6 Haziran 2018 Çarşamba

Boruya Üflenmesi ve 11 Nümerolojisi

Kur'an'da yer alan, döngü sonu ve yeni döngü başlangıcının habercisi olan "Borunun içine üflenmesi" vakası ayetlerde "Yünfehu fis sur" ve "Nukira fin nakuri" kalıpları ile ifade edilmektedir. Söz konusu kalıp kur'an'da "11" kere tekrarlanmaktadır. ( 11 sayısı, 8 ile birlikte düalitenin ve döngünün sembolü olan sayılardan biridir. )

6/73 - Ve hüvellezi halekas semavati vel erda bil hakk ve yevme yekulü kün fe yekun kavlühül hakk ve lehül mülkü yevme YÜNFEHU FİS SUR alimül ğaybi veş şehadeh ve hüvel hakımül habır ( Ve gökleri ve yeri gerçekten yaratan O'dur. "Ol." dediği gün o olur. O’nun sözü gerçektir. BORUNUN İÇİNE ÜFLENDİĞİ gün mülk O'nadır . Gaybı ve şahit olunanı bilendir. O hakimdir haberdardır. )

18/99 - Ve terakna ba'dahüm yevmeizin yemucü fı ba'dın ve NÜFİHA FİS SURİ fe cema'nahüm cem'a ( Ve o gün, onların bazılarını bazılarının içinde dalgalanmaya terkettik. BORUNUN İÇİNE ÜFLENİR de onların hepsini toplarız. )

20/102 - Yevme YÜNFEHU FİS SURİ ve nahşürul mücrimıne yevmeizin zürka ( BORUNUN İÇİNE ÜFLENDİĞİ gün. O gün suçluları masmavi toplarız. )

23/101 - Fe iza NÜFİHA FİS SURİ fe la ensabe beynehüm yevmeizin ve la yetesaelun ( BORUNUN İÇİNE ÜFLENDİĞİNDE o gün onların aralarında akrabalık kalmaz ve birbirlerini sual edemezler. )

27/87 - Ve yevme YÜNFEHU FİS SURİ fe fezia men fis semavati ve men fil erdı illa men şaellah ve küllün etevhü dahırın ( Ve BORUNUN İÇİNE ÜFLENDİĞİ gün, Allah' ın diledikleri hariç, o göklerdeki kimseler ve yerdeki kimseler korkarlar, telaşa düşerler. Hepsi alçalarak O’na gelirler.  )

36/51 - Ve NÜFİHA FİS SURİ fe iza hüm minel ecdasi ila rabbihim yensilun ( Ve BORUNUN İÇİNE ÜFLENİR de o zaman onlar mezarlarından Rab’lerine akın ederler.  )

39/68 - Ve NÜFİHA FİS SURİ  fe saıka men fis semavati ve men fil erdı illa men şaellah sümme nüfiha fıhi uhra fe iza hüm kıyamün yenzurun ( Ve BORUNUN İÇİNE ÜFLENİR . Allah' ın dilediği kimseler hariç, göklerdeki kimseler ve yerdeki kimseler artık helak olurlar. Sonra onun içine tekrar üflenir. Artık o zaman onlar ayağa kalkıp bakarlar. )

50/20 - Ve NÜFİHA FİS SUR zalike yevmul veıyd ( Ve BORUNUN İÇİNE ÜFLENİR. Bu vaad edilen gündür. )

69/13 - Fe iza NUFİHA FİS SURİ nefhatun vahidet ( Böylece BORUYA tek ÜFLEMEleme ile üflendiğinde. ) 

74/8 - Fe iza NÜKİRE FİN NAKURİ ( Artık BORUNUN İÇİNE ÜFLENDİĞİ zaman. )

78/18 - Yevme YUNFEHU FİS SURİ fe te'tune efvacen ( O gün BORUNUN İÇİNE ÜFLENİR de bölükler olarak gelirsiniz. )






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder