28 Şubat 2018 Çarşamba

Sura Üflenmesi ve Manyetik Alanın Ses Frekansı

"Yörüngesel Rezonans ve 70" başlıklı yazıda Dünya'nın manyetik alanını, yaklaşmakta olan X gezegeninin manyetik alanının etkilemesi sonucunda yeryüzünde muhtelif afetlerin olacağı ve 70,000 yıllık bir dönemin daha sona ereceğine değinilmişti.

Bu noktada "Manyetik Alan"'ın bir frekans ve dalga salınımı olduğu düşünüldüğünde Kur'an'da yer alan "Sura Üflenmesi" ile "Manyetik Alan" arasında teşbihe dayalı bilimsel bir gerçek olduğu ortaya çıkmaktadır. Zira "Manyetik Alan" bir "Ses Frekansı / Dalgası" salınımı olarak yani "Üfleme" olarak ve "Sur" kelimesi de "Kapı/Koruma Alanı" ( İngilizcedeki Door ( Kapı ) ve Sure ( Emin/Güvenli ) kelimeleri ) olarak düşünüldüğünde Dünya'nın üzerindeki koruma alanına yani göğün kapılarına ses frekansı gönderileceği ( üfleneceği ) ve bunun sonucu olarak da muhtelif afetlerin teazhür edeceği anlamı oluşmaktadır.

6/73 - Ve hüvellezi halekas semavati vel erda bil hakk ve yevme yekulü kün fe yekun kavlühül hakk ve lehül mülkü yevme YÜNFEHI FİS SUR alimül ğaybi veş şehadeh ve hüvel hakımül habır ( Ve gökleri ve yeri gerçekten yaratan O'dur. "Ol." dediği gün o olur. O’nun sözü gerçektir. SURA ÜFLENDİĞİ GÜN mülk O'nadır . Gaybı ve şahit olunanı bilendir. O hakimdir haberdardır. )

7/40 - İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha la tüfettehu lehüm EBVABÜS SEMAİ ve LA YEDHULUNEL CENNETE hatta yelicel cemelü fı semmil hıyad ve kezalike neczil mücrimın ( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, onlara GÖĞÜN KAPILARI kesinlikle açılmaz. Deve iğne deliğinden geçene kadar CENNETE GİREMEZLER. İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )

15/16 - Ve lekad cealna fis SEMAİ bürucen ve zeyyennaha lin nazırın ( Ve GÖKTE yıldız kümeleri oluşturduk ve onu bakanlar için süsledik. )

15/17 - Ve HAFIZNAHA min külli şeytanir racım ( Ve onu tüm kovulmuş şeytanlardan koruduk. )

21/32 - Ve CEALNES SEMAE SAKFEN MAHFUZA ve hüm an ayatiha mu'ridun ( Ve GÖĞÜ KORUNMUŞ ÇATI kıldık. Onlar O’nun ayetlerinden yüz çevirip dönenlerdir. )

Manyetik Alan frekansının ses dalgası olarak algılanmasına ilişkin olarak da Kur'an'da felaket getiren "Sayhat" ( Çığlık ) kelimesi yer almaktadır.

11/67 - Ve ehazellezine zalemüs SAYHATÜ fe asbehu fı diyarihim casimın ( Ve zalimleri ÇIĞLIK yakaladı da yurtlarında diz çökenler oldular. )

11/94 - Ve lemma cae emruna necceyna şüayben vellezine amenu mea hu bi rahmetin minna ve ehazetillezıne zalemus SAYHATÜ fe asbehu fı diyarihim casimın ( Ve emrimiz geldiğinde Şuayb' ı ve onunla birlikte inananları bizden rahmet ile kurtardık. O zulmedenleri ÇIĞLIK yakaladı da yurtlarında diz çökenler oldular. )

15/73 - Fe ehazethümüs SAYHATÜ müşrikın ( Böylece Güneş doğarken onları ÇIĞLIK yakaladı. )

15/74 - Fe CEALNA ALİYEHA SAFİLEHA ve emtarna aleyhim hıcaraten min siccıl ( ONLARIN ÜSTLERİNİ ALTLARI KILDIK.* Üzerlerine pişmiş çamurdan taşlar yağdırdık. )

* Manyetik Alan etkisiyle kutupların yer değiştirmesi ve paralelinde oluşan volkanik vakalar tanımlanmaktadır.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder