perşembe

Sinsi ahlaksızlaştırma operasyonu

Bir toplumdaki bireylerin, ahlaki dejenerasyonu çağdaşlık, zamana göre değişim, yeni trend vb. gibi yaklaşımlarla zihinlerinde normalize etmeleri, sıradanlaştırmaları ve standartlaştırmaları o toplumun helak sürecini hızlandıran en önemli unsurdur. 

Küresel şeytanlar, planlı "ahlaksızlaştırma" sürecini medya vasıtasıyla aşamalı olarak yürütmektedirler. Misalen günümüzdeki TV dizilerine, şov programlarına, sinema filmlerine bakıldığında temel öğelerin hep zenginlik, seks, aldatma, zina, suç, cinayet, küfür, şiddet gibi negatif unsurlar üzerine inşa edildiği görülmektedir.

Haram ( kötü ) olan her şeyin gösterildiği yerli dizilerde ise "içki kadehlerinin buğulanması" ayrı bir tezat ve ironi konusudur. Ahlaka aykırı bir çoksöylem ve eylem alenen gösterilirken, Kur'an'da haram olarak nitelenmeyen aksine cennet tasvirinde yer alan* ancak tüketimine dikkat edilmesi gerektiği bildirilen "alkol" ( hamr ) unsurunun sözde gösterilmemeye çalışılması - ki bu şekilde daha çok ilgi uyandırmaktadır - oldukça düşündürücüdür.

* 47/15 Meselul CENNETilleti vuidel muttekun fiha enharun min main ğayri asin ve enharun min lebenin lem yeteğayyer ta'muh ve ENHARUN MİN HAMRİN lezzetin liş şaribin ....

( Sakınanlara vaad edilen CENNETİN misali, içinde bozulup pis kokmayan sudan nehirler, lezzeti değişmeyen sütten nehirler, içenler için lezzetli ŞARAPTAN NEHİRLER, ..... )

Daha açık bir ifadeyle yukarıda belirtilen durum, sözde ahlakı koruma kisvesi altında "ahlaksızlığı yayma" operasyonu izlenimi oluşturmaktadır. Bu hususa Nur suresinin 19. ayetinde dikkat çekilmektedir.

24/19 İnnellezine YUHİBBUNE EN TEŞİAL FAHİŞETÜ fillezine amenu lehum azabun elimun fid dunya vel ahirah vallahu ya'lemu ve entum la ta'lemun

( Kesinlikle o inananlar içinde AHLAKSIZLIĞIN YAYILMASINI SEVENLERE, dünyada ve ahirette elim azap onlaradır. Allah bilir de sizler bilmezsiniz.  )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder