22 Şubat 2018 Perşembe

Mars ve Cinler

"MARS" kelimesi Güneş sisteminde yer alan ve Güneşe yakınlık sırası itibarıyla 4. sırada olan gezegenin ismi olarak bilinmektedir. Esas itibarıyla MARS kelimesi anlam itibarıyla "YILANLI" anlamına gelmektedir. 

Cin ( Örtülmüş, Gizlenmiş, Görülemeyen ) adı verilen ve dumansız ateş alevinden yaratılmış olduğu bilinen varlıklar, esas itibarıyla şekil değiştirebilen reptil ( sürüngen ) nitelikli ve insana göre bir alt kademede mütekamil varlıklardır. Cinler, insandan önce bedenlendirilerek madde alemine ( kaba hidrojen alemi ) sevkedilmiş olmalarından ve buna rağmen insanın kendilerinden daha mütekamil bir bedenli varlık olarak tezahür etmiş olmasından dolayı Allah'a ve insana isyan etmektedirler. Tekamül sürecine katlanamayıp isyan eden ve insanı kıskanan cinler, insan bedenine tasallut etmek suretiyle, mevcut durumdaki tam tekamül etmemiş halleriyle insan bedeninde yaşam sürmeye, bir başka deyişle insanın bedenine sahip olmaya çalışmaktadırlar. ( Yaratılıştaki ilk bedenlenme safhasında cin lideri İblis'in Adem'i, kandırmak suretiyle kendi soyağacıyla cinsel temasa sevketmesi ve insan-cin karışımı melez soyun tezahür etmesi de bu bağlamda önemlidir. )

37/6 - İnna zeyyennes semaed dünya bi zınetinil kevakib ( Kesinlikle biz en yakın göğü, dünyanın göğünü, yıldız süsüyle süsledik. )

37/7 - Ve hıfzan min külli şeytanin MARid ( Ve tüm İNATÇI, KİBİRLİ AZGIN şeytanlardan koruduk. )

"Marid" kelimesi "Mar" kökü ve "id" ekinden oluşmaktadır. "İd" eki "Şedid" kelimesinde olduğu gibi "Şed" kök kelimesinin sonuna gelerek "Şed+li" yani "Şiddet+li" anlamını vermektedir. Aynı şekilde "Marid" kelimesi de "Mar"+"Lı" yani "İnatlı, Kibirli Azgın" anlamlarını taşımaktadır. "Marid" kelimesi "Mariz" ( Mars ) olarak da telafuz ve imla edilmekte olup, "Hastalık, Sorun, Vukuat" anlamlarını taşımaktadır. ( Arapça D harfi Z olarak da telafuz ve imla edilmektedir. Örnek : Hazır = Hadır, Razı = Radı ) Bu nedenle hastalığın ve tıbbın sembolü "Yılan"dır.




                                                     
         Tıbbın ve Hastalığın sembolü Yılan

37/7 kodlu ayette Cinlerin, açıkça "Marslı" oldukları yani Güneş sistemindeki en mütekamil varlık olan insanın yaşadığı Dünya'ya, daha az mütekamil varlıklar olarak yaşadıkları Mars'tan gelmeye çalıştıkları ancak dünyanın göğünün cinlerden korunduğu bildirilmektedir

NASA tarafından yayımlanan Mars fotolarında göze çarpan reptil ( sürüngen ) figürleri dikkat çekicidir.


                                
NASA'nın yayımladığı Mars'tan fotolardaki reptil görüntüleri

Öte yandan 2014 yılında Mars'a "Yılan Şeklinde Robotlar" gönderileceği haberi basına yansımıştır.


"Mar" kelimesine ilişkin ilginç bir tespit de İngilizcedeki "Nightmare" kelimesidir. Bu kelime "Karabasan / Kabus" anlamlarına gelmekte olup, içeriğinde "Night" ( Gece ) ve "Mare" ( Kadın / Dişi ) kelimelerini barındırmaktadır. Yani bir başka deyişler "Nightmare" kelimesi korku veren "Gece Kadını" anlamını taşımaktadır.

Nisa suresinin 4/117 kodlu ayetinde de "Şeytan" ve "İnas" ( Kadınlar ) ve "MARid" ( Asi, İnatçı )  kelimeleri arasında ilginç bir ilişkiye dikkat çekilmekte gibidir.

4/117 In yed'une min dunihı illa İNASA ve in yed'une illa şeytanen MARida ( Kesinlikle onlar, O'nun haricinde ancak KADINLARI çağırırlar. Kesinlikle ancak onlar ASİ İNATÇI şeytanı çağırırlar. )

Kadın üreme organının ismi olan "VaGINa" kelimesinde "GIN" / "CİN" kelimesinin yer alması da önem arzetmektedir. Bu kelime, İblis'in saptırması sonucu Adem'in kendi türünden önce cin türüyle CİNsel * ilişkiye girmiş olması ve cin/insan melezi bir soy oluşturması anlamını mı içermektedir ? ( Ayrıca tenasül eyleminin isminde "cin" kelimesinin yer alması da dikkat çekicidir. ) 

Yaratılıştaki her varlık tekamül etmesi için yaratılmıştır. Güneş Sistemi'ndeki en tekamül etmiş varlık Dünya'da yaşamakta olan insandır. İnsan, Dünya yaşamı öncesinde Güneş Sistemi'ndeki diğer gezegenlerde farklı form ve özelliklerde daha farklı ve idraki açıdan iptidai yaşam tecrübelerini tamamlamış ve tekamül ederek Dünya'daki yaşam aşamasına gelmiştir. Kur'an'da cinlerin insandan önce yaratılmış oldukları bildirilir.

15/27 - Vel canne halaknahü MİN KABLÜ min naris semum ( Ve cin, onu ÖNCEDEN, içe işleyen zehirli ateşten yarattık. )

55/15 - Ve halekal canne MİN MARİCİN * MİN NAR ( Ve cini DUMANSIZ ATEŞ ALEVİNDEN yarattı. )

Kök kelime "MARİC" ( Dumansız alev ) olmasına rağmen ayetteki “MARiCİN” kelimesinde hem “Mar” hem de “Cin” kelimelerinin bulunması da ayrıca ilgi çekicidir. Mar+i+cin kelimesi bir tamlama gibi görünmektedir. ( Örnek: Ashab+ı+kehf ) Ayrıca İngilizcede “İnce uzun boşluk, hat boyu” anlamına gelen MARGIN kelimesi, 55/15 kodlu ayette geçen MARİCİN kelimesiyle karakteristik ve fonetik benzerlik arzetmektedirler.

"MariC" kelimesindeki "C" harfi, ardından ince ünlü bir harf geldiğinde İngilizce ve Fransızca'da "S"  sesi ile telafuz edilmektedir. Örnek: Century, Center, Celebrate, Citron, Citrus ) Ayette geçen "Maric+in" kelimesi bu bağlamda "MariS+in" olarak telafuz edildiğinde, ortaya "Mars" kelimesine benzeyen "Maris" ( Dumansız alev, Yılan ) kelimesi çıkmaktadır. Bu durumda "Maricin min nar" veya "Marisin min nar" kelimesinin anlamı "Ateşten Yılan" olmaktadır. ( Ejderha olarak bilinen ve ateş püsküren yılan cinsi sürüngen yaratık içinde ateş barındırmakta ancak duman çıkarmamaktadır. Ayrıca yılanın zehiri vücuda girdiğinde yanma etkisi yaratmaktadır. Dumansız ateş gibi. ) 

Ayette belirtilen "Dumansız ateş alevi" kavramının "Manyetik Alan"ı ifade ediyor olması kuvvetle muhtemeldir. Kainat içindeki her küresel ortamın ( gezegenin ) kendisine ait bir manyetik alanı mevcuttur. Dolayısıyla idrakli veya idraksiz bir maddi varlığın herhangi bir gezegenden bir başka gezegene geçiş yapabilmesi için geçiş yapacağı gezegenin manyetik alanına uyum sağlayacak şekilde yapısal değişiklik arzetmesi ( şekil değiştirmesi ) gerekmektedir. Cinler işte bu özellikleri sayesinde bulundukları ortam olan Mars gezegeninden Dünya'ya kısıtlı süreler halinde geçiş yapabilmektedirler. Ancak bu özellikleri onları insandan üstün kılmamaktadır. Zira ruhsal tekamül sürecindeki temel tekamül kriteri varlığın yapısal özellikleri değil "idrak" ( bilinç ) seviyesidir. Dünya ortamında da insana göre farklı özelliklere sahip bir çok varlık bulunmaktadır. ( Örnek: Uçabilen, deri değiştirebilen, deri rengini değiştirebilen, zehir salgılayan, elektrik üreten, su altında yaşayabilen, hem suda hem karda yaşayabilen, düşük ses frekanslarını algılayabilen vb. ) Ama bu özellikleri onları insana göre üstün konuma getirmemektedir.

Sürüngen nitelikli cinler, Allah'a karşı isyan, azgınlık ve kibir batağı içinde olduklarından, insanı kıskandıklarından ve bu düşünsel durumlarını değiştirmediklerinden dolayı asla tekamül edememektedirler. İşte cinler tekamül edemeyeceklerini bilmeleri nedeniyle insan bedenine ve zihnine tasallut edip, onu kontrol altına almak ve bu suretle kendilerini tekamül etmiş addetmek cehaletini göstermektedirler. Bu noktada Allah'a meydan okumak dalaletini ve cüretini göstermekte ve hatta (haşa) O'na karşı galip geldiklerini ( haşa ) dahi düşünecek seviyede azgınlık yapmaktadırlar.

"Mars 1001" adı verilen proje seçilecek bir ekibin Mars'ta 1001 gün kalınmasını hedefleyen bir projedir. Projenin ismindeki "11" nümerolojisi dikkat çekmektedir.




Ayrıca projede görev almak isteyen adayların başvurularını internette en çok kullanılan 11 dilden biriyle yapma koşulu da dikkat çekmektedir.

"....... At this stage the potential candidates can submit their application in one of the 11 most used languages on Internet: ...... "

https://www.mars-one.com/mission/mars-one-astronauts

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder