21 Haziran 2018 Perşembe

9 Boyut ( Plan )

Spritüel kaynaklar, bilinen 3 boyutun ötesinde 6 boyutun daha bulunduğundan ve toplamda 9 boyutun varlığından bahsetmektedirler.

4 Boyut : Posthumous Plan ( Toprak Ötesi Alem ) ( En düşük ruhsal boyuttur. Astral ve Cehennem Ortamını içerir. Dünya hayatına yakın bir ortamdır. )
5. Boyut : İyilik / Sevgi Planı ( Sevgi yaymanın ve paylaşmanın değerini idrak eden yarı süptil varlıkların planı )

6. Boyut : Işık Planı / Sadıklar Planı / Vazife Planı ( Sevgiyi pratik uygulamalara dönüştüren süptil varlıklar olan Vazifeli Varlıkların planı )
7. Boyut : Melekler Planı ( Bencilliğin yok olduğu ve insan ruhunun kurtarılmaya çalışıldığı gerçek sevgi planı )
8. Boyut : Başmelekler Planı ( Archangels ) Yüksek bilinç planı
9. Boyut : Kozmik Plan ( Nihai Kurtarıcılar planı )

Allahü Teala'nın ilahi mühür sayısının 10 ve dolayısıyla "1" olmasının nedeni boyutlar incelendiğinde daha manidar şekilde ortaya çıkmaktadır. Zira 9 sayısının ardından 10 sayısı gelmektedir.

17/101 - Ve lekad ateyna musa TİS'A ayatin beyyinatin fes'el benı israıle iz caehüm fe kale lehu fir'avnü innı le ezunnüke ya musa meshura ( Ve Musa' ya delil olarak DOKUZ ayeti verdik. O halde İsrailoğulları' na sual et. Zamanında onlara geldi de Firavun ona "Kesinlikle ben zannederim ki sen ey Musa, sihirlenmişsin." dedi. )

27/12 - Ve edhıl yedeke fı ceybike tahruc beydae min ğayri suin fı TİS'I  ayatin ila fir'avne ve kavmih innehüm kanu kavmen fasikın ( Ve elini koynuna sok. Firavun' a ve kavmine yönelik DOKUZ ayetin içinde olarak kusursuz beyaz olarak çıkacaktır. Kesinlikle onlar günahkarlar kavmi oldular. )

Musa'ya verilen "9 Ayet", "9 Boyuta" ilişkin bilgiler bütünü olabilir. "9 Ayet" kavramının son kez geçtiği ayetin sure numarasının "27" olması da "9" nümerolijisi açısından ilginçtir. ( 2+7 = "9" )

18/25 - Ve lebisu fı kehfihim selase mietin sinıne vazdadu TİS'A ( Ve mağaralarının içinde üçyüz sene kaldılar ve DOKUZ artırdılar. )

Mağarada ( Transta / Farklı Frekansta ) kalınan sürenin "9" artırılması da ayrıca ilginç bir bilgidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder