6 Ocak 2024 Cumartesi

Değer bağlarını koruyabilmek

Allah inancı, kitap ilmi, ahlaki kurallar, sağduyu, aile ve milliyet bilinci kavramlarından müteşekkil olan "Din" insanı insan yapan, insanları birbirine bağlayan, yaşamı anlamlı kılan ve mutluluk kaynağı olan temel değerler bütünüdür.

İnsan deneyimine tabi tutulan ruhların tekâmülü hem yukarıda anılan değerler bütünü ile olan, hem de kendi aralarında mevcut bağlarını koruyabilme becerileriyle orantılıdır. İşte yaratılıştan bu yana küresel şeytanların tek hedefi insanların bu değer bağlarını yok etmek, tek değer yargısının nefsani ve maddi menfaatler olduğu, dolayısıyla birinin sözde mutluluğunun diğerinin mutsuzluğu olduğu bir kaos düzeni oluşturmaktır ki bu sözde düzeni "Novus Ordo Seclorum" ( Yeni Dünya Düzeni ) olarak tanımlamaktadırlar. Kurdukları şirketler ve kötü amaçla kullandıkları ilimle asırlardır dünyayı domine eden müşrik şeytanlar, kaos niteliği arzedecek böyle bir düzende insanların, kendilerini artık ilah olarak algılamaya başlayacaklarını düşünmektedirler. 

Bakara suresinin aşağıdaki ayetinde Allah inancının* asla kopmayacak olan bir "değer bağı" ve kudret olduğu bildirilmektedir.

2/256 La ikrahe fid dini kad tebeyyener ruşdu minel ğayy fe men yekfur bit tağuti ve yu'min billahi fe kad istemseke bil URVETİL VUSKA LEN FİSAME LEHA vallahu semiun alim

( Dinde zorlama yoktur. Doğru yanlıştan açığa çıkmıştır. Kim azgını inkar ederse ve Allah’a  inanırsa artık SAĞLAM KULBA tutunmuştur. O ONA ASLA KOPMAZ. Allah duyandır, bilendir. )

* "İnanç", bilinegeldiği üzere dogmatik bir olgu değil ancak akıl, bilim ve analiz yoluyla tezahür edebilecen bir kavramdır. 

Kehf suresinin aşağıdaki ayetinde "Kalplerdeki bağ" ve "Allah'tan başkasını ilah edinmemek" ifadelerinin birlikte yer alması bu bölümün konusu bağlamında dikkat çekmektedir.

18/14 Ve RABATNA ALA KULUBİHİM iz kamu fe kalu rabbuna rabbus semavati vel erdi LEN NED'UVE MİN DUNİHİ İLAHEN lekad kulna izen şetata

( Ve ayağa kalktıklarında KALPLERİNE BAĞ VERDİK de "Rab’bimiz göklerin ve yerin Rab’bidir. O’NDAN BAŞKASINI İLAH OLARAK ÇAĞIRMAYIZ. Aksi halde saçmalık söylemiş oluruz." dediler. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder