8 Şubat 2018 Perşembe

Lat, Uzza, Menat

Dünyevi madde aleminin esiri olmuş insanların en büyük algısal yanılgısı ve saplantısı "Tekasür" yani "Çokluk" / "Çoğa Sahip Olma" unsurunun kendilerini mutluluğa ve tatmine ulaştıracağıdır. Şeytan, maddi olguları putlaştırmaları ve onların kulu ve dolayısıyla şeytanın kulu olmaları karşılığında insanlara bu dünyevi maddi olguları daha da artıracağını vaadederek onları aldatmaktadır. Zira gerçek anlamda var olmayan bir kavramın yani "maddenin" özünde bir ruh olan insanı tatmin etmesi ilahi sistem ve gerçeklik gereği mümkün değildir.

İnsanların Allah'a ortak koşarak tanrısallaştırdıkları, putlaştırdıkları dünyevi olgular "Çokluk" anlamına gelen kelimeler ile sembolize edilmek suretiyle Necm suresinin 19. ve 20. ayetlerinde "Üçleme" * metoduyle bildirilmiştir.

53/19 - E fe raeytümül LATE vel UZZA ( Artık Lat' ı ve Uzza' yı gördünüz mü? )
53/20 - Ve MENAT es salisetel uhra ( Ve diğer üçüncü olan Menat' ı? )

LAT : İngilizcedeki "A LOT of" kelime setindeki LOT kelimesi LAT kökünden gelmekte olup, "Çokluk" anlamı taşımaktadır.

UZZA : İngilizcede X harfi kelime başına geldiğinde Z sesi verilerek telafuz edilmektedir. X harfi "İlave, Ekstra, Çok" anlamının sembolü niteliğindedir. ( Uzza kelimesi Aziz kelimesi ile ortak köke sahiptir. )

MENAT : İngilizcedeki "MANY" veya "MONEY" kelimeleri MENAT kökünden gelmekte olup, yine "Çokluk" anlamı taşımaktadırlar. 

Tekasür ( Çokluk ) suresinin 102 ( 1+0+2 = 3 ... * Üçleme ) 1. ve 2. ayetleri ( 1+2 = 3 ... Üçleme ) ruhsal tekamül sürecinde hiçbir anlam ifade etmeyen maddi "Çokluk" kavramının insanı nasıl aldattığını bildirmektedir.

102/1 - Elhakümüt tekasür ( Çokla övünme sizi oyaladı. )
102/2 - Hatta zürtümül mekabir ( Kabirlere varıncaya kadar. )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder