6 Haziran 2018 Çarşamba

Çakra Renkleri, Gökkuşağı, Nota Sistemi ve 7

Yaratılışın "Periyodlar" ve "Döngülerden" oluştuğunu, "Periyod" kavramının "7", "Döngü / Yeni Döngü Başlangıcı" kavramının ise "8" sayıları ile sembolize edildiği evvelki bölümlerde muhtelif vesileler ile bildirlmişti.

İnsanın fiziki bedenindeki çakralar, bu çakralara atfedilen renkler, gökkuşağındaki renkler ( ışık spektrumu ) ve nota sistemi arasında da nümerolojik ilinti bulunmaktadır.

İnsanın fiziki bedeninde 7 adet çakra ( Tepe, Üçüncü Göz ( Epifiz Bezi ), Gırtlak, Kalp, Karın, Alt Karın, Kök ) bulunmaktadır. Çakra renkleri ise sırasıyla Mor, Lacivert, Mavi, Yeşil, Sarı, Turuncu ve  Kırmızıdır. 


Gökkuşağındaki renklerin dağılımı da ( ışık spektrumu ) özdeştir.



Renklerin "Dalgaboyu" ve "Frekans Aralığı" tablosu ;


Gökkuşağı renklerinin sırası, 7 alemin ( planın ) sırasını temsil etmektedir.

1- Kırmızı ( Eterik Cinler Alemi )
2- Turuncu ( Eterik Cinler Alemi )
3- Sarı ( Kaba Hidrojen Alemi / Madde Alemi / Fiziki Alem / Dünya )
4- Yeşil ( Yarı Süptil Alem / Sevgi Planı / Cennet ) *
5- Mavi ( Süptil Alem / Vazifeli Varlıklar Planı )
6- Lacivert ( Süptil Üstü Alem )
7- Mor ( Ruhsal Varlık Haline Geçiş Alemi )

Aşağıdaki ayetlerdeki Cennet tasvirlerinde "Yeşil" renkten bahis bulunmaktadır.

18/31 - Ülaike lehüm cennatü adnin tecrı min tahtihimül enharu yühallevne fıha min esavira min zehebin ve yelbesune siyaben HUDRAN min sündüsin ve istebrakın müttekiıne fıha alel eraik nı'mes sevab ve hasünet mürtefeka ( İşte onlar, onlara altlarından nehirler akan ikamet bahçeleri vardır. Orada altından bilezikler takınacaklar, YEŞİL ipekten ve kalın ipek kumaştan elbiseler giyecekler. Orada koltuklara yaslanıp oturacaklar. O ne güzel sevab, o ne güzel dayanıp sığınma yeridir. )

76/21 - Aliyehüm siyabu sündüsin HUDRUN ve istebrakun ve hullu esavire min fıddatin ve sekahüm rabbühüm şeraben tahuren ( Onların üzerlerinde YEŞİL ipekten ve kalın ipekten elbiseler vardır. Gümüşten bileziklerle örtülmüşlerdir. Rab’leri onları temiz içecek ile sulamıştır. )

Her çakranın ve ışık spektrumundaki her rengin belirli bir frekansı bulunmakta olup, nota ( ses ) düzenindeki 7'lik sistem de bu anlamda önem arzetmektedir. "Do" sesiyle başlayan 7 notadan sonra tekrar alt frekanstaki ince "Do" sesine dönülmekte ve yeni döngü başlamaktadır. İnce "Do" sesi 8. nota yani yeni döngü başlangıcındaki ilk nota olarak kabul edilir.






2 yorum:

  1. Hangi renk hangi not
    a ile bağlantı
    sı var?

    YanıtlaSil
  2. Frekansın artmasına bağlı olarak kaba ( yoğun ) maddeden süptil ( ince, esiri, eterik ) maddeye yükselir gibi, kalın sesten ince sese yükselir gibidir. Frekans arttıkça maddenin yoğunluğu azalır, ses de incelir. Kök Çakra = Kırmızı = Do ...... Taç Çakra = Mor = Si

    YanıtlaSil