26 Şubat 2018 Pazartesi

Yörüngesel Rezonans ve 70

Bağlı bulunduğu yıldız sisteminin yörüngesinde hareket eden her gezegenin yerçekimsel dalgaları ve kendisine has bir manyetik alanı mevcuttur. Herhangi bir yıldız sistemindeki gezegenlerin manyetik alanları, yaptıkları yörüngesel hareketlerine bağlı olarak, birbirlerini etkilemektedir. Bu etkileşime "Orbital Resonance" ( Yörüngesel Rezonans ) adı verilmektedir. Yörüngesel rezonans, gök cisimlerinin, yörüngelerinin stabil olmasını ve hareketlerini belirli bir denge içerisinde gerçekleştirmelerini sağlamaktadır. 

Astronomik araştırmalar,  70,000 yıllık periyodlarda ( Ruhların kaba madde alemi olan Dünya'daki tekamül döngüsü ) Güneş Sistemi'nin çok yakınından geçen bir gezegenin varlığını ortaya koymaktadır. Bu gezegene Nibiru, Marduk, Planet X gibi isimler verilmiştir. Mu uygarlığının, tufan, sel baskını, deniz taşması, volkanik patlama ve zelzele gibi coğrafi değişim yaratan doğal afetler ile yok olmasının sebebinin söz konusu gezegenin 70,000 yıl önce Güneş Sistemi'nin çok yakınından geçmesi olduğu belirtilmektedir. Bir başka deyişle, X gezegeninin manyetik alanının etkisi Dünya'da tüm yaşamı küresel olarak sonlandıran doğal afetlere sebep olmuştur. Kainattaki bir gök cisminin  manyetik alanının bir başka gök cisminin manyetik alanı ile karşılaşması gök cisimlerinin her birinde "Çarpma" etkisi yaratmakta ve yapısal değişikliklerle sonuçlanmaktadır. Hakka suresinin aşağıdaki ayetleri son günlerde tezahür edecek manyetik alan çarpışmasını tasvir eder niteliktedir.

69/14 - Ve hümiletil ardu vel cibalu fe dükketa dekketen vahidet ( Ve yer ve dağlar yükletilip de tek çarpma ile çarpılıp düzlendiğinde, )
69/15 - Fe yevmeizin veka'atil vakı'at ( Artık o gün vaki olacak olan vaki olur. )
69/16 - Ven şakkatis sema'u fe hiye yevmeizin vahiyet ( Ve gök yarılmıştır da o gün o sarkmıştır. )

X gezegeni gibi bir gök cisminin Dünya'ya yaklaşması sonucunda ilk aşamada ortaya çıkacak durum Dünya'nın 23 derece 27 dakikalık Güneş etrafındaki dönüş ekseni açısının değişmesidir. Bu fenomene "Eksen Kayması" adı verilmektedir. X gezegeninin Dünya'ya daha fazla yaklaşması durumunda Eksen Kayması daha da artacak ve nihayetinde kutuplar yer değiştirecektir. Kutupların yer değiştirmesine ve ekvatorun konumunun değişmesine bağlı olarak Güneş'in doğuş ve batış yönleri de değişecektir. Yani, Güneş, batı olarak bilinen yönden doğacaktır.

Bakara suresinin 2/258 kodlu ayetinde konuya ilişkin mesaj verilmekte gibi görünmektedir.

2/258 - E lem tera ilellezi hacce ibrahıme fı rabbihı en atahüllahül mülk iz kale ibrahımü rabbiyellezi yuhyı ve yümıtü kale ene uhyı ve ümıt kale ibrahımü FE İNNELLAHE YE'TI BİŞ ŞEMSİ MİNEL MEŞRİKI FE'Tİ BİHA MİNEL MAĞRİBİ fe bühitellezi kefer vallahü la yehdil kavmez zalimın ( Allah kendisine mülkü, hükümdarlığı verdi diye, İbrahim’ le Rab’binin hakkında o tartışıp mücadele edeni görmedin mi? Zamanında İbrahim "O Rab'bim ki diriltir ve öldürür." dedi. "Ben de diriltirim ve öldürürüm." dedi. "ANCAK KESİNLİKLE ALLAH GÜNEŞ'İ DOĞUDAN GETİRİR, O HALDE ONU BATIDAN GETİR." dedi. Böylece o inkar eden şaşırdı. Allah zalimler kavmini yönlendirmez. )

- Ayet kodunun ( 2/258 ) nümerolojik değerinin "17" ( 2+2+5+8 = 17 ) yani "8" olması,

- Ayette, Haberci İbrahim'in "Güneş'in batıdan getirilmesi"ne ilişkin cümlesinin "17" ( "8" ) kelimeden oluşması da döngü nümerolojisi açısından ayrıca önem arzetmektedir.

Fe (1) inne (2) allahe (3) ye'tı (4) bi (5) eş (6) şemsi (7) min (8) el (9) meşrikı (10) fe (11) e'ti (12) bi (13) ha (14) min (15) el (16) mağribi (17)

Öte yandan, 70. sure olan Mearic suresinde 70,000 yıllık periyod sonunda X gezegeninin manyetik alanının etkisi kaynaklı tezahür edecek felaketler tasvir edilmekte gibidir. Surenin ilk ayetinde bahsedilen "Azab" kelimesi, bu yazıda üzerinde durulan konu kapsamında, "Yörüngesel Rezonans"ın Dünya üzerindeki etkilerini temsil eder niteliktedir. Surenin 44 ayetten oluşması da döngü sonunun / başının nümerolojik sembolü olan "8" sayısı ( 4+4 = 8 ) açısından önem arzetmektedir. 

70/1 - Seele sailun bi AZABİN vakı'ın ( Sual eden, vaki AZABI sual etti. )
70/2 - Lil kafirine leyse lehu dafi' ( İnkarcılar için, onu savacak yoktur. )
70/3 - Min allahi zil mearic ( Yüksek mevkiler, dereceler sahibi Allah' tandır. )
70/4 - Ta'rucül melaiketu ver ruhu ileyhi fi yevmin kane mikdaruhu hamsine elfe senet ( Melekler ve ruh, miktarı ellibin sene olan bir günde O’na çıkarlar. )
70/5 - Fasbir sabren cemilen ( O halde güzel sabır ile sabret. )
70/6 - İnnehüm yerevnehu be'ıyden ( Kesinlikle onlar onu uzak görürler. )
70/7 - Ve nerahu kariben ( Ve onu yakın görürüz. )
70/8 - Yevme tekunus sema'u kel muhl ( O gün gök erimiş maden gibi olur. )
70/9 - Ve tekunul cibalu kel ıhn ( Ve dağlar atılmış yün gibi olur. )
70/10 - Ve la yes'elu hamimun hamim ( Ve samimi arkadaş samimi arkadaşı sual edemez. )
70/11 - Yubassarünehüm yeveddül mücrimu lev yeftediy min azabi yevmeizin bi benihi ( Onlar birbirlerine gösterilirler. Suçlu o gün, oğullarını fidye vererek azaptan kurtulmayı arzular. )
70/12 - Ve sahıbetihi ve ehıyhi ( Ve eşini arkadaşını ve kardeşini.  )
70/13 - Ve fasiletihilletiy tu'viyhi ( Ve onu barındırıp yetiştiren ailesini. )
70/14 - Ve men fil ardı cemian sümme yuncihi ( Ve yerde kim varsa topluca ki sonra kendini kurtarabilsin. )
70/15 - Kella inneha leza ( Hayır asla kesinlikle o ateş alevidir.  )
70/16 - Nezza'aten liş şeva ( Vücut organları için kurutucudur, kavurucudur. )
70/17 - Ted'u men edbere ve tevella ( O arkasını döneni ve yüz çevireni çağırır. )
70/18 - Ve cema'a fe ev'a ( Ve toplayıp da gizleyeni, saklayanı. )
70/19 - İnnel insane hulika helu'an (İnsan kesinlikle sabırsız hırslı şikayet eden yaratılmıştır. )
70/20 - İza messehuş şerru cezu'an ( Ona kötülük dokunduğunda aczeder, sızlanır. )
70/21 - Ve iza messehul hayru menu'an ( Ve ona hayır dokunduğunda meneder. )
70/22 - İllel musallin ( Dua edenler hariç. )
70/23 - Ellezine hüm ala salatihim daimun ( Onlar daimi olarak duaları üzerindedirler. )
70/24 - Vellezine fi emvalihim hakkun ma'lumun ( Ve onlara malları hakkında bilinen gerçek vardır. )
70/25 - Lis saili vel mahrum ( Sual edip araştırıp, dilenen ve mahrum olan için.  )
70/26 - Vellezine yusaddikune bi yevmid din ( Ve o din gününü doğrulayanlar. )
70/27 - Vellezine hüm min azabi rabbihim müşfikun ( Ve o Rab’lerinin azabından korkanlar. )
70/28 - İnne azabe rabbihim ğayru me'mun ( Kesinlikle Rab’lerinin azabı emin olunası değildir. )
70/29 - Vellezine hüm li furucihim hafizun ( Ve o ayıplarını koruyanlar.  )
70/30 - İlla ala ezvacihim ev ma meleket eymanühüm fe innehüm ğayru melumin ( Eşlerine veya o ellerinin malik olduklarına hariç. Artık kesinlikle onlar azarlanıp kınanmayanlardır. )
70/31 - Fe men ibteğa verae zalike fe ulaike hümül adun ( Artık kim bunun dahasını, arkasını ararsa, böylece işte onlar, onlar azanlar, hududu aşanlardır. )
70/32 - Vellezine hüm li emanatihim ve ahdihim raun ( Ve o emanetlerini ve ahdlerini gözetenler. )
70/33 - Vellezine hüm bi şehadatihim kaimun ( Ve o şahitliklerinde daim, baki olanlar. )
70/34 - Vellezine hüm ala salatihim yuhafizun ( Ve o dualarını koruyanlar. )
70/35 - Ulaike fi cennatin mükremun ( İşte onlar bahçeler içinde ikram edilenlerdir, ağırlananlardır. )
70/36 - Fe ma lillezine keferu kıbeleke muhtı'ın ( O halde ne oluyor o inkar edenlere ki sana doğru boyun uzatarak koşup yöneliyorlar? )
70/37 - Anil yemini ve aniş şimali ızin ( Sağdan ve soldan bölükler olarak. )
70/38 - E yatme'u küllümriin minhüm en yudhale cennete na'ım ( Onlardan her biri, bol nimetli bahçelere sokulacağını mı umut ediyor? )
70/39 - Kella inna halaknahüm min ma ya'lemun ( Hayır kesinlikle biz onları o bildiklerinden yarattık. )
70/40 - Fe la uksimu bi rabbil meşarikı vel meğaribi inna li kadirun ( O halde doğunun ve batının Rab’bine yemin olsun. Kesinlikle biz gücü yetenleriz. )
70/41 - Ala en nubeddile hayren minhüm ve ma nahnü bi mesbukın ( Onlardan daha hayırlıları ile değiştirmeye. Biz önüne geçilebilecek olanlar değiliz. )
70/42 - Fe zerhüm yehudu ve yel'abu hatta yulaku yevmehümüllezi yu'adun ( O halde bırak onları, o vaad edilen günlerine kavuşana kadar dalıp gitsinler ve oynasınlar. )
70/43 - Yevme yahrucune minel ecdasi sira'an ke ennehüm ila nusubin yufidun ( O gün, sanki onlar kesinlikle dikili taşlara gönderiliyorlarmış gibi mezarlarından hızlıca çıkarlar. )
70/44 - Haşi'aten ebsaruhüm terhekuhüm zilletun zalikel yevmüllezi kanu yu'adun ( Gözleri korkarak. Onları zillet saracak. O vaad edilmiş oldukları gün budur. )

Tevbe suresinin 9/80 ( 9+8+0 = 17 … “8” Döngü başı ve sonu nümerolojisi ) kodlu ayetinde de “70” birimlik bir “Af dileme frekansından” bahis bulunmaktadır. İlahi döngülerin 7 birimlik periyodlardan oluştuğu dikkate alındığında süreç sonundaki “Tevbe” eylemi anlam kazanmaktadır.

9/80 - İstağfir lehüm ev la testağfir lehüm in testağfir lehüm SEB’INE merraten fe len yağfirallahü lehüm zalike bi ennehüm keferu billahi ve rasulih vallahü la yehdil kavmel fasikın ( Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ kere af istesen de Allah onlara af eylemeyecektir. Bu, kesinlikle onların Allah' ı ve resulünü inkar etmelerinden dolayıdır. Allah günahkarlar kavmini yönlendirmez. )

Hakka suresinin aşağıdaki ayetlerinde ise “Yetmiş kol uzunluğu olan zincir” ifadesiyle “70,000” yıllık Dünya yani Cehennem süreci vurgulanmaktadır.

69/31 - Sümmel CEHIME salluhu ( Sonra onu CEHENNEME salın. )

69/32 - Sümme fi silsiletin zer'uha SEB’UNE zira'an feslükuhu ( Sonra ölçüsü YETMİŞ kol uzunluğu olan zincirin içinde, böylece onu sokun. )









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder