28 Şubat 2018 Çarşamba

Nefsaniyet Kaynağı Cinler

2/35 - Ve kulna ya ademüskün ente ve zevcükel cennete ve küla minha rağaden haysü şi'tüma ve LA TAKRABA HAZİHİŞ ŞECERATE fe tekuna minez zalimın ( Ve "Ey Adem, sen ve eşin cennette iskan edin. Oradan arzuladığınızca, her nereden dilerseniz bolca yiyin. İşte şu AĞACA YAKLAŞMAYIN. Yoksa zalimlerden olursunuz." dedik. )

2/36 - Fe ezellehümeş şeytanü anha fe ahracehüma min ma kana fıh ve KULNEHBİTU BA'DUKÜM Lİ BA'DIN ADÜVV ve leküm fil erdı müstekarrun ve metaun ila hıyn ( Böylece şeytan onları oradan kaydırdı da onları içinde olduklarından çıkardı. "BİRBİRİNİZE DÜŞMAN OLARAK İNİN. Size yerde belirli zamana kadar durak yeri ve fayda vardır." dedik. )

7/20 - Fe vesvese lehümeş şeytanü li yübdiye lehüma ma vuriye anhüma min sev'atihima ve kale ma nehaküma rabbüküma an hazihiş şecerati illa en tekuna melekeyni ev tekuna minel halidın ( Şeytan onların ayıplarından, çirkinliklerinden o onlara gizlenmişleri, örtülmüşleri onlara açığa çıkarmak için onlara vesvese verdi. "Rab’biniz, ancak iki melek veya ebedilerden olursunuz diye sizi şu ağaçtan men etti." dedi. )

4/117 - İn yed'une min dunihı illa İNASA ve in yed'une illa ŞEYTANEN merıda ( Kesinlikle onlar, O’nun haricinde ancak KADINLARI çağırırlar. Kesinlikle ancak asi inatçı ŞEYTANI çağırırlar. )

Ayetlerde de bildirildiği üzere Adem, cin olan İblis'in saptırması sonucunda, Allah'ın cennette kendisine bahşettiği eşinden önce, cinlerin soyAĞACIna yaklaşamış ve cin soyu ile CİNSEL ilişkiye girerek hibrid ( melez ) insan ırkının tezahür etmesine sebebiyet vermiştir. Hikayelerde "Havva" olarak bilinen ve Kur'an'da yer almayan varlık esas itibarıyla kadın cinin yani kadın yılanın sıfatıdır. Havva kelimesi "Dolanan, Sarılan" anlamına gelmektedir. ( Yılan gibi dolanan, sarılan ) İşte Adem'in yılan soyu cin ile CİNsel ilişkisi sonucunda tezahür eden ve bugün Dünya yüzeyini kaplayan ve saf insan olmayan insan / cin melezi ırkın beyninin arka kısmında "R Complex" ( Reptilian Complex ) olarak bilinen bir bölüm bulunmaktadır. ( “CİNsel İlişki” ifadesi insanın cinler ile seksüel teması anlamını içermektedir. ) R Complex tüm nefsani arzuların yayın merkezidir. İblis bu nefsani arzular ( Kibir, Kıskançlık, Öfke, Nefret, Hırs ) sebebiyle Allah'a isyan etmiş ve Adem ile birlikte cennetten kovulmuştur. İnsanın sınavı ise tüm bu nefsani arzuların yenip, yani R Complex'in varlığına rağmen onun etkilerinden sıyırılıp tekrar cennete yani Yarı Süptil Aleme kavulabilmektir.


4/57 - Vellezine amenu ve amilus salihati senüdhılühüm cennatin tecri min tahtihel enharu halidıne fıha ebeda lehüm fıha EZVACÜN MÜTAHHERATÜN ve nüdhılühüm zıllen zalıla ( Ve o inananları, iyilikler yapanları, onları altlarından nehirler akan, içinde ebediyen ebedi olacakları bahçelere sokacağız. Onlara orada TEMİZ EŞLER vardır. Onları koyu gölgelere sokarız. )

Allahü Teala, Adem'de tek olacak yani birliğe ( singülarite ) erişecek olan insanların gerçek ve temiz eşlerinin cenette kendilerini beklemekte olduklarını da ayetinde bildirmektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder