12 Haziran 2018 Salı

Rüşd

"Rüşd" kelimesi "Gerçeği idrak, Doğruluk, Olgunluk, Akıllılık" anlamlarına gelmekte olup, "Mürşid" ( Doğtuyu Gösteren, Akıl Veren ), "Raşid" ( Gerçeği idrak eden, Doğru, Olgun, Akıllı ) kelimeleri de aynı kökten türemişlerdir. Kur'an ayetlerinde Allahü Teala'nın yakınlığını ve yüceliğini ancak "Raşid" olan kulların idrak edebilecekleri ve hissedebilecekleri bildirilmektedir.

"Rüşd" kelimesinin tekrar adedinin ( frekans ) "19" olması "10" ve "1" nümerolojisi, yani "Teklik", "Birlik" kavramları açısından önem arzetmektedir. 

"Rüşd" kelimesinin Kur'an'da ilk kez geçtiği Bakara suresinin 2/186 kodlu ayetinde, raşid olmanın tek yolunun Allah'a "İnanmak" ve O'nu "Kabul etmek" olduğunu açıkça beyan edilmektedir. 

2/186 - Ve iza seeleke ıbadı annı fe innı karıb ücıbü da'veted daı iza deani fel yestecıbu lı vel yü'minu bı leallehüm YARŞÜDUN ( Ve kullarım sana benden sual ettiklerinde kesinlikle ben yakınımdır. Beni çağırdıklarında çağıranın çağrısını kabul ederim. O halde beni kabul etsinler ve bana inansınlar. Umulur ki onlar DOĞRU / AKILLI / GERÇEĞİ İDRAK EDEN olurlar. )

Ayet kodunda "8" nümerolojisi de ( 2+1+8+6 = 17 ... "8" ) bulunmaktadır.

"Rüşd" kelimesinin son kez geçtiği ayetteki sıra numarası da "10"'dur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder