27 Ocak 2024 Cumartesi

Yılanlı kafa sembolizmi ve Minerva

"Yılan" ve "Kadın" kavramları okült ezoterik öğretide şeytani anlamlar yüklenen, zihin kobtrolünün ve negatif frekansların sembolizminde kullanılan olgulardır. Nisa suresinin 117. ayetinde bu hususa işaret edilmektedir. ( Ayet numarasının nümerolojik değeri, sihirin ve negatif frekansın sembolü olan 9 sayısını vermektedir. )

4/117 İn yed'une min dunihi illa İNASA ve in yed'une illa ŞEYTANEN merida

( Kesinlikle onlar, O’nun haricinde ancak KADINLARI çağırırlar. Kesinlikle ancak asi inatçı ŞEYTANI çağırırlar. )

Tevrat ve İncil'de de "Yılan" kavramı şeytani frekanslar ile ilintilendirilmiştir. İblis'in sembolü olan "Yılanın", "Kadın"ı aldatması misali de bu iki kavramın birlikte zikredilmesine örnek teşkil etmektedir. 

Tevrat ayetleri;

1-Genesis- RAB Tanrı'nın yarattığı yabanıl hayvanların en KURNAZI YILANDI. YILAN KADINA kadına, "Tanrı gerçekten, 'Bahçedeki ağaçların hiçbirinin meyvesini yemeyin' dedi mi?" diye sordu. 

1-Genesis-3-14 Bunun üzerine RAB Tanrı YILANA, "Bu yaptığından ötürü Bütün evcil ve yabanıl hayvanların EN LANETLİSİ sen olacaksın" dedi, "Karnının üzerinde sürünecek, Yaşamın boyunca toprak yiyeceksin. 

İncil ayetleri;

40-Matthew-3-7 Ne var ki, birçok Ferisi'yle Saduki'nin vaftiz olmak için kendisine geldiğini gören Yahya onlara şöyle seslendi: "Ey ENGEREKLER SOYU! Gelecek gazaptan kaçmak için sizi kim uyardı? 

40-Matthew-12-34 Sizi ENGEREKLER SOYU! KÖTÜ OLAN SİZLER nasıl iyi sözler söyleyebilirsiniz? Çünkü ağız yürekten taşanı söyler. 

40-Matthew-23-33 "Sizi YILANLAR, ENGEREKLER SOYU! Cehennem cezasından nasıl kaçacaksınız? 

42-Luke-3-7 Yahya, vaftiz olmak için kendisine gelen kalabalıklara şöyle seslendi: "Ey ENGEREKLER SOYU! Gelecek gazaptan kaçmak için sizi kim uyardı? 

66-Revelations-12-9 Büyük EJDERHA - İBLİS ya da ŞEYTAN denen, bütün dünyayı saptıran o ESKİ YILAN- melekleriyle birlikte yeryüzüne atıldı. 

Grek mitolojisindeki "kadın ilahlar" olan Medusa ve "akıl ve bilgelik ilahesi" olarak anılan Minerva ( Athena ) karakterleri de "yılan" teması ile sembolize edilmektedir.

Bilgelik ilahesi! Minerva

Medusa

Romalı askerlerin miğferlerinin dizaynı da "yılanlı kafa" sembolizmi içermektedir.

Romalı asker miğferi ve tepesindeki yılan ( kızıl ejder ) sembolizmi

İtalyanların, bir ödül ritüeli olan "Minerva Anna Maria Mammoliti"* ödülünün sembolü de "yılanlı kafa" temasını içermektedir.

Minerva Anna Maria Mammoliti ödülü logosu

Minerva Anna Maria Mammoliti ödülü

* Anna Maria Mammoliti 2009 yılında ölmüş İtalyan bir kadın gazetecidir.

"Minerva - Anna Maria Mammoliti" ödülünün 17.04.2023'te, aşağıda linki yer alan videonun "1dk 11 sn"'lik! anından itibaren "Allah'ı olmadığını" ( haşa ) ifade eden ve halen İtalya'da yaşayan bir Türk kadın oyuncuya da verilmiş olması bölümün konusu bağlamında dikkat çekmektedir. ( Bu ödül, ilk olarak 2017 yılında başka bir Türk kadına verilmiştir. )

https://m.youtube.com/watch?v=KEsuavL0Vjs&t=8s&pp=ygUhc2VycmEgecSxbG1heiBhbGxhaGEgaW5hbm3EsXlvcnVt

Şanlıurfa'daki Nevali Çori isimli bölgede bulunan "kafası yılanlı heykel" sembolizmi de dikkat çekmektedir. Zira "yılanlı kafa" teması şeytani frekansların tesiri altında ( şeytan tasallutu / zihin kontrolü ) olmayı simgelemektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder